17-18 лютого 2024 р. відбувся ІV Opinion Leaders Міждисциплінарний симпозіум нутриціології та дієтології «Харчування як епігенетичний ключ: від фетального програмування до здорового довголіття», у роботі якого взяли участь представники нашого університету, зокрема викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Наталія Фролова, доцентки Ірина Корецька, Ірина Силка, Наталія Ющенко та магістранти освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції».
Розглядалися питання використання термооброблених харчових продуктів при складанні раціонів дієтичного харчування, розвінчувалися міфи стосовно використання молока та молочних напоїв різного природнього походження при організації дієтичного харчування для дітей різних вікових груп.
Доповідачі ознайомили слухачів із сучасними методами діагностування проявів алергічних реакцій і відбулося жваве обговорення міфів про молоко та молочні напої які сьогодні пропонують виробники харчових продуктів.
Наших викладачів і здобувачів освіти особливо зацікавили виступи віце-президентки Незалежної асоціації нутриціологів та дієтологів України Оксани Солдатової щодо сучасних проблем при організації дієтичного харчування зі врахуванням нутриціологічних вимог і доцента кафедри біомедицини Навчально-наукового центру «Інститут біології та медицини» КНУ ім. Тараса Шевченка Юрія Пенчука про сучасні технологічні прийоми оброблення молока за європейськими технологіями та способи виявлення фальсифікації цього продукту.