Н У Х Т

Харчування – епігенетичний ключ до здорового довголіття

19 лютого 2024

Харчування – епігенетичний ключ до здорового довголіття

17-18 лютого 2024 р. відбувся ІV Opinion Leaders Міждисциплінарний симпозіум нутриціології та дієтології «Харчування як епігенетичний ключ: від фетального програмування до здорового довголіття», у роботі якого взяли участь представники нашого університету, зокрема викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Наталія Фролова, доцентки Ірина Корецька, Ірина Силка, Наталія Ющенко та магістранти освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції».

Розглядалися питання використання термооброблених харчових продуктів при складанні раціонів дієтичного харчування, розвінчувалися міфи стосовно використання молока та молочних напоїв різного природнього походження при організації дієтичного харчування для дітей різних вікових груп.

Доповідачі ознайомили слухачів із сучасними методами діагностування проявів алергічних реакцій і відбулося жваве обговорення міфів про молоко та молочні напої які сьогодні пропонують виробники харчових продуктів.

Наших викладачів і здобувачів освіти особливо зацікавили виступи віце-президентки Незалежної асоціації нутриціологів та дієтологів України Оксани Солдатової щодо сучасних проблем при організації дієтичного харчування зі врахуванням нутриціологічних вимог і доцента кафедри біомедицини Навчально-наукового центру «Інститут біології та медицини» КНУ ім. Тараса Шевченка Юрія Пенчука про сучасні технологічні прийоми оброблення молока за європейськими технологіями та способи виявлення фальсифікації цього продукту.

Опублікований: 19-02-2024
Читайте також:
Надзвичайні враження харківських ліцеїстів у НУХТ

За надзвичайними враженнями та зарядом бадьорості учні 7 класу Харківського наукового ліцею «Обдарованість» на осінніх канікулах приїхали до столиці. Серед заходів, що складали програму візиту, було передбачено знайомство з нашим університетом. Ряд профорієнтаційних заходів і безпосереднє спілкування з гостями здійснювали викладачі кафедри техноло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Надзвичайні враження харківських ліцеїстів у НУХТ 05 листопада 2024

Нові ідеї для креативних започаткувань шукали студенти-маркетологи

Студентське життя майбутніх маркетологів на кафедрі маркетингу ніколи не буває одноманітним. Дружний колектив кафедри завжди намагається знайти для них щось цікаве та підкинути нові ідеї для креативних започаткувань і просто приємного проведення часу. Нещодавно студенти-маркетологи разом із викладачами кафедри поринули у країну дитинства, чарівний...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові ідеї для креативних започаткувань шукали студенти-маркетологи 16 жовтня 2018

Інноваційні технології вітчизняних рожевих столових та ігристих вин досліджує докторант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства  відбувся семінар «Інноваційні технології вітчизняних рожевих столових та ігристих вин». Доповідь за темою своєї дисертаційної роботи представила доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько – випускниця нашого університету, яка понад 6 років займається проблем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні технології вітчизняних рожевих столових та ігристих вин досліджує докторант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 27 грудня 2018

Про всі принади навчання у НУХТ дізнаються школярі від викладачів кафедри іноземних мов професійного спрямування

Жовтень знову нагадує нам про щорічний осінній день відкритих дверей. А щоб НУХТ переповнився 5 жовтня майбутніми вступниками та їх батьками, дбають кафедри нашого університету. Зокрема, викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування побували в київських школах і коледжах. В.о. завідувача кафедри Олена Галинська зустрілася із старшоклас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про всі принади навчання у НУХТ дізнаються школярі від викладачів кафедри іноземних мов професійного спрямування 03 жовтня 2019