Н У Х Т

Хакатон «Міфологізація Трипілля»

30 квітня 2024

Хакатон «Міфологізація Трипілля»

26-27 квітня 2024 року доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва представляла робочу групу від нашого університету на Хакатоні «Міфологізація Трипілля», що пройшов у м. Умань і був організований Громадською організацією «Агенція регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад».

Головною метою заходу було розроблення нових підходів, проєктів і бізнес-моделей на основі нематеріальної культурної спадщини – культури Трипілля.

Разом із колегами з Вінницького національного аграрного університету, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, представниками територіальних громад, бізнесу, культурних інституцій шукали креативні ідеї як основу проєктів, що міфологізують і модернізують культурну спадщину, займалися розробленням напрямів, що привертають увагу до тематики Трипілля.

З метою дослідження харчового ланцюга трипільців у рамках кластера «Шляхами Трипільської Праматері», який поширюється на територіях громад Вінниччини, Черкащини та Кіровоградщини Тетяна Мірзодаєва презентувала програму «Що пили трипільці?». Це лише частина великого й амбітного проєкту з вивчення харчового ланцюга Трипільської культури від науковців НУХТ. Попереду ще багато організаційних і робочих зустрічей.

Зокрема проєктом передбачається: провести опитування крафтових виробників територіальних громад-учасників кластеру щодо їх зацікавленості і можливості виробництва гастрономічної продукції з Трипільської теми (у партнерстві з науковцями КНЕУ ім. В. Гетьмана); провести наукові дослідження з виявлення асортиментного складу харчового кошика прадавньої Трипільської цивілізації (у партнерстві з науковцями ВНАУ); розробити технологічні карти для виробництва окремих видів гастрономічних виробів-інтерпретацій, які будуть цікаві крафтовикам і туристам (профільні кафедри НУХТ); розробити довідник-путівник гастрономічних магнітів на Шляхах Праматері Трипільців (кафедра туристичного та готельного бізнесу НУХТ).

Опублікований: 30-04-2024
Читайте також:
На замітку вступнику: студентський челендж «#Чому БТЕК»

Незабаром розпочнеться вступна компанія 2021, тому кожний вступник повинен визначитися з вибором вишу для подальшого навчання, щоб здобути фах, який дасть перспективи в житті. Але майбутнє не побудуєш тільки на тому, що визначишся з фахом, який тобі по душі, – його ще потрібно належно освоїти. Адже успіху досягають добре підготовлені фахівці. Отже,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На замітку вступнику: студентський челендж «#Чому БТЕК» 11 травня 2021

Робоча зустріч проєктної групи розробників освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції нині активно проводиться локальний монiторинг чинних освітніх програм підготовки здобувачів із метою оцінювання якості освітніх послуг і визначення шляхів подальшого удосконалення змісту освітніх програм. 31 січня 2023 року відбулося чергове засідання членів проєктної групи освітньо-професі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Робоча зустріч проєктної групи розробників освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» 01 лютого 2023

Міжнародний досвід здобуває доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування

З 1 квітня по 1 червня 2022 року завдяки отриманому гранту на мобільність від організації СEEPUS, доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольга Нежива стажується в Університеті Крайова (м. Крайова, Румунія). Крайова – місто, яке розташоване у наймальовничішому з південних регіонів Румунії – Олтенії, на березі річки Жіу, лівого прит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний досвід здобуває доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування 27 квітня 2022

Відкрита лекція на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

Згідно з планом проведення відкритих занять 17 травня відбулася відкрита лекція «Технології фаршевих консервів» доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ігоря Страшинського з навчальної дисципліни «М’ясні технології. Модуль 2. Технології м'ясних і м'ясомістких консервів» для здобувачів третього курсу спеціальності «Харчові технології» Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 18 травня 2021