Н У Х Т

Хакатон «Міфологізація Трипілля»

30 квітня 2024

Хакатон «Міфологізація Трипілля»

26-27 квітня 2024 року доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва представляла робочу групу від нашого університету на Хакатоні «Міфологізація Трипілля», що пройшов у м. Умань і був організований Громадською організацією «Агенція регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад».

Головною метою заходу було розроблення нових підходів, проєктів і бізнес-моделей на основі нематеріальної культурної спадщини – культури Трипілля.

Разом із колегами з Вінницького національного аграрного університету, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, представниками територіальних громад, бізнесу, культурних інституцій шукали креативні ідеї як основу проєктів, що міфологізують і модернізують культурну спадщину, займалися розробленням напрямів, що привертають увагу до тематики Трипілля.

З метою дослідження харчового ланцюга трипільців у рамках кластера «Шляхами Трипільської Праматері», який поширюється на територіях громад Вінниччини, Черкащини та Кіровоградщини Тетяна Мірзодаєва презентувала програму «Що пили трипільці?». Це лише частина великого й амбітного проєкту з вивчення харчового ланцюга Трипільської культури від науковців НУХТ. Попереду ще багато організаційних і робочих зустрічей.

Зокрема проєктом передбачається: провести опитування крафтових виробників територіальних громад-учасників кластеру щодо їх зацікавленості і можливості виробництва гастрономічної продукції з Трипільської теми (у партнерстві з науковцями КНЕУ ім. В. Гетьмана); провести наукові дослідження з виявлення асортиментного складу харчового кошика прадавньої Трипільської цивілізації (у партнерстві з науковцями ВНАУ); розробити технологічні карти для виробництва окремих видів гастрономічних виробів-інтерпретацій, які будуть цікаві крафтовикам і туристам (профільні кафедри НУХТ); розробити довідник-путівник гастрономічних магнітів на Шляхах Праматері Трипільців (кафедра туристичного та готельного бізнесу НУХТ).

Опублікований: 30-04-2024
Читайте також:
Магістрант кафедри обліку і аудиту – переможець Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Облік та оподаткування»

На базі Національної академії статистики, обліку та аудиту Держстату України відбувся фінальний етап ІІ-го туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Облік та оподаткування» у форматі науково-практичної конференції. На конкурс надійшла 141 студентська наукова робота з 70 вищих навчальних закладів України. Галузевою...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрант кафедри обліку і аудиту – переможець Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Облік та оподаткування» 25 квітня 2018

Висока відзнака професора кафедри економіки праці та менеджмету

Професор кафедри економіки праці та менеджмету нашого університету Ігор Галиця нагороджений Подякою Голови Верховної Ради України за значний особистий внесок у розвиток вітчизняної освіти і науки, плідну науково-педагогічну діяльність, сумлінну працю та високий професіоналізм. Щиро вітаємо шановного Ігоря Олександровича з високою нагородою і бажає...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Висока відзнака професора кафедри економіки праці та менеджмету 15 вересня 2023

Лідерство і відповідальність від менеджерів персоналу

Ще один рік відзначився для здобувачок  освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» неймовірною перемогою! Єлизавета Козаченко та Анастасія Стойка (група МП 3-8) виявили величезний ентузіазм і лідерські якості, здобувши перемогу на виборах голови студентської ради університету та голови студентської ради Навчально-наукового інституту екон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лідерство і відповідальність від менеджерів персоналу 18 грудня 2023

Бармен-шоу від наших студентів

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відсвяткували Міжнародний день бармена. Популярність цього професійного свята постійно зростає, оскільки ця спеціальність набуває все більшої популярності. У рамках методичної декади циклової комісії готельно-ресторанного напряму відбулося бармен-шоу, в якому під керівництвом викла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бармен-шоу від наших студентів 08 лютого 2017