Н У Х Т

Хакатон «Міфологізація Трипілля»

30 квітня 2024

Хакатон «Міфологізація Трипілля»

26-27 квітня 2024 року доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва представляла робочу групу від нашого університету на Хакатоні «Міфологізація Трипілля», що пройшов у м. Умань і був організований Громадською організацією «Агенція регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад».

Головною метою заходу було розроблення нових підходів, проєктів і бізнес-моделей на основі нематеріальної культурної спадщини – культури Трипілля.

Разом із колегами з Вінницького національного аграрного університету, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, представниками територіальних громад, бізнесу, культурних інституцій шукали креативні ідеї як основу проєктів, що міфологізують і модернізують культурну спадщину, займалися розробленням напрямів, що привертають увагу до тематики Трипілля.

З метою дослідження харчового ланцюга трипільців у рамках кластера «Шляхами Трипільської Праматері», який поширюється на територіях громад Вінниччини, Черкащини та Кіровоградщини Тетяна Мірзодаєва презентувала програму «Що пили трипільці?». Це лише частина великого й амбітного проєкту з вивчення харчового ланцюга Трипільської культури від науковців НУХТ. Попереду ще багато організаційних і робочих зустрічей.

Зокрема проєктом передбачається: провести опитування крафтових виробників територіальних громад-учасників кластеру щодо їх зацікавленості і можливості виробництва гастрономічної продукції з Трипільської теми (у партнерстві з науковцями КНЕУ ім. В. Гетьмана); провести наукові дослідження з виявлення асортиментного складу харчового кошика прадавньої Трипільської цивілізації (у партнерстві з науковцями ВНАУ); розробити технологічні карти для виробництва окремих видів гастрономічних виробів-інтерпретацій, які будуть цікаві крафтовикам і туристам (профільні кафедри НУХТ); розробити довідник-путівник гастрономічних магнітів на Шляхах Праматері Трипільців (кафедра туристичного та готельного бізнесу НУХТ).

Опублікований: 30-04-2024
Читайте також:
Зворушливе свято прощання з випускниками відбулося на факультеті біотехнології та екологічного контролю

22 лютого у актовій залі університету дружна родина факультету біотехнології та екологічного контролю прощалася зі своїми цьогорічними випускниками-магістрами та бакалаврами. Ця зима для випускників стала особливою, адже вони перегорнули ще одну сторінку свого життя – закінчили університет, де їх життя було сповнене цікавих моментів, неймовірних п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зворушливе свято прощання з випускниками відбулося на факультеті біотехнології та екологічного контролю 25 лютого 2019

Студенти доповідають про особливості процесів менеджменту персоналу підприємств у сучасних умовах

9 квітня 2025 року відбулося засідання секції «Менеджмент персоналу» в межах 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». До участі активно долучилися здобувачі освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» спеціальності 073 «Менеджмент», осв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти доповідають про особливості процесів менеджменту персоналу підприємств у сучасних умовах 09 квітня 2025

Завершальні «акорди» навчання

Виробниче навчання – форма зв’язку теорії із практикою, що служить для закріплення знань, і у Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ для студентів 4-го курсу спеціальності «Організація виробництва» відбулася остання звітна конференція з виробничого навчання. На виробничій практиці студенти знайомилися з корпоративною культурою, цінностя...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершальні «акорди» навчання 14 січня 2021

Важливий етап практичної підготовки

Здобувачі груп ГРС-3 та ГРС-2с, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ, успішно захистили звіти з виробничої практики. Практична підготовка відбувалася на базі провідних закладів галузі, серед яких: фешенебельні готелі «Leopolis», «Nobili...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливий етап практичної підготовки 27 червня 2025