Н У Х Т

Workshop-профорієнтація кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

11 вересня 2025

Workshop-профорієнтація кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Навчальний рік щойно розпочався, а колектив кафедри мехатроніки та пакувальної техніки уже активно залучає майбутніх абітурієнтів до практики через Workshop.

У межах ознайомлення з університетом та інфраструктурою навчання для галузі G9 «Інжиніринг, виробництво та будівництво»), гаранти бакалаврських освітньо-професійних програм Сергій Токарчук і Людмила Кривопляс-Володіна зустрілися зі студентами Київського коледжу комп’ютерних технологій та економіки. Учасники відвідали лабораторії Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого та інженерні майстерні, бібліотеку, відчули академічну атмосферу нашого університету.

На воркшопі гостям просто й наочно показали, що таке мехатроніка, пакувальні технології та робототехніка – як знання про механізми, приводи й керування «оживають» у реальних автоматизованих пакувальних лініях. На демонстраціях учасники підключали датчики, працювали із мехатронними лабораторними комплексами, запускали робот-маніпулятор у режимі pick-and-place та спостерігали за роботою систем контролю якості.

Навчання в НУХТ побудоване навколо реальних інженерних проєктів, розроблення нового обладнання із менторами з індустрії та дуальної/кооперативної практики, тож реальний виробничий досвід здобувається вже під час навчання. Наші студенти отримують чіткий шлях від теорії до впровадження: від розуміння конструкцій і систем керування – до інтеграції та налаштування сучасних виробничих комплексів; мають вибір елективних треків, міжнародні можливості та розвивають ключові навички інженера мехатронщика.

Викладачі кафедри запрошують школи та коледжі бронювати наступний Workshop: індивідуальні програми на 60-120 хвилин, гнучкі за розміром групи, екскурсії лабораторіями, компактні практичні сесії, Q&A з нинішніми студентами та короткі консультації щодо вступу й підготовки портфоліо.

Готові познайомити ваших учнів із реальною інженерією?

Напишіть у групу, і разом перетворимо цікавість на компетентність, а ідеї – на працюючі системи!

Опублікований: 11-09-2025
Читайте також:
Про дослідницьку доброчесність – від голови комітету з питань етики НАЗЯВО

В умовах активного розвитку інформаційно-комунікативних технологій, штучного інтелекту, їхнього домінування в усіх сферах людської діяльності важливого значення набуває науковий складник, який є найвищим досягненням інтелектуального і розумового розквіту суспільства, визначає його перспективи та здобутки. І тому в національній системі освіти й держ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про дослідницьку доброчесність – від голови комітету з питань етики НАЗЯВО 12 березня 2025

Чергова група викладачів університету завершила стажування у Польщі

З 18 по 21 грудня 2018 року викладачі університету – доцент кафедри економіки і права Оксана Відоменко, доцент кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша та доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анна Грищенко пройшли заключний очний етап Міжнародного науково-педагогічного стажування для педагогічних і науково-п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова група викладачів університету завершила стажування у Польщі 27 грудня 2018

Високотехнологічні ферми майбутнього на черговому засіданні MOVIE CLUB

17 березня 2023 року старші викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування Лариса Яненко і Людмила Юрчук провели чергове засідання кіноклубу MOVIE CLUB, у рамках якого відбулася дискусія зі здобувачами освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій (груп ТІ-1-3, ХЧ-4-14-ск, ХТ 1-11) після перегляду фільму «When food becomes sca...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високотехнологічні ферми майбутнього на черговому засіданні MOVIE CLUB 21 березня 2023

Усе про систему управління якістю випробувань харчових продуктів в акредитованій лабораторії

На запрошення гарантки освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», лекторки навчальної дисципліни «Організація роботи виробничих і випробувальних лабораторій», доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Світлани Усатюк заступниця завідувачки лабораторії досліджень хіміко-біологічних чинників Українського державно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про систему управління якістю випробувань харчових продуктів в акредитованій лабораторії 03 грудня 2024