Н У Х Т

Все починається з якості: гостьова лекція від фахівчині-практика фармацевтичного підприємства «Київмедпрепарат»

24 травня 2024

Все починається з якості: гостьова лекція від фахівчині-практика фармацевтичного підприємства «Київмедпрепарат»

Здобувачі-бакалаври третього курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» в рамках дисципліни «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв» прокачали свої hard skills разом із уповноваженою особою з якості «Київмедпрепарат» (ТМ «Артеріум») Марією Голойдою.

Фахівчиня вже вкотре відгукнулася на запрошення лекторки дисципліни Світлани Старовойтової та прочитала лекцію на неймовірно актуальну тему сьогодення в галузі фармацевтичного виробництва – «Фармацевтична система якості». Як зазначила Марія Голойда, все починається з якості, а фармацевтична система якості охоплює всі етапи від закупівлі (субстанцій, допоміжних речовин тощо) до утилізації та повністю орієнтована на споживача.

Фармацевтична система якості складається з чотирьох основних елементів – фармацевтична розробка; перенос (трансфер) технологій; промислове виробництво; припинення виробництва. Основною вимогою системи якості є документування кожного кроку – «все, що задокументовано – зроблено; те, що не задокументовано – не зроблено». Марія Голойда розкрила секрети імплементації фармацевтичної системи якості на виробництві.

Під час лекції були охоплені питання та нормативні документи, з якими здобувачі вже ознайомлювалися та обговорювали на заняттях з дисципліни «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв». Тому запропонована, на перший погляд доволі складна тема, сприймалася студентами легко та з цікавістю завдяки вже отриманим базовим знанням, а також дозволила розшити й поглибити практичні навички з питання фармацевтичної системи якості.

Завдяки яскравій і змістовній презентації, а також практичному досвіду пані Марії, здобувачі усвідомили важливість і необхідність знань, отриманих під час вивчення дисципліни «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв», і зрозуміли, як ці знання можна практично застосувати у професійній діяльності на фармацевтичному або біотехнологічному підприємстві.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології вдячний партнерам-стейкхолдерам фармацевтичної компанії «Артеріум» і особисто пані Марії за можливість для наших здобувачів освіти розширювати й поглиблювати hard skills разом із професіоналами-практиками галузі!

Опублікований: 24-05-2024
Читайте також:
Неймовірний випускник на зустрічі зі здобувачами й викладачами факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

18 березня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулася неймовірна мотиваційно-пізнавальна зустріч із талановитим і невгамовним випускником, нині шеф-кухарем ресторану середземноморської кухні «Kritikos» Андрієм Клюсом. Уже на початку розмови здобувачі освіти спеціальностей 181 «Технології харчування» та 241 «Готельно-рест...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неймовірний випускник на зустрічі зі здобувачами й викладачами факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 19 березня 2021

Учасникам НМТ розіслані SMS-повідомлення з даними для входу до інформаційної сторінки

9 травня 2022 року Український центр оцінювання якості освіти спільно з Національним центром оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій і мобільними операторами Kyivstar, Vodafone Україна, Lifecell надіслав майже 400 тисяч SMS-повідомлень потенційним учасникам національного мультипредметного тесту (НМТ). Наголошуємо, майбутні учасни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасникам НМТ розіслані SMS-повідомлення з даними для входу до інформаційної сторінки 10 травня 2022

Нові відкриття і цікаві факти для студентів-біотехнологів на «Lab ComplEx 2019»

Уже традиційно щоосені студентам-біотехнологам випадає унікальна можливість побачити на власні очі найсучасніше обладнання для лабораторій медичної, фармацевтичної і харчової галузей на міжнародній виставці «Lab ComplEx». Не обійшли увагою цю, поправу, головну подію лабораторної індустрії України і нинішні студенти разом із викладачами кафедри біо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові відкриття і цікаві факти для студентів-біотехнологів на «Lab ComplEx 2019» 01 жовтня 2019

Старшокурсники Кропивницького коледжу харчування та торгівлі дізналися, як стати студентами НУХТ

Значна увага приділяється в Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ, зокрема на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів резерву майбутніх вступників – випускникам коледжів за спорідненим напрямом підготовки. Доброю традицією і суттєвою підмогою у вирішенні цього питання є сьогоднішні студенти нашого університету, які відвідуючи ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старшокурсники Кропивницького коледжу харчування та торгівлі дізналися, як стати студентами НУХТ 17 грудня 2018