Н У Х Т

Від корисного до смачного – один крок переконалися гості кафедри технології оздоровчих продуктів

01 листопада 2019

Від корисного до смачного – один крок переконалися гості кафедри технології оздоровчих продуктів

31 жовтня 2019 року в рамках Дня гостинності Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ доцент кафедри технології оздоровчих продуктів Алла Башта провела майстер-клас «Виготовлення та дегустація високобілкових веганських паштетів».

Асистент кафедри Світлана Камінська разом зі студентами групи ОП-4-7 Аліною Пальченко, Анастасією Новохат, Дариною Новохат та Анастасією Ткаченко приготували веганський паштет, основу якого складає квасоля, що містить увесь набір вітамінів групи В, вітамін С, вітамін Е, а ще: залізо, калій, кальцій, магній, сірку, йод, хром, фосфор та інші мінерали, необхідні для нормального функціонування організму. Крім того, квасоля містить велику кількість білка, який є основним «будівельним» матеріалом для клітин організму.

Оскільки сьогодні відповідальність за стан здоров’я населення, за профілактику різноманітних хвороб покладається і на харчову промисловість, важливим завданням є розширення асортименту оздоровчих харчових продуктів. Тому під час майстер-класу Алла Башта ознайомила гостей із особливостями формування складу та виробництва харчових продуктів оздоровчого призначення, зокрема детально зупинилася на виготовленні високобілкового паштету з рослинної сировини.

Гості дізналися про основні інгредієнти запропонованого оздоровчого продукту та мали змогу продегустувати високобілковий паштет, який власноруч створили студенти та викладачі кафедри.

Всі охочі також мали змогу порівняти власний харчовий раціон із «Тарілкою здорового харчування», яка була представлена у профорієнтаційних матеріалах кафедри та переконатися, що від корисного до смачного – один крок!

Викладачі кафедри сподіваються, що незабаром зустрінуться зі школярами вже, як зі студентами Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ!

Опублікований: 01-11-2019
Читайте також:
Академічна етика і доброчесність – запорука успішного навчання і захисту кваліфікаційних робіт

На кафедрі біотехнології і мікробіології напередодні зимової екзаменаційної сесії відбулася серія зустрічей гарантки освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Вікторії Красінько з магістрантами першого і другого курсів денної та заочної форм здобуття освіти за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», присвя...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна етика і доброчесність – запорука успішного навчання і захисту кваліфікаційних робіт 20 грудня 2023

Про освітню програму «Холодильні техніка та технології» розповів київським школярам здобувач-другокурсник

Здобувач другого курсу освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування» Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Олексій Смірнов відвідав київську школу №282, де провів профорієнтаційні зустрічі з учнями 10-х та 11-х класів. Студент розповів школярам про різноплановість і багатогранність...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про освітню програму «Холодильні техніка та технології» розповів київським школярам здобувач-другокурсник 01 листопада 2021

Лабораторні заняття студентів поліграфістів-пакувальників у компанії «ЕВОТЕК»

Компанія «ЕВОТЕК» – лідер із виробництва гнучкого пакування, надає свою базу для стажування і проведення лабораторних занять студентів НУХТ, які вивчають комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки. На черговому занятті у компанії «ЕВОТЕК» здобувачі освіти визначали фізико-механічні властивості гнучких пакувальних матеріалів, міцність ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторні заняття студентів поліграфістів-пакувальників у компанії «ЕВОТЕК» 30 січня 2024

Відкрите практичне заняття на кафедрі готельно-ресторанної справи

5 квітня 2018 р. відповідно до плану змістового модулю асистент кафедри готельно-ресторанної справи Ольга Пушка провела відкрите практичне заняття «Визначення кількості відходів, маси нетто та порцій страв, приготовлених з овочів, плодів і грибів» з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» у групі ГС-2-6. На занятті були присутн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрите практичне заняття на кафедрі готельно-ресторанної справи 06 квітня 2018