31 жовтня 2019 року в рамках Дня гостинності Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ доцент кафедри технології оздоровчих продуктів Алла Башта провела майстер-клас «Виготовлення та дегустація високобілкових веганських паштетів».
Асистент кафедри Світлана Камінська разом зі студентами групи ОП-4-7 Аліною Пальченко, Анастасією Новохат, Дариною Новохат та Анастасією Ткаченко приготували веганський паштет, основу якого складає квасоля, що містить увесь набір вітамінів групи В, вітамін С, вітамін Е, а ще: залізо, калій, кальцій, магній, сірку, йод, хром, фосфор та інші мінерали, необхідні для нормального функціонування організму. Крім того, квасоля містить велику кількість білка, який є основним «будівельним» матеріалом для клітин організму.
Оскільки сьогодні відповідальність за стан здоров’я населення, за профілактику різноманітних хвороб покладається і на харчову промисловість, важливим завданням є розширення асортименту оздоровчих харчових продуктів. Тому під час майстер-класу Алла Башта ознайомила гостей із особливостями формування складу та виробництва харчових продуктів оздоровчого призначення, зокрема детально зупинилася на виготовленні високобілкового паштету з рослинної сировини.
Гості дізналися про основні інгредієнти запропонованого оздоровчого продукту та мали змогу продегустувати високобілковий паштет, який власноруч створили студенти та викладачі кафедри.
Всі охочі також мали змогу порівняти власний харчовий раціон із «Тарілкою здорового харчування», яка була представлена у профорієнтаційних матеріалах кафедри та переконатися, що від корисного до смачного – один крок!
Викладачі кафедри сподіваються, що незабаром зустрінуться зі школярами вже, як зі студентами Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ!