Н У Х Т

Впроваджуємо інноваційні технології у процес навчання іноземним мовам

17 травня 2018

Впроваджуємо інноваційні технології у процес навчання іноземним мовам

16 травня 2018 року викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації провели ІV Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Інноваційні методи викладання іноземних мов у немовних вищих навчальних закладах».

На пленарному засіданні з доповідями виступили завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Галина Чередніченко, кандидат філологічних наук Наталя Дужик, старший викладач Ольга Никитенко та спеціально запрошений гість із США Стюарт Снагз, який зробив доповідь «Teaching Business English».

Під час заходу були розглянуті питання глобалізації вищої освіти, сучасні проблеми викладання іноземних мов у немовних вищих навчальних закладах, питання застосування нових інтерактивних методик навчання, інноваційних впроваджень у процес навчання іноземної мови, а також обговорювалася роль викладача вищого навчального закладу в умовах нового освітнього простору.

Після пленарного засідання робота продовжилася у секціях за напрямами: освітні реформи та інновації у глобалізованому світі, мультимедійні технології навчання в процесі вивчення іноземної мови, психолого-педагогічні засади вивчення іноземних мов у немовних ВНЗ. Під час роботи секцій були заслухані та обговорені доповіді викладачів кафедри Олени Гаркуші, Юлії Калюжної, Юліани Малик, Світлани Бебко, Ганни Бойко, Алли Щеглової, Олени Ковальової та інших.

За результатами плідного обговорення зазначених питань учасники заходу розробили рекомендації, реалізація яких сприятиме підвищенню рівня викладання іноземних мов у немовних вищих навчальних закладах:

- надавати перевагу комунікативному спрямованню навчального процесу, запроваджуючи новітні інтерактивні методи навчання та інноваційні технології;

- постійно працювати над вдосконаленням професійної компетентності та педагогічної майстерності відповідно до сучасних освітніх потреб;

- враховувати виклики реформування вищої освіти в Україні, вміло поєднуючи традиційні та інноваційні методи навчання іноземних мов.

Опублікований: 17-05-2018
Читайте також:
У ролі гостьового лектора – успішний випускник кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

Днями на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки відбулася гостьова лекція випускника, інженера компанії «Güntner GmbH & Co. KG» Дмитра Ждана. «GÜNTNER GmbH & Co. KG» – провідна німецька компанія з майже столітньою історією, глобальний експерт з рішень для охолодження, заморожування та кондиціювання повітря, який є ключовим партнеро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У ролі гостьового лектора – успішний випускник кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 06 листопада 2024

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції – гості

Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції запросив здобувачів освіти комунального закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Київський професійний коледж сфери послуг» на гостину до НУХТ. Разом із доценткою Зоряною Романовою гості відвідали ключові об'єкти університету, зокрема навчальні лабораторії, актову залу та бі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції – гості 09 квітня 2025

Оприлюднені матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Європейські виміри сталого розвитку»

26 червня 2020 р. в університеті працювала ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку». Захід відбувся в рамках реалізації проектів програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ Жан Моне Кафедра FoodPro (#587488-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-CHAIR) та Жан Моне Підтримка Асоціацій EUforUA (611278-EPP-1-2019-1-UA-EPPJMOSUPPA). ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оприлюднені матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Європейські виміри сталого розвитку» 14 серпня 2020

Захист перших магістерських робіт студентів-аюрведистів довів професійну компетентність наших випускників

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася знаменна подія – були захищені перші магістерські роботи за освітньою програмою «Технології аюрведичних харчових продуктів» спеціальності 181 «Харчові технології». Протягом захистів, що проходили 21 та 22 лютого, десятеро студентів представили Екзаменаційній комісії свої дослідженн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захист перших магістерських робіт студентів-аюрведистів довів професійну компетентність наших випускників 25 лютого 2019