Н У Х Т

Виїзний семінар кафедри експертизи харчових продуктів

27 вересня 2024

Виїзний семінар кафедри експертизи харчових продуктів

У межах виконання договору про співробітництво між університетом і Кобижчанським закладом загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Бобровицької міської ради Бобровицького району Чернігівської області, відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга завітала до зазначеного закладу і презентувала майстер-клас.

Оксана Шульга виготовила карамель з метою наочної демонстрації впливу технології виготовлення на показники якості кінцевого продукту. Дегустаційний аналіз виготовлених виробів показав, що більш тривале уварювання спричиняє потемніння продукту та появу гіркуватого присмаку, тому інша партія була уварена до температури 135 ℃. Колір отриманої карамелі за такої температури був світлий. Щодо дозування кислоти лимонної, то смакові вподобання дегустаторів-школярів виявилися досить різноманітними, адже хтось полюбляє більш солодке, хтось більш кисле.

Одинадцятикласники разом із Оксано Шульгою визначили пористість хліба житньо-пшеничного та пшеничного, а також встановили фальсифікацію борошна модельних зразків.

Оксана Шульга нагадала про всі спеціальності, які нині пропонує Національний університет харчових технологій, а також ознайомила із заходами, які проводяться в університеті для майбутніх вступників.

Приємно відзначити, що вчителі та школярі продовжують під час перерв у коридорі плести маскувальні сітки.

Кафедра експертизи харчових продуктів висловлюють вдячність директору Сергію Банясу за оперативну організацію зустрічі із старшокласниками.

Опублікований: 27-09-2024
Читайте також:
Міністерство освіти і науки України висловило подяку ректорові університету

У МОН затвердили підсумки заключних етапів Всеукраїнських олімпіад і конкурсів фахової майстерності 2017/2018 навчального року серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку молодшого спеціаліста. Приємно, що серед переможців Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Ресторанне обслуговування», яка, до речі, цього року проводилася в Ук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міністерство освіти і науки України висловило подяку ректорові університету 26 липня 2018

На конференції у Польщі представили результати своїх досліджень науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь в International Conference AgroFood, яка відбулася 19 листопада 2020 р. в University of Rzeszow (Польща) та організована в рамках проєкту «Regional Initiative of Excellence project» під патронажем Ржешівського університету. Під час конференції були представлені резул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На конференції у Польщі представили результати своїх досліджень науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 20 листопада 2020

Сучасні технології у сфері IT на гостьовій лекції для здобувачів факультету автоматизації і комп’ютерних систем

Нещодавно Sr. Software Engineer Олександр Сиротенко прочитав онлайн-лекцію для бакалаврів і магістрів спеціальності 122 «Комп’ютерні науки». Фахівець сфокусував увагу здобувачів освіти на тому, що вивчення сучасних технологій у сфері IT дає актуальні знання і навички, які є ключем до успішної кар'єри і відкривають нескінченні можливості для особис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні технології у сфері IT на гостьовій лекції для здобувачів факультету автоматизації і комп’ютерних систем 11 листопада 2024

Студенти-електрики ознайомилися з новаціями енергетики в промисловості

З 14 по 16 жовтня здобувачі освіти груп ЕЛ-1-3, ЕЛ-2-6 і ЕЛ-3-3 разом із кураторами, асистентами кафедри, докторами філософії Володимиром Романюком, Владиславом Шпаком і старшим викладачем, доктором філософії Петром Зінькевичем відвідали міжнародну спеціалізовану виставку «Енергетика в промисловості-2025» – головну консолідуючу подію для конструкти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-електрики ознайомилися з новаціями енергетики в промисловості 20 жовтня 2025