У межах виконання договору про співробітництво між університетом і Кобижчанським закладом загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Бобровицької міської ради Бобровицького району Чернігівської області, відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга завітала до зазначеного закладу і презентувала майстер-клас.
Оксана Шульга виготовила карамель з метою наочної демонстрації впливу технології виготовлення на показники якості кінцевого продукту. Дегустаційний аналіз виготовлених виробів показав, що більш тривале уварювання спричиняє потемніння продукту та появу гіркуватого присмаку, тому інша партія була уварена до температури 135 ℃. Колір отриманої карамелі за такої температури був світлий. Щодо дозування кислоти лимонної, то смакові вподобання дегустаторів-школярів виявилися досить різноманітними, адже хтось полюбляє більш солодке, хтось більш кисле.
Одинадцятикласники разом із Оксано Шульгою визначили пористість хліба житньо-пшеничного та пшеничного, а також встановили фальсифікацію борошна модельних зразків.
Оксана Шульга нагадала про всі спеціальності, які нині пропонує Національний університет харчових технологій, а також ознайомила із заходами, які проводяться в університеті для майбутніх вступників.
Приємно відзначити, що вчителі та школярі продовжують під час перерв у коридорі плести маскувальні сітки.
Кафедра експертизи харчових продуктів висловлюють вдячність директору Сергію Банясу за оперативну організацію зустрічі із старшокласниками.