Н У Х Т

Вітаємо учасників секції «Біотехнології та біоінженерія»

11 квітня 2025

Вітаємо учасників секції «Біотехнології та біоінженерія»

9 квітня 2025 р. відбулося засідання секції «Біотехнології та біоінженерія» 91 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». У роботі секції взяли участь 38 науковців, серед яких викладачі і здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології – учасники студентського наукового гуртка «Біотех», а також молоді науковці гуртка «Біотехнологія» Київського палацу дітей та юнацтва та їх керівниця, завідувачка лабораторії експериментальної біології Київського палацу дітей та юнацтва, н.с. Інституту клітинної біології та генетичної інженерії НАН України Юлія Лучаківська. 21 робота була представлена на секції у вигляді постерних доповідей, які були розміщені на сайті кафедри, а також у групі кафедри у Facebook.

Роботу секції відкрив завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков, звернувшись до учасників із теплим привітальним словом. Він побажав молодим науковцям упевнено презентувати результати своїх досліджень, скористатися нагодою для обміну думками, набути цінного досвіду та натхнення для подальших наукових звершень.

Після урочистого відкриття члени комісії – деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, завідувач кафедри Віктор Стабніков, професорки Тетяна Пирог і Людмила Буценко, доценти Оксана Скроцька, Інна Лич, Вікторія Красінько, Юрій Резніченко, Олександр Воронцов і старший викладач Віктор Удимович – заслухали наукові доповіді учасників, що викликали жваве зацікавлення й активне обговорення.

Доповіді представили:

- Софія Івко (Київський палац дітей та юнацтва) «Мікроклональне розмноження рослин араукарії з метою подальшого аналізу їх фіторемедіаційного потенціалу»
- Анастасія Фоменко (Київський палац дітей та юнацтва) «Вплив високого рівня цинку в середовищі культивування рослин пшениці озимої на вміст фотосинтетичних пігментів в клітинах»
- Микита Іванов (аспірант) «Вплив біологічних індукторів на антимікробну та антиадгезивну активність поверхнево-активних речовин Аcinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241»
- Єлізавета Дон (група ПФБ-1-1М) «Поверхнево-активні речовини пробіотичних молочнокислих бактерій»
- Артур Захаров (група ПФБ-1-1М) «Біотехнологічні аспекти синтезу ваніліну Amycolatopsis sp. ATCC 39116 (F84)»
- Андрій Гафійчук (група ПФБ-1-1М) «Біотехнологічне виробництво 2-фенілетанолу Yarrowia lipolytica YL25»
- Марія Проценко (група ПФБ-1-1М) «Використання біомаси дріжджів Saccharomyces cerevisiae М437 для внутрішньоклітинного біосинтезу наночастинок селену»
- Анна Чегринець (аспірантка) «Вплив мінеральної олії у складі ад’юванта на фізико-хімічні властивості інактивованої вакцини проти Ньюкаслської хвороби»
- Олександра Соколова (група ПФБ-1-1М) «Особливості конструювання тест-систем для виявлення вірусних патогенів»
- Богдан Андрєєв (група ПФБ-1-1М) «Особливості біосинтезу 6-н-пентил-2Н-піран-2-ону грибами»
- Володимир Вербіян (групаПФБ-1-1М) «Біосинтез феритину та перспективи його використання для цільової доставки протипухлинних сполук»
- Катерина Гвоздецька (група ПФБ-1-1М) «Отримання високоочищеної молочної кислоти для використання в біомедичних полімерах»
- Анастасія Онищенко (група ПФБ-1-1М) «Вірусоподібні частинки парвовірусів як основа для розробки новітніх вакцин»
- Владислава Піхало (група ПФБ-1-1М) «Інтенсифікація синтезу мікробних ліпоксигеназ»
- Анастасія Гіріна група (ПФБ-1-1М) «Raw materials for the production of non-dairy functional fermented beverages»
- Вячеслав Шопінський (аспірант) «Фізіолого-біохімічна характеристика ендофітного ізоляту Е12 з насіння сосни звичайної (Pinus sylvestris L.)»
- Всеволод Герасимено (аспірант) «Перспективи використання базидіоміцетів з антимікробними властивостями у рибництві»

Щиро вітаємо учасників конференції та бажаємо їм подальшої плідної роботи, творчої наснаги і наукових здобутків!

Опублікований: 11-04-2025
Читайте також:
Законопроект, який збільшує вимоги до маркування харчових продуктів, схвалений у першому читанні

Що ми їмо? Чи безпечна ця їжа? Що входить до її складу? Чи не містить вона алергенів? В ідеалі відповіді на ці питання можна було б знайти на упаковці. Проте, на українській продукції така інформація є не зовсім точною та зрозумілою, а подекуди виробники навмисне замовчують справжній склад своєї продукції. Захистити споживача має закон «Про інформа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Законопроект, який збільшує вимоги до маркування харчових продуктів, схвалений у першому читанні 13 липня 2018

Цікаві бізнес-ігри здобувачів кафедри економіки і права

Навчання в нашому університеті – це не лише заняття та лекції, а і цікаві ігри бізнесового характеру, метою яких є розвиток навичок і здібностей з роботи в команді, застосування отриманих знань на практиці: ведення економічного аналізу, фінансових розрахунків, інвестування капіталу, підрахунку доходів та витрат і багато іншого. Спільно із ведучою ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаві бізнес-ігри здобувачів кафедри економіки і права 10 жовтня 2023

Репозитарій університету зміцнює свої позиції у міжнародному рейтингу веб-репозитаріїв

Станом на липень 2017 року університетський репозитарій eNUFTIR (Electronic National University of Food Technologies Institutional Repository) посідає 11 позицію із 59 українських електронних архівів і 769 місце серед 2283 інституційних репозитаріїв світу (у січні 2017-го – 13-е з 54 і 854-е з 2275 відповідно). Такі дані наводить міжнародний рейтин...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Репозитарій університету зміцнює свої позиції у міжнародному рейтингу веб-репозитаріїв 01 серпня 2017

У Туреччині відбувся симпозіум за участі наших науковців

Інститут економічного розвитку та соціальних наук (м. Анкара, Туреччина) та Центр Чорноморських стратегічних досліджень (м. Гіресун, Туреччина) 28 квітня 2021 року організували VI Міжнародний симпозіум країн Чорного моря, у фокусі якого знаходились різноманітні теми: історія, економіка, право, адміністративні науки, міжнародні відносини, культура, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Туреччині відбувся симпозіум за участі наших науковців 28 квітня 2021