Н У Х Т

Вітаємо учасників секції «Біотехнології та біоінженерія»

11 квітня 2025

Вітаємо учасників секції «Біотехнології та біоінженерія»

9 квітня 2025 р. відбулося засідання секції «Біотехнології та біоінженерія» 91 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». У роботі секції взяли участь 38 науковців, серед яких викладачі і здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології – учасники студентського наукового гуртка «Біотех», а також молоді науковці гуртка «Біотехнологія» Київського палацу дітей та юнацтва та їх керівниця, завідувачка лабораторії експериментальної біології Київського палацу дітей та юнацтва, н.с. Інституту клітинної біології та генетичної інженерії НАН України Юлія Лучаківська. 21 робота була представлена на секції у вигляді постерних доповідей, які були розміщені на сайті кафедри, а також у групі кафедри у Facebook.

Роботу секції відкрив завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков, звернувшись до учасників із теплим привітальним словом. Він побажав молодим науковцям упевнено презентувати результати своїх досліджень, скористатися нагодою для обміну думками, набути цінного досвіду та натхнення для подальших наукових звершень.

Після урочистого відкриття члени комісії – деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, завідувач кафедри Віктор Стабніков, професорки Тетяна Пирог і Людмила Буценко, доценти Оксана Скроцька, Інна Лич, Вікторія Красінько, Юрій Резніченко, Олександр Воронцов і старший викладач Віктор Удимович – заслухали наукові доповіді учасників, що викликали жваве зацікавлення й активне обговорення.

Доповіді представили:

- Софія Івко (Київський палац дітей та юнацтва) «Мікроклональне розмноження рослин араукарії з метою подальшого аналізу їх фіторемедіаційного потенціалу»
- Анастасія Фоменко (Київський палац дітей та юнацтва) «Вплив високого рівня цинку в середовищі культивування рослин пшениці озимої на вміст фотосинтетичних пігментів в клітинах»
- Микита Іванов (аспірант) «Вплив біологічних індукторів на антимікробну та антиадгезивну активність поверхнево-активних речовин Аcinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241»
- Єлізавета Дон (група ПФБ-1-1М) «Поверхнево-активні речовини пробіотичних молочнокислих бактерій»
- Артур Захаров (група ПФБ-1-1М) «Біотехнологічні аспекти синтезу ваніліну Amycolatopsis sp. ATCC 39116 (F84)»
- Андрій Гафійчук (група ПФБ-1-1М) «Біотехнологічне виробництво 2-фенілетанолу Yarrowia lipolytica YL25»
- Марія Проценко (група ПФБ-1-1М) «Використання біомаси дріжджів Saccharomyces cerevisiae М437 для внутрішньоклітинного біосинтезу наночастинок селену»
- Анна Чегринець (аспірантка) «Вплив мінеральної олії у складі ад’юванта на фізико-хімічні властивості інактивованої вакцини проти Ньюкаслської хвороби»
- Олександра Соколова (група ПФБ-1-1М) «Особливості конструювання тест-систем для виявлення вірусних патогенів»
- Богдан Андрєєв (група ПФБ-1-1М) «Особливості біосинтезу 6-н-пентил-2Н-піран-2-ону грибами»
- Володимир Вербіян (групаПФБ-1-1М) «Біосинтез феритину та перспективи його використання для цільової доставки протипухлинних сполук»
- Катерина Гвоздецька (група ПФБ-1-1М) «Отримання високоочищеної молочної кислоти для використання в біомедичних полімерах»
- Анастасія Онищенко (група ПФБ-1-1М) «Вірусоподібні частинки парвовірусів як основа для розробки новітніх вакцин»
- Владислава Піхало (група ПФБ-1-1М) «Інтенсифікація синтезу мікробних ліпоксигеназ»
- Анастасія Гіріна група (ПФБ-1-1М) «Raw materials for the production of non-dairy functional fermented beverages»
- Вячеслав Шопінський (аспірант) «Фізіолого-біохімічна характеристика ендофітного ізоляту Е12 з насіння сосни звичайної (Pinus sylvestris L.)»
- Всеволод Герасимено (аспірант) «Перспективи використання базидіоміцетів з антимікробними властивостями у рибництві»

Щиро вітаємо учасників конференції та бажаємо їм подальшої плідної роботи, творчої наснаги і наукових здобутків!

Опублікований: 11-04-2025
Читайте також:
Спільнота кафедри готельно-ресторанної справи вітає своїх випускників-бакалаврів!

Атестація здобувачів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» відбулася у формі атестаційного екзамену та публічного захисту кваліфікаційної роботи з використанням сучасних технологій дистанційного навчання. До складу комісії із захисту кваліфікаційних робіт увійшли доцентки Ольга П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільнота кафедри готельно-ресторанної справи вітає своїх випускників-бакалаврів! 27 червня 2025

Гаранти освітніх програм долучилися до обговорення ключових питань їх акредитації

Викладачі кафедр технології оздоровчих продуктів, експертизи харчових продуктів, технології ресторанної і аюрведичної продукції, технології м’яса і м’ясних продуктів 5 вересня долучилися до обговорення ключових питань у сфері якості вищої освіти, відвідавши спільний захід ГО «Прогресильні» та Національного агентства із забезпечення якості вищої осв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гаранти освітніх програм долучилися до обговорення ключових питань їх акредитації 06 вересня 2024

В.о. ректора університету взяв участь у зустрічі Ради ректорів Київського вузівського центру з в.о. міністра освіти і науки

7 липня за участю в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета відбулося засідання Ради ректорів Київського вузівського центру. У зустрічі взяли участь близько 30 ректорів київського регіону, а також голови рад ректорів Житомирщини, Полтавщини, Одещини, Львівщини та Дніпропетровщини. Наш університет представляв в.о. ректора, перший проректор Володи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В.о. ректора університету взяв участь у зустрічі Ради ректорів Київського вузівського центру з в.о. міністра освіти і науки 09 липня 2020

Перший в Україні захист здобувачів за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських робіт здобувачів, що навчалися за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів». Варто відзначити що це перший захист здобувачів за цією програмою не лише в НУХТ, але й в Україні. Завдяки  роботі  Федерації органічного руху в Україні, яка п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший в Україні захист здобувачів за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів» 21 лютого 2020