Н У Х Т

Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»!

21 лютого 2025

Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»!

Днями відбулося засідання конкурсної комісії І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія». Відповідно до рецензій провідних вчених університету та враховуючи актуальність, новизну і практичне значення наукових досліджень, було визначено переможців у трьох секціях.

Секція «Промислова та екологічна біотехнологія»:

І місце – Олександра Савчук (група БТ-4-1) з роботою «Біосинтез фенілаланіну Escherichia coli XLLP21 для потреб медицини» (керівниця – д.б.н., професорка Тетяна Пирог)

ІІ місце – Анастасія Онищенко ( група ПФБ-1-1М) з роботою «Біотехнологічний потенціал дріжджів Kluyveromyces marxianus» (керівниця – к.б.н., доцентка Оксана Скроцька)

ІІІ місце – Микола Сидоренко (група ПФБ-1-1М) з роботою «Інтеграція технологій отримання провідного біопалива з водоростей на біометанових заводах» (керівник – д.т.н., професор Віктор Стабніков)

Секція «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія»:

І місце – Анна Бовтрук (група БТ-4-1) з роботою «Інтегрована технологія одержання біоетанолу Zymomonas mobilis ZM4 (ZML-pdc-ldh) на основі гідролізату кукурудзяних відходів» (керівниця – д.б.н., професорка Тетяна Пирог)

ІІ місце – Олег Висоцький (група БТ-4-2) з роботою «Дослідження якісних показників силосу за використання різних заквашувальних композицій» (керівниця – к.т.н., доцентка Вікторія Красінько)

ІІІ місце – Сергій Старінський (група БТ-4-1) з роботою «Біосинтез полісахариду – курдлану з використанням штамів Agrobacterium sp. ATCC 31749 і Trichoderma harzianum GIM 3.442» (керівник – к.т.н., доцент Юрій Резниченко)

Секція «Фармацевтична та молекулярна біотехнологія»:

І місце – Марія Проценко (група ПФБ-1-1М) з роботою «Внутрішньоклітинний біосинтез наночастинок селену з використанням дріжджів Saccharomyces cerevisiae» (керівниця – к.б.н., доцентка Оксана Скроцька)

ІІ місце – Олександра Пархомова (група БТ-4-1) з роботою «Біотехнологічні особливості одержання ферментного препарату колагенази для ін’єкційної терапії рубцевих утворень» (керівниця – к.т.н., доцентка Вікторія Красінько)

ІІІ місце – Анастасія Кірда (група БТ-4-3) з роботою «Безвідходне виробництво гіалуронової кислоти з використанням Streptococcus thermophilus» (керівниця – к.б.н., доцентка Світлана Старовойтова) та Антон Полунін (група ПФБ-1-1М) з роботою «Антитіла до інтерлейкінів: виклик чи можливості у сучасній імунобіотехнології?» (керівниця – к.б.н., доцентка Інна Лич)

Вітаємо всіх переможців та їхніх наукових керівників! Бажаємо подальших успіхів у дослідженнях і нових звершень у світі біотехнології!

Окрема подяка конкурсній комісії за професійне оцінювання робіт, а також рецензентам за їхній внесок у відбір найкращих досліджень.

Опублікований: 21-02-2025
Читайте також:
Квестові перегони ейчарів

Незважаючи на канікули, студенти-управлінці персоналом (спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність») продовжують працювати над своїм професійним апгрейдом. Днями відбувся Summer Quest від Leroy Merlin – одного з найбільших європейських DIY-ритейлерів, де працюють понад 80 тисяч співробітників у 13 країнах світу. Організатори кве...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Квестові перегони ейчарів 09 липня 2018

Системний підхід до управління якістю продукції та послуг опановують здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Відбувся гостьовий online-лекторій «Аудит – ефективний інструмент верифікації систем менеджменту якості та харчової безпеки в закладах готельно-ресторанного господарства» для здобувачів вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Гостьова спікерка – міжнародна провідна аудиторка систем менеджменту якості та харчової безпеки швейца...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Системний підхід до управління якістю продукції та послуг опановують здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 09 червня 2021

Викладачі НУХТ обговорюють енергетичну та екологічну безпеку України

Викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки разом із видатними експертами активно приєдналися до публічної онлайн-дискусії «Європейський зелений курс і повоєнна відбудова України: як забезпечити енергетичну та екологічну безпеку», яка відбулася 1 листопада 2023 року в рамках щорічної Конференції УНП. Подія відзначилася активною участю...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі НУХТ обговорюють енергетичну та екологічну безпеку України 03 листопада 2023

Навчання, наближене до реальної професійної діяльності

Освітній процес у відокремленому структурному підрозділі «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ» максимально наближений до реальної професійної діяльності. 15 вересня 2022 р. здобувачі освіти групи БО-3, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Облік і оподаткування», відвідали Обласне управління Державної казн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчання, наближене до реальної професійної діяльності 20 вересня 2022