Н У Х Т

Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»!

21 february 2025

Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»!

Днями відбулося засідання конкурсної комісії І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія». Відповідно до рецензій провідних вчених університету та враховуючи актуальність, новизну і практичне значення наукових досліджень, було визначено переможців у трьох секціях.

Секція «Промислова та екологічна біотехнологія»:

І місце – Олександра Савчук (група БТ-4-1) з роботою «Біосинтез фенілаланіну Escherichia coli XLLP21 для потреб медицини» (керівниця – д.б.н., професорка Тетяна Пирог)

ІІ місце – Анастасія Онищенко ( група ПФБ-1-1М) з роботою «Біотехнологічний потенціал дріжджів Kluyveromyces marxianus» (керівниця – к.б.н., доцентка Оксана Скроцька)

ІІІ місце – Микола Сидоренко (група ПФБ-1-1М) з роботою «Інтеграція технологій отримання провідного біопалива з водоростей на біометанових заводах» (керівник – д.т.н., професор Віктор Стабніков)

Секція «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія»:

І місце – Анна Бовтрук (група БТ-4-1) з роботою «Інтегрована технологія одержання біоетанолу Zymomonas mobilis ZM4 (ZML-pdc-ldh) на основі гідролізату кукурудзяних відходів» (керівниця – д.б.н., професорка Тетяна Пирог)

ІІ місце – Олег Висоцький (група БТ-4-2) з роботою «Дослідження якісних показників силосу за використання різних заквашувальних композицій» (керівниця – к.т.н., доцентка Вікторія Красінько)

ІІІ місце – Сергій Старінський (група БТ-4-1) з роботою «Біосинтез полісахариду – курдлану з використанням штамів Agrobacterium sp. ATCC 31749 і Trichoderma harzianum GIM 3.442» (керівник – к.т.н., доцент Юрій Резниченко)

Секція «Фармацевтична та молекулярна біотехнологія»:

І місце – Марія Проценко (група ПФБ-1-1М) з роботою «Внутрішньоклітинний біосинтез наночастинок селену з використанням дріжджів Saccharomyces cerevisiae» (керівниця – к.б.н., доцентка Оксана Скроцька)

ІІ місце – Олександра Пархомова (група БТ-4-1) з роботою «Біотехнологічні особливості одержання ферментного препарату колагенази для ін’єкційної терапії рубцевих утворень» (керівниця – к.т.н., доцентка Вікторія Красінько)

ІІІ місце – Анастасія Кірда (група БТ-4-3) з роботою «Безвідходне виробництво гіалуронової кислоти з використанням Streptococcus thermophilus» (керівниця – к.б.н., доцентка Світлана Старовойтова) та Антон Полунін (група ПФБ-1-1М) з роботою «Антитіла до інтерлейкінів: виклик чи можливості у сучасній імунобіотехнології?» (керівниця – к.б.н., доцентка Інна Лич)

Вітаємо всіх переможців та їхніх наукових керівників! Бажаємо подальших успіхів у дослідженнях і нових звершень у світі біотехнології!

Окрема подяка конкурсній комісії за професійне оцінювання робіт, а також рецензентам за їхній внесок у відбір найкращих досліджень.

Published on: 21-02-2025
Read also:
Науковці з Австрії прочитали лекцію для студентів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

У рамках візиту партнерів українсько-австрійського науково-дослідного проєкту «Використання ферментативних методів для сталого виробництва рослинної олії» із Австрійської республіки професор Роланд Людвіг та аспірантка Кванкао Карнпакді прочитали гостьову лекцію для студентів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та космети...

READ YOURSELF

Науковці з Австрії прочитали лекцію для студентів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 10 december 2021

Вагомі перемоги магістрантів кафедри експертизи харчових продуктів

У Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади із спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація». Участь в олімпіаді взяли 18 закладів вищої освіти, які здійснюють підготовку фахівців з якості, стандартизації та сертифікації в Україні. Упродовж двох днів запекл...

READ YOURSELF

Вагомі перемоги магістрантів кафедри експертизи харчових продуктів 24 april 2019

Сучасні аспекти раціонального харчування дослідила магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології

Магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології І року навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Юлія Гайдук взяла участь у головному заході, присвяченому проблемам харчування, – XII науково-практичній конференції з міжнародною участю «Сучасні аспекти раціонального харчування», що працювала 14-15 травня 2019 року в Києві. Органі...

READ YOURSELF

Сучасні аспекти раціонального харчування дослідила магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології 20 may 2019

НУХТ – серед найкращих українських університетів у міжнародному рейтингу UniRank

Днями був оприлюднений міжнародний рейтинг UniRank, в якому наш університет посів 39 місце у переліку найкращих українських вишів 2023 року. Всього до рейтингу увійшов 181 вітчизняний заклад вищої освіти. Критеріями входження до цього рейтингу є: наявність статуту, ліцензії чи акредитації відповідної української організації вищої освіти; наявність...

READ YOURSELF

НУХТ – серед найкращих українських університетів у міжнародному рейтингу UniRank 27 march 2023