Н У Х Т

Вітання приймають магістри з готельно-ресторанної справи

24 лютого 2022

Вітання приймають магістри з готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» денної форми навчання зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа».

Атестація здобувачів магістерського рівня вищої освіти відбулася у формі публічного захисту кваліфікаційної роботи з використанням сучасних технологій дистанційного навчання.

До складу Екзаменаційної комісії увійшли професорка кафедри Тетяна Сильчук, доцентки Тетяна Нікітіна і Ольга Пушка, секретарка, асистентка Ольга Дулька. Кафедра готельно-ресторанної справи пишається тим, що цьогоріч очолила комісію її випускниця, магістерка з готельно-ресторанної справи, відмінниця навчання, переможниця конкурсів студентських наукових робіт і олімпіад, а нині фахівчиня з ресторанної справи ТОВ «Міжнародний діловий центр» готель «Хілтон Київ» Лілія Петрашкіна.

Наукові дослідження здобувачів магістерського рівня вищої освіти були спрямовані на удосконалення засобів розміщення, серед розроблених концепцій такі типи готельних підприємств, як туристичний готель, оздоровчий готель, рекреаційний готель, Wellness-готель, готель ділового призначення, клуб-готель для яхтсменів, готель зі спеціалізованим центром відновлення, готель із майстернею солодощів, готель ділового призначення з арома-студією, готель із кафе-кондитерською оздоровчого спрямування.

У підприємствах гостинності майбутні готельєри і ресторатори впровадили інноваційні рішення – систему інклюзивного обслуговування гостей, XR-технології, посилені заходи безпеки, оздоровчі програми для алергіків, комплекс інноваційних водних розваг, аглютенову дієтотерапію й виробництво інноваційної ресторанної продукції, зокрема безлактозної, у закладах харчування.

За результатами науково-дослідної роботи магістрантів були опубліковані статті у фахових і закордонних виданнях, тези і матеріали доповідей міжнародних і всеукраїнських наукових конференцій, отримані патенти України на корисну модель, здійснено апробацію в умовах закладів ресторанного господарства засобів розміщення.

Екзаменаційна комісія підтвердила відповідність професійної та практичної підготовки здобувачів вимогам другого (магістерського) рівня вищої освіти.

20 здобувачів освіти здобули кваліфікацію магістра з готельно-ресторанної справи, а тепло вітали їх в.о. завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран, наукові керівники і викладачі випускової кафедри.

Випускники впродовж навчання в університеті формували і зміцнювали бренд факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка: брали участь у наукових заходах – студентських конференціях, олімпіадах і конкурсах наукових робіт, громадському житті та студентському самоврядуванні, профорієнтаційних заходах і спортивних змаганнях. Серед магістрів з готельно-ресторанної справи – талановиті молоді науковці, лідери студентства, кулінарні віртуози, талановиті танцюристи і актори, очільники секторів студентської ради факультету різних років:

Катерина Лакома – відмінниця навчання, стипендіатка Президента України, староста академічної групи, учасниця і фіналістка традиційних кулінарних конкурсів факультету – Масляна-FEST, Кулінарного конкурсу, міжнародних – Міжнародного кулінарного марафону від Разградської філії Русенського університету «Ангел Кънчев» (Болгарія), Міжнародного кулінарного конкурсу «Cook ‘N’ Battle» від Culinary Arts Academy (SEG) у 2020 і 2021 роках;

Тетяна Туз – відмінниця навчання, срібна призерка (ІІ місце) Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у 2021 р., Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Цивільна безпека (Охорона праці)» у 2020 р. (ІІ місце), учасниця кулінарних конкурсів Масляна-FEST і Міжнародного кулінарного марафону (Болгарія);

Жанна Ференець – відмінниця навчання, голова навчально-виховного сектору студентської ради факультету, членкиня волейбольної команди факультету;

Євген Пряхін – учасник танцювального колективу HRTB family, харизматичний танцюрист факультетських і університетських свят.

Наші випускники – наша гордість! Вітаємо їх зі здобуттям магістерського рівня вищої освіти, пишаємося високими освітніми, професійними, творчими і особистими досягненнями. Бажаємо успішного працевлаштування, кар’єрного зростання, персонального розвитку, міцного здоров’я і благополуччя!

Викладачі випускової кафедри завжди чекатимуть на своїх вихованців у рідній Alma Mater, на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка!

Опублікований: 24-02-2022
Читайте також:
Науково-дослідні аспекти переддипломної практики магістранток-біотехнологинь

Відомо, що практика є невід’ємною складовою навчального процесу, важливим етапом у житті кожного здобувача вищої освіти. Перший семестр другого року навчання підготував для всіх магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології чудову можливість відпрацювати професійні навички та досконало з’ясувати тонкощі подальшої трудової діяльності в галузі б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-дослідні аспекти переддипломної практики магістранток-біотехнологинь 13 жовтня 2021

Зустріч здобувачів-менеджерів з фахівчинями компанії Global-Mediator

На кафедрі економіки праці та менеджменту відбулася зустріч викладачів і здобувачів бакалаврського і магістерського ступенів освіти та ступеня доктора філософії, які навчаються за освітньо-професійними та освітньо-науковою програмами «Менеджмент», «Менеджмент персоналу» і «Менеджмент та адміністрування», з фахівчинями компанії Global-Mediator – вип...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч здобувачів-менеджерів з фахівчинями компанії Global-Mediator 24 листопада 2023

Проблемам безпритульних тварин присвятили чергове засідання Еnglish speaking club

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації провела чергове засідання Еnglish speaking club, традиційно за участю спеціального гостя зі Сполучених Штатів Stuart Snuggs та викладача Наталії Божок. Актуальна тема засідання – «Social advertising: Homeless animals» мала на меті привернути увагу до проблем безпритульних тварин і підтримати...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проблемам безпритульних тварин присвятили чергове засідання Еnglish speaking club 08 листопада 2018

Успішна атестація здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи

З 11 по 17 лютого 2021 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів-магістрів денної та заочної форм навчання зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа». Атестація здобувачів магістерського рівня вищої освіти відбулася у формі пуб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішна атестація здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи 22 лютого 2021