Н У Х Т

Виробничники розповіли здобувачам освіти про використання гідроколоїдів у харчових виробництвах

21 березня 2023

Виробничники розповіли здобувачам освіти про використання гідроколоїдів у харчових виробництвах

20 квітня 2023 р. у межах дисципліни «Дієтологія» для здобувачів 4 курсу кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, які навчаються на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології», відбулася гостьова лекція «Використання гідроколоїдів у харчових виробництвах».

Метою лекції було ознайомлення з інноваційними рішеннями у сфері виробництва продуктів харчування із забезпеченням стабільних технологічних показників, а також обговорення можливих шляхів вирішення технологічних проблем, які виникли внаслідок складних політичних і економічних чинників в Україні.

Запрошений спікер – директор ТОВ «Єдвайс» Павло Бистров (м. Чернігів).

Фахівець розповів про світові тенденції виробництва та особливості використання харчових гідроколоїдів у сучасних технологіях соусів, кремів, приготування борошняних виробів, м’ясних напівфабрикатів, морозиві тощо.

Здобувачі дізналися про структуру та технологічні особливості використання та сімбіотичні властивості гідроколоїдів, які використовують у різних технологіях для виробництва продуктів харчування. Розповідаючи про окремі технології виробництва харчових продуктів та особливості використання в рецептурах модифікованих крохмалів, камеді тари, гуару, конжаку, карагенану Павло Бистров звернув особливу увагу на розширення асортименту виробів вітчизняних підприємств.

Тема лекції викликала зацікавлення і низку запитань у здобувачів. Сподіваємось, що інформація, отримана під час лекції, стане у пригоді в майбутній професійній діяльності та спонукатиме до наукових досліджень.

Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції дякує Павлу Бистрову, головному технологу підприємства Івану Мозговому та доцентці кафедри Ірині Корецькій за організацію та проведення цікавої лекції і сподівається на подальшу співпрацю.

Опублікований: 21-03-2023
Читайте також:
У розпалі вступна кампанія-2024 до магістратури

В університеті триває приймання заяв вступників до магістратури для участі в конкурсному відборі 2024 року. Наразі лідерами серед уже поданих вступниками заяв є спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» (освітня програма «Інжиніринг харчових виробництв»), 241 «Готельно-ресторанна справа» (освітня програма «Готельна і ресторанна справа»), 174 «А...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У розпалі вступна кампанія-2024 до магістратури 06 серпня 2024

Із початком нового навчального року посилюється профорієнтаційна робота з навчальними закладами України

Наприкінці першого тижня навчання керівництво Навчально-наукового інституту харчових технологій було запрошене на педагогічну раду Харківського наукового ліцею «Обдарованість», з яким у минулому навчальному році нашим університетом було укладено угоду про співпрацю та спільно реалізовано ряд успішних кроків у напрямку профорієнтаційної підготовки у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із початком нового навчального року посилюється профорієнтаційна робота з навчальними закладами України 09 вересня 2024

Лекція професора St. Lawrence College для здобувачів освіти і викладачів НУХТ

Сучасні тенденції у суспільстві вимагають підготовки кваліфікованих і креативних фахівців, здатних до ефективної діяльності в умовах зростаючої конкуренції. Розширення спектру методів навчання здобувачів є одним із пріоритетних завдань НУХТ, зокрема проведення гостьових лекцій з іноземними партнерами сприяє розвитку міжнародної співпраці та взаємод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція професора St. Lawrence College для здобувачів освіти і викладачів НУХТ 15 березня 2024

Міжнародний досвід адаптації до умов сьогодення: вирішення проблемних питань сфери гостинності та туризму

Щорічно у травні, напередодні Дня Києва на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка проводиться науково-практичний захід, який об’єднує науковців, освітян і фахівців-практиків сфери гостинності для обміну досвідом і вирішення актуальних питань сьогодення – Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний досвід адаптації до умов сьогодення: вирішення проблемних питань сфери гостинності та туризму 23 травня 2025