Н У Х Т

Виробничники розповіли здобувачам освіти про використання гідроколоїдів у харчових виробництвах

21 березня 2023

Виробничники розповіли здобувачам освіти про використання гідроколоїдів у харчових виробництвах

20 квітня 2023 р. у межах дисципліни «Дієтологія» для здобувачів 4 курсу кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, які навчаються на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології», відбулася гостьова лекція «Використання гідроколоїдів у харчових виробництвах».

Метою лекції було ознайомлення з інноваційними рішеннями у сфері виробництва продуктів харчування із забезпеченням стабільних технологічних показників, а також обговорення можливих шляхів вирішення технологічних проблем, які виникли внаслідок складних політичних і економічних чинників в Україні.

Запрошений спікер – директор ТОВ «Єдвайс» Павло Бистров (м. Чернігів).

Фахівець розповів про світові тенденції виробництва та особливості використання харчових гідроколоїдів у сучасних технологіях соусів, кремів, приготування борошняних виробів, м’ясних напівфабрикатів, морозиві тощо.

Здобувачі дізналися про структуру та технологічні особливості використання та сімбіотичні властивості гідроколоїдів, які використовують у різних технологіях для виробництва продуктів харчування. Розповідаючи про окремі технології виробництва харчових продуктів та особливості використання в рецептурах модифікованих крохмалів, камеді тари, гуару, конжаку, карагенану Павло Бистров звернув особливу увагу на розширення асортименту виробів вітчизняних підприємств.

Тема лекції викликала зацікавлення і низку запитань у здобувачів. Сподіваємось, що інформація, отримана під час лекції, стане у пригоді в майбутній професійній діяльності та спонукатиме до наукових досліджень.

Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції дякує Павлу Бистрову, головному технологу підприємства Івану Мозговому та доцентці кафедри Ірині Корецькій за організацію та проведення цікавої лекції і сподівається на подальшу співпрацю.

Опублікований: 21-03-2023
Читайте також:
Здобувачам і фахівцям: вийшов із друку новий навчальний посібник нашого викладача

Вийшов із друку новий навчальний посібник «Розроблення людино-машинних інтерфейсів та систем збирання даних з використанням програмних засобів SCADA/HMI» доцента кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Олександра Пупени. У посібнику розглянуті питання проєктування, розроблення та налагодження автоматизованих систем керув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачам і фахівцям: вийшов із друку новий навчальний посібник нашого викладача 17 серпня 2020

Викладацьку майстерність підтверджують відкриті заняття

Викладач Полтавського фахового коледжу НУХТ Леся Соловей провела відкрите заняття з біології з теми «Органічні сполуки» в групі 11-ТХ. Педагог продемонструвала високий рівень фахової підготовки, уміння зацікавити й  утримувати інтерес аудиторії, підтримувати постійний контакт зі здобувачами освіти. Здобувачі, у свою чергу, виявили високий рівень ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладацьку майстерність підтверджують відкриті заняття 30 вересня 2020

Вагомі перемоги магістрантів кафедри експертизи харчових продуктів

У Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади із спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація». Участь в олімпіаді взяли 18 закладів вищої освіти, які здійснюють підготовку фахівців з якості, стандартизації та сертифікації в Україні. Упродовж двох днів запекл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вагомі перемоги магістрантів кафедри експертизи харчових продуктів 24 квітня 2019

Ще один успішний захист дисертації за спеціальністю «Галузеве машинобудування»

15 грудня відбувся ще один захист дисертаційної роботи на здобуття ступеня «Доктор філософії» інженерно-технічної спеціальності. Цього дня дисертацію «Оптимізація параметрів підготовки та розподілення теплоносія сушильних дискових розпилювальних комплексів» у галузі знань 13 «Механічна інженерія» за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування» захи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один успішний захист дисертації за спеціальністю «Галузеве машинобудування» 19 грудня 2023