Н У Х Т

Виробничники розповіли здобувачам освіти про використання гідроколоїдів у харчових виробництвах

21 березня 2023

Виробничники розповіли здобувачам освіти про використання гідроколоїдів у харчових виробництвах

20 квітня 2023 р. у межах дисципліни «Дієтологія» для здобувачів 4 курсу кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, які навчаються на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології», відбулася гостьова лекція «Використання гідроколоїдів у харчових виробництвах».

Метою лекції було ознайомлення з інноваційними рішеннями у сфері виробництва продуктів харчування із забезпеченням стабільних технологічних показників, а також обговорення можливих шляхів вирішення технологічних проблем, які виникли внаслідок складних політичних і економічних чинників в Україні.

Запрошений спікер – директор ТОВ «Єдвайс» Павло Бистров (м. Чернігів).

Фахівець розповів про світові тенденції виробництва та особливості використання харчових гідроколоїдів у сучасних технологіях соусів, кремів, приготування борошняних виробів, м’ясних напівфабрикатів, морозиві тощо.

Здобувачі дізналися про структуру та технологічні особливості використання та сімбіотичні властивості гідроколоїдів, які використовують у різних технологіях для виробництва продуктів харчування. Розповідаючи про окремі технології виробництва харчових продуктів та особливості використання в рецептурах модифікованих крохмалів, камеді тари, гуару, конжаку, карагенану Павло Бистров звернув особливу увагу на розширення асортименту виробів вітчизняних підприємств.

Тема лекції викликала зацікавлення і низку запитань у здобувачів. Сподіваємось, що інформація, отримана під час лекції, стане у пригоді в майбутній професійній діяльності та спонукатиме до наукових досліджень.

Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції дякує Павлу Бистрову, головному технологу підприємства Івану Мозговому та доцентці кафедри Ірині Корецькій за організацію та проведення цікавої лекції і сподівається на подальшу співпрацю.

Опублікований: 21-03-2023
Читайте також:
Заочники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції вступили у «бій» за здобуття освітнього ступеня «бакалавр»

20 лютого на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся єдиний державний кваліфікаційний іспит серед студентів заочної форми навчання спеціальності «Харчові технології» освітнього ступеня «бакалавр». У останню навчальну битву за здобуття освітнього ступеня майбутніх бакалаврів супроводжувала Екзаменаційна комісія у складі заві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заочники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції вступили у «бій» за здобуття освітнього ступеня «бакалавр» 21 лютого 2019

День єднання у НУХТ

16 лютого, у День єднання, колектив нашого університету зустрівся біля Державного прапора України, встановленого перед головним корпусом НУХТ. Продемонструвати свою силу духу, єдність, згуртованість і висловити підтримку нашому народу й українським військовим прийшли ректорат, керівники і працівники навчальних і наукових підрозділів, співробітники ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День єднання у НУХТ 16 лютого 2022

Максимальні обсяги держзамовлення на прийом у 2021 до університету

Міністерством освіти і науки України погоджені максимальні обсяги та кваліфікаційний мінімум державного замовлення на прийом у 2021 році до Національного університету харчових технологій для відкритих конкурсних пропозицій, що створені для вступників на основі повної загальної середньої освіти. Окрім цього, затверджена кількість осіб, які зможе пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Максимальні обсяги держзамовлення на прийом у 2021 до університету 16 липня 2021

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства підсумувала цей нелегкий навчальний рік

В умовах війни нашим викладачам – мирному населенню України надзвичайно важливо підтримувати почуття стабільності і впевненості для подальшої праці та заохочення молодого покоління для вступу до університету, щоб після перемоги над супостатом розбудовувати нашу промисловість. Тож, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства працює, налаг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства підсумувала цей нелегкий навчальний рік 28 червня 2022