Н У Х Т

Виробнича практика здобувачів вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у кращих готельних підприємствах

22 лютого 2022

Виробнича практика здобувачів вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у кращих готельних підприємствах

З 10 січня по 13 лютого 2022 р. здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» 2 курсу денної форми навчання факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка приходили виробничу практику з урахуванням усіх протиепідемічних рекомендацій і карантинних обмежень задля запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, а захист звітів з практики відбувся з використанням технологій дистанційного навчання.

116 здобувачів освіти бакалаврського рівня були направлені до провідних готелів м. Києва: Hilton Kyiv (ТОВ «Міжнародний діловий центр»), President Hotel (ТОВ «БК Квадр»), Premier Palace Hotel Kyiv, ТОВ «Воздвиженський», Hyatt Regency Kiev (ПрАТ «Нові Інжинірингові Технології»), ТОВ «Рейкарц Хотел Менеджмент» та інших підприємств гостинності з різних регіонів України.

Метою виробничої практики було поглиблення теоретичних знань із організації та технології обслуговування в засобах розміщення, ознайомлення зі сучасним обладнанням, методами та формами здійснення технологічних процесів, опанування професійних вмінь і навичок в умовах конкурентного ринкового середовища.

Відповідно до календарного плану проходження практик здобувачі мали можливість здійснювати практичну діяльність у номерному фонді, приймально-вестибюльній групі приміщень, закладах ресторанного господарства готельних підприємств. У своїх звітах практиканти охарактеризовували засіб розміщення, всі функціональні групи приміщень (приймально-вестибюльну, житлову, адміністративну, службово-побутову та господарську, культурно-дозвілеву та фізкультурно-оздоровчу, побутового обслуговування та торгівлі й інших), аналізували готельні послуги, основні та наявні додаткові (дозвілеві, спортивні, екскурсійні, оздоровчі, лікувальні тощо) і аналізували роботу закладів ресторанного господарства щодо надання послуг харчування.

Виробнича практика здобувачів освіти є невід’ємною складовою частиною навчального процесу підготовки бакалаврів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», під час якої відбувається закріплення і конкретизація результатів теоретичного навчання, набуття здобувачами освіти вмінь і навичок практичної роботи.

Колектив випускової кафедри готельно-ресторанної справи вдячний відповідальній від кафедри, доцентці Олені Шидловській за організацію практичної підготовки, керівникам практики від університету і готельних підприємств – за контроль за виконанням програми практики і написанням звітів, проведення консультацій і мотивацію здобувачів до професійного зростання. 

Опублікований: 22-02-2022
Читайте також:
Полімеразна ланцюгова реакція: від теорії до практики на лекції фахівця компанії «BioLabTech»

22 квітня в рамках дисципліни «Молекулярна біотехнологія» для магістрантів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» відбулася гостьова лекція «Полімеразна ланцюгова реакція: від теорії до практики» від провідного фахівця напряму агрогеноміки компанії «BioLabTech» Вадима Копича. Лекція відбулась у формі дискусії, а фахівець у доступній фор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Полімеразна ланцюгова реакція: від теорії до практики на лекції фахівця компанії «BioLabTech» 23 квітня 2019

Наукова стаття на тему органічного агровиробництва доценток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів перемогла у конкурсі

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш взяла участь у щорічній VІ Міжнародній  науково-практичній конференції «Органічне агровиробництво: освіта і наука», яка відбулася за ініціативи Федерації органічного руху України та Науково-методичного центру «Агроосвіта за підтримки Проєкту «Німецько-українська сп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова стаття на тему органічного агровиробництва доценток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів перемогла у конкурсі 29 жовтня 2021

Від студентського свята вареників до ресторану з двома зірками Michelin!

Днями в Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулося чергове практичне заняття для дітей, які беруть участь у літній школі лідерського росту «Я МОЖУ…». Захід був організований в межах сталої співпраці зі Службою у справах дітей, яка вже багато років разом із нашим коледжем спрямовує зусилля у напрямку соціальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від студентського свята вареників до ресторану з двома зірками Michelin! 14 серпня 2025

День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом на кафедрі гуманітарних дисциплін

8 і 9 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні віддаємо шану всім тим, хто в жорстокій кровопролитній битві захищав рідну українську землю від ворогів. День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні має бути нагадуванням про страшну катастрофу т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом на кафедрі гуманітарних дисциплін 12 травня 2020