Н У Х Т

Виклики для української промисловості в умовах воєнного стану: гостьова лекція на кафедрі міжнародної економіки

25 квітня 2023

Виклики для української промисловості в умовах воєнного стану: гостьова лекція на кафедрі міжнародної економіки

Великий інтерес й активне обговорення викликала лекція «Виклики для української промисловості в умовах воєнного стану», організована 24 квітня кафедрою міжнародної економіки. Її прочитав доктор економічних наук, заступник директора Державного науково-дослідного інституту інформатизації та моделювання економіки Ігор Гужва.

Говорили про слабкі місця української економіки і втрати різних галузей промисловості через повномасштабне воєнне вторгнення. Звернули увагу, що протягом останніх років українська переробка або зменшувала виробництво промислової продукції, або ж демонструвала зовсім незначне зростання. Обговорили прогнози щодо падіння через війну промисловості та зменшення ВВП. Дійшли згоди, що в нинішніх умовах найкраще зберігають або відновлюють виробництво галузі, які забезпечують базові потреби населення (харчова, фармацевтична, легка промисловості). Ознайомилися з презентацією спікера «Переробна промисловість: зайнятість, економічне зростання, спроможна держава».

До гостьової лекції, що відбулася в дистанційному форматі, приєдналося більше тридцяти осіб. Крім здобувачів освіти та викладачів нашого університету, лекцію прослухали студенти та педагоги НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Опублікований: 25-04-2023
Читайте також:
У режимі онлайн відбулася атестація педагогічних працівників у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ

30 та 31 березня в Смілянському коледжі харчових технологій нашого університету відбулося засідання атестаційної комісії в режимі онлайн із використанням середовища Zoom. Атестація педагогічних працівників відбувалася з метою стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У режимі онлайн відбулася атестація педагогічних працівників у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ 01 квітня 2020

З інноваційним обладнанням та його застосуванням познайомилися магістри кафедри технології молока і молочних продуктів

25 вересня студенти групи МО-1-2М разом із доцентом кафедри технології молока і молочних продуктів Аллою Тимчук відвідали 12-ту Міжнародну виставку Lab ComplEX: аналітика, лабораторія, біотехнології, hi-tech. Студенти ознайомились із сучасним ринком лабораторного та науково-технічного обладнання, що використовується у харчовій галузі, зокрема при ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З інноваційним обладнанням та його застосуванням познайомилися магістри кафедри технології молока і молочних продуктів 26 вересня 2019

У розробленні національних стандартів на спирт і виробництво лікеро-горілчаної продукції беруть участь наші фахівці

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Світлана Олійник як відповідальний секретар, взяла участь у засіданні Технічного комітету 64 «Спиртогорілчані вироби, дріжджі», що відбулося на базі ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод». Члени Технічного комітету – представники Національного агентства стандартизації ДП «УкрНДНЦ», ДП «Укрметртестста...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У розробленні національних стандартів на спирт і виробництво лікеро-горілчаної продукції беруть участь наші фахівці 30 жовтня 2018

Soft skills з квантової механіки від професора фізики Університету Тулейн (США)

21 листопада 2023 р. відбулася онлайн-лекція «Quantum Phenomena At All Spatial And Temporal Scales» («Квантові явища в усіх просторових і часових масштабах») професора фізики факультету фізики та інженерної фізики Університету Тулейн (США) Дениса Бондаря. Лекцію прослухали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та здобува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Soft skills з квантової механіки від професора фізики Університету Тулейн (США) 23 листопада 2023