Н У Х Т

Викладацькі скіли доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

11 березня 2024

Викладацькі скіли доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

На кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося відкрите заняття доцентки Аліни Наконечної з дисципліни «Стандартизація, метрологія, сертифікація у ресторанному господарстві» для здобувачів-бакалаврів другого курсу, збірної групи ХЧ-2. Тема лекції – «Теоретичні і правові основи стандартизації».

На початку викладачка роз’яснила суть, принципи, мету і завдання стандартизації, навела її види і методи. Вона наголосила, що стандартизація – це важливий процес, який визначає стандарти та норми для продуктів, послуг, технологій і систем. Сутність стандартизації – розроблення і впровадження стандартів, які забезпечують якість, безпеку та ефективність продуктів і послуг; зниження ризиків для споживачів; сприяння технічному розвитку та інноваціям.

Лекторка зазначила, що державну політику у сфері стандартизації в Україні визначають закони та інші нормативно-правові акти, в яких встановлюються правові та економічні основи систем стандартизації та сертифікації, організаційні форми їх функціонування на території України, визначається відповідальність суб’єктів підприємницької діяльності за порушення стандартів, норм і правил.

Матеріал подавався у неквапливому режимі, що давало можливість здобувачам його занотовувати. Також викладачка продемонструвала відеоматеріали для повного розуміння практичного застосування нормативних документів.

Лекція викликала жвавий інтерес і низку запитань здобувачів освіти.

Наприкінці заняття відбулося бліц-опитування студентів для закріплення пройденого матеріалу. Питання, що викликали дискусію, було вирішено перенести на практичні заняття.

Присутні на лекції колеги відзначили, що викладачка продемонструвала прекрасне володіння матеріалом і чудовий контакт із аудиторією.

Опублікований: 11-03-2024
Читайте також:
Викладачі університету – учасники ІХ Міжнародного форуму пивоварів і рестораторів

Доценти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства – учасники ІХ Міжнародного форуму пивоварів і рестораторів, що працює 9-10 вересня 2020 р. у заміському еко-комплексі «Долина Страусів» (с. Ясногородка, Київська обл.) Форум відбувається з дотриманням усіх санітарних норм і правил. Основні теми – юридичний супровід і захист пивного біз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету – учасники ІХ Міжнародного форуму пивоварів і рестораторів 10 вересня 2020

Членами Асоціації Індустрії Гостинності України стали викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи стали членами Асоціації Індустрії Гостинності України, яка об’єднує представників бізнесу, влади, наукової спільноти та місцевих громад у єдиний інформаційний простір для обміну знаннями та досвідом, реалізації спільних проєктів, проведення досліджень, доступу до інновацій і створення додаткових можливо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Членами Асоціації Індустрії Гостинності України стали викладачі кафедри готельно-ресторанної справи 23 лютого 2021

Досягнення магістрантки освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

Здобувачка освіти групи ХЕ-1-11М Марія Дричик під керівництвом професорки кафедри експертизи харчових продуктів, академіка УАН Оксани Шульги посіла ІІ місце на Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», що відбувся на базі Кременчуцького національного університету імені Миха...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досягнення магістрантки освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 09 червня 2023

Зустріч гарантів із магістрантами-біотехнологами: непрості реалії нашого часу

У непростих умовах відбувалися цьогорічні зустрічі гарантів освітньо-професійних програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія» зі здобувачами спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» другого (магістерського) рівня навчання. Зустрічі, які планувались у очному форматі, довелося провести в онлайн-режимі. Виною цьому – ч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч гарантів із магістрантами-біотехнологами: непрості реалії нашого часу 17 жовтня 2022