Н У Х Т

Викладацькі скіли доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

11 березня 2024

Викладацькі скіли доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

На кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося відкрите заняття доцентки Аліни Наконечної з дисципліни «Стандартизація, метрологія, сертифікація у ресторанному господарстві» для здобувачів-бакалаврів другого курсу, збірної групи ХЧ-2. Тема лекції – «Теоретичні і правові основи стандартизації».

На початку викладачка роз’яснила суть, принципи, мету і завдання стандартизації, навела її види і методи. Вона наголосила, що стандартизація – це важливий процес, який визначає стандарти та норми для продуктів, послуг, технологій і систем. Сутність стандартизації – розроблення і впровадження стандартів, які забезпечують якість, безпеку та ефективність продуктів і послуг; зниження ризиків для споживачів; сприяння технічному розвитку та інноваціям.

Лекторка зазначила, що державну політику у сфері стандартизації в Україні визначають закони та інші нормативно-правові акти, в яких встановлюються правові та економічні основи систем стандартизації та сертифікації, організаційні форми їх функціонування на території України, визначається відповідальність суб’єктів підприємницької діяльності за порушення стандартів, норм і правил.

Матеріал подавався у неквапливому режимі, що давало можливість здобувачам його занотовувати. Також викладачка продемонструвала відеоматеріали для повного розуміння практичного застосування нормативних документів.

Лекція викликала жвавий інтерес і низку запитань здобувачів освіти.

Наприкінці заняття відбулося бліц-опитування студентів для закріплення пройденого матеріалу. Питання, що викликали дискусію, було вирішено перенести на практичні заняття.

Присутні на лекції колеги відзначили, що викладачка продемонструвала прекрасне володіння матеріалом і чудовий контакт із аудиторією.

Опублікований: 11-03-2024
Читайте також:
Наукові будні наших аспірантів

Наші аспіранти активно ведуть свої наукові пошуки й користуються усіма можливостями, що дає їм академічна мобільність. Зокрема, здобувач вищої освіти на третьому (освітньо-науковому) рівні за спеціальністю «Харчові технології» Валентин Чорний (науковий керівник – доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Тарас Мисюра) розпочав 2022 рі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові будні наших аспірантів 11 січня 2022

День захисників і захисниць України на кафедрі гуманітарних дисциплін

Кафедра гуманітарних дисциплін провела низку заходів, присвячених Дню захисників і захисниць України, що традиційно відзначається 14 жовтня водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. Так, здобувачі під керівництвом професорки Надії Левицької підготували яскраві роботи про історію вшанування цього свята та його ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День захисників і захисниць України на кафедрі гуманітарних дисциплін 13 жовтня 2021

Тривають захисти магістрантів на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

22 лютого 2022 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжилися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві» денної форми навчання. Екзаменаційна комісія у складі керівниці Навчально...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тривають захисти магістрантів на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 24 лютого 2022

Святковий ярмарок у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ

Щороку, традиційно Смілянський коледж харчових технологій НУХТ відзначає День працівників харчової промисловості ярмарком. Святкування цього року розпочалося зі слів привітання від адміністрації коледжу та викладачів комісії технологічного циклу. Учасники ярмарку запропонували студентам і працівникам коледжу широкий асортимент кондитерських виробі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святковий ярмарок у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ 19 жовтня 2018