Н У Х Т

Викладацькі скіли доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

11 березня 2024

Викладацькі скіли доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

На кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося відкрите заняття доцентки Аліни Наконечної з дисципліни «Стандартизація, метрологія, сертифікація у ресторанному господарстві» для здобувачів-бакалаврів другого курсу, збірної групи ХЧ-2. Тема лекції – «Теоретичні і правові основи стандартизації».

На початку викладачка роз’яснила суть, принципи, мету і завдання стандартизації, навела її види і методи. Вона наголосила, що стандартизація – це важливий процес, який визначає стандарти та норми для продуктів, послуг, технологій і систем. Сутність стандартизації – розроблення і впровадження стандартів, які забезпечують якість, безпеку та ефективність продуктів і послуг; зниження ризиків для споживачів; сприяння технічному розвитку та інноваціям.

Лекторка зазначила, що державну політику у сфері стандартизації в Україні визначають закони та інші нормативно-правові акти, в яких встановлюються правові та економічні основи систем стандартизації та сертифікації, організаційні форми їх функціонування на території України, визначається відповідальність суб’єктів підприємницької діяльності за порушення стандартів, норм і правил.

Матеріал подавався у неквапливому режимі, що давало можливість здобувачам його занотовувати. Також викладачка продемонструвала відеоматеріали для повного розуміння практичного застосування нормативних документів.

Лекція викликала жвавий інтерес і низку запитань здобувачів освіти.

Наприкінці заняття відбулося бліц-опитування студентів для закріплення пройденого матеріалу. Питання, що викликали дискусію, було вирішено перенести на практичні заняття.

Присутні на лекції колеги відзначили, що викладачка продемонструвала прекрасне володіння матеріалом і чудовий контакт із аудиторією.

Опублікований: 11-03-2024
Читайте також:
Профдесант НУХТ у Іванкові та Володарці

4-5 квітня відбулися чергові Ярмарки професій – в Іванківському та Володарському районних центрах зайнятості. Участь у заходах взяли учні випускних 9-11 класів понад 24 загальноосвітніх навчальних закладів Іванківського, Поліського та Володарського районів. Спеціальності нашого університету як завжди викликали неабиякий інтерес, тому що охоплюють...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профдесант НУХТ у Іванкові та Володарці 05 квітня 2019

Виїзні модулі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» у ресторанних підприємствах

У рамках сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбувся виїзний модуль у закладі ресторанного господарства «Ресторація К2», де слухачі разом із модераторкою програми Тетяною Сильчук змогли дізнатися цікаву історію та концепцію закладу в стилі авіаційного стімпанку. Пан Руслан, власник закладу, розповів про особливості...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзні модулі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» у ресторанних підприємствах 02 квітня 2025

Біотехнологи знайомляться з енергетичною політикою в країнах ЄС на лекціях міжнародних експертів

Магістранти освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» та аспіранти освітньо-наукової програми «Біотехнологія» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» прослухали гостьову лекцію міжнародного експерта – директора Інституту технічних наук Вищої Школи Управління Охороною Праці, професора Маріуша Твардава (м. Ка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологи знайомляться з енергетичною політикою в країнах ЄС на лекціях міжнародних експертів 14 квітня 2025