Н У Х Т

Викладачки кафедри експертизи харчових продуктів випустили новий навчальний посібник

22 грудня 2021

Викладачки кафедри експертизи харчових продуктів випустили новий навчальний посібник

У видавництві «Олді+» вийшов друком навчальний посібник «Технічне регулювання в Україні, на міжнародному рівні та в Європейському Союзі». Його авторський колектив – викладачки кафедри експертизи харчових продуктів нашого університету – професорка Галина Гуменюк і доцентки Вікторія Кійко та Марія Янчик.

У навчальному посібнику висвітлені основні положення законодавчих, нормативно-правових актів, нормативних документів у сферах діяльності, що входять до системи технічного регулювання України (стандартизації, сертифікації, оцінювання відповідності, метрології, акредитації, ринкового нагляду і контролю). Приведені етапи створення й удосконалення цих сфер, вимоги СОТ і законодавства ЄС щодо недопущення технічних бар’єрів у торгівлі, що створюються в цих сферах, аналіз дотримання вимог і правил СОТ та європейського законодавства в українських законодавчих та інших документах.

Матеріал, викладений у навчальному посібнику, відповідає програмі дисципліни «Міжнародне технічне регулювання», а також може бути використаний при вивченні дисциплін: «Технічне регулювання (оцінювання відповідності)», «Стандартизація продукції, послуг та технологічних процесів», «Сертифікація продукції і систем якості, атестація виробництва», «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Нормативні документи в харчовій промисловості», «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів.  Законодавство у харчовій промисловості» та інших дисциплін.

Книга знадобиться викладачам, фахівцям, інженерно-технічним фахівцям підприємств, зайнятим у сферах технічного регулювання. Посібник рекомендований здобувачам закладів вищої освіти, які навчаються за спеціальностями 181 «Харчові технології» (освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»), 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» (освітньо-професійними програмами «Якість, стандартизація, сертифікація» і «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»).

Опублікований: 22-12-2021
Читайте також:
По особливому відзначили день народження Миколи Гоголя на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася чергова онлайн-прем’єра відеовистави, створеної колективом акторів Театру на Подолі в межах арт-проєкту «Театр-360 градусів». У день народження Миколи Гоголя аматорський колектив представив глядачу своє бачення повісті «Шинель». Завдяки тому, що квитки на виставу протягом десяти днів були безкоштовними, до перегляду долучилися здобувачі Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

По особливому відзначили день народження Миколи Гоголя на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 12 квітня 2021

Незабутні враження здобувачів на унікальному заході Goethe-Institut в Україні

З нагоди 30-річчя Goethe-Institut в Україні, були організовані унікальні покази культових німецьких фільмів під назвою «Кіно поза екраном: знакові німецькі фільми у місті». До цього визначного заходу долучилася доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольга Нежива із здобувачами вищої освіти факультету готельно-ресторанного та турист...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Незабутні враження здобувачів на унікальному заході Goethe-Institut в Україні 14 листопада 2024

Секрети барної майстерності для здобувачів освіти від успішного бартендера і нашого випускника

На кафедрі готельно-ресторанної справи продовжуються виїзні лабораторні заняття у режимі онлайн. Цього разу здобувачі 3 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» в рамках вивчення дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» «побували» у загадковому коктейль-барі «Kimberli» від однойменного ювелірного бренду у центрі столиці. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секрети барної майстерності для здобувачів освіти від успішного бартендера і нашого випускника 04 листопада 2021

Науковий Олімп підкорюють аспіранти кафедри технології молока і молочних продуктів

Сьогодні у разовій спеціалізованій раді відбувся успішний захист дисертації «Удосконалення технологій сметани та продуктів сметанних зі зниженим вмістом жиру» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» аспіранткою кафедри технології молока і молочних продуктів Оленою...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий Олімп підкорюють аспіранти кафедри технології молока і молочних продуктів 23 червня 2025