Н У Х Т

Викладачки кафедри експертизи харчових продуктів випустили новий навчальний посібник

22 грудня 2021

Викладачки кафедри експертизи харчових продуктів випустили новий навчальний посібник

У видавництві «Олді+» вийшов друком навчальний посібник «Технічне регулювання в Україні, на міжнародному рівні та в Європейському Союзі». Його авторський колектив – викладачки кафедри експертизи харчових продуктів нашого університету – професорка Галина Гуменюк і доцентки Вікторія Кійко та Марія Янчик.

У навчальному посібнику висвітлені основні положення законодавчих, нормативно-правових актів, нормативних документів у сферах діяльності, що входять до системи технічного регулювання України (стандартизації, сертифікації, оцінювання відповідності, метрології, акредитації, ринкового нагляду і контролю). Приведені етапи створення й удосконалення цих сфер, вимоги СОТ і законодавства ЄС щодо недопущення технічних бар’єрів у торгівлі, що створюються в цих сферах, аналіз дотримання вимог і правил СОТ та європейського законодавства в українських законодавчих та інших документах.

Матеріал, викладений у навчальному посібнику, відповідає програмі дисципліни «Міжнародне технічне регулювання», а також може бути використаний при вивченні дисциплін: «Технічне регулювання (оцінювання відповідності)», «Стандартизація продукції, послуг та технологічних процесів», «Сертифікація продукції і систем якості, атестація виробництва», «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Нормативні документи в харчовій промисловості», «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів.  Законодавство у харчовій промисловості» та інших дисциплін.

Книга знадобиться викладачам, фахівцям, інженерно-технічним фахівцям підприємств, зайнятим у сферах технічного регулювання. Посібник рекомендований здобувачам закладів вищої освіти, які навчаються за спеціальностями 181 «Харчові технології» (освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»), 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» (освітньо-професійними програмами «Якість, стандартизація, сертифікація» і «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»).

Опублікований: 22-12-2021
Читайте також:
Розширюють коло компаній-партнерів викладачі кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління

Відбулася зустріч здобувачів факультету автоматизації і комп’ютерних систем і викладачів кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління з представниками компанії «dialog Semiconductor». Фахівці «dialog Semiconductor» розповіли про свою компанію та вид її діяльності, про відкриті вакансії компанії, які викликали інтерес у здобув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюють коло компаній-партнерів викладачі кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління 23 листопада 2021

Веселка безпеки: про ключові елементи системи HACCP київським ліцеїстам

Викладачі кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції провели ряд зустрічей зі старшокласниками Ліцею №15 міста Києва. Професор кафедри, гарант освітньої програми «Технології харчування» Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко представили пізнавальну лекцію «Веселка безпеки: як кольори допомагають кухарям», присвячену сучасним стан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Веселка безпеки: про ключові елементи системи HACCP київським ліцеїстам 15 травня 2025

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства долучилася до визначення якості українських вин

Харчова галузь працює завжди, і карантинні обмеження не стають на заваді підприємствам виробляти якісні харчові продукти. Не стоїть осторонь і виноробна галузь. Наразі ринок українського виноробства пропонує споживачеві велику кількість продукції. До її популяризації активно долучаються профільні фахівці, серед яких і викладачі нашого університету....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства долучилася до визначення якості українських вин 26 травня 2020

Біотехнологи – у боротьбі з проблемою світового масштабу

Не зважаючи на те, що новорічні свята вже не за горами, і студентів та викладачів переповнює святковий настрій, магістранти кафедри біотехнології і мікробіології Назар Видасов і Сергій Вискірко, не покладаючи рук, продовжують дослідження в сфері онкологічних захворювань на базі Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологи – у боротьбі з проблемою світового масштабу 13 грудня 2019