Н У Х Т

Викладачки кафедри експертизи харчових продуктів випустили новий навчальний посібник

22 грудня 2021

Викладачки кафедри експертизи харчових продуктів випустили новий навчальний посібник

У видавництві «Олді+» вийшов друком навчальний посібник «Технічне регулювання в Україні, на міжнародному рівні та в Європейському Союзі». Його авторський колектив – викладачки кафедри експертизи харчових продуктів нашого університету – професорка Галина Гуменюк і доцентки Вікторія Кійко та Марія Янчик.

У навчальному посібнику висвітлені основні положення законодавчих, нормативно-правових актів, нормативних документів у сферах діяльності, що входять до системи технічного регулювання України (стандартизації, сертифікації, оцінювання відповідності, метрології, акредитації, ринкового нагляду і контролю). Приведені етапи створення й удосконалення цих сфер, вимоги СОТ і законодавства ЄС щодо недопущення технічних бар’єрів у торгівлі, що створюються в цих сферах, аналіз дотримання вимог і правил СОТ та європейського законодавства в українських законодавчих та інших документах.

Матеріал, викладений у навчальному посібнику, відповідає програмі дисципліни «Міжнародне технічне регулювання», а також може бути використаний при вивченні дисциплін: «Технічне регулювання (оцінювання відповідності)», «Стандартизація продукції, послуг та технологічних процесів», «Сертифікація продукції і систем якості, атестація виробництва», «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Нормативні документи в харчовій промисловості», «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів.  Законодавство у харчовій промисловості» та інших дисциплін.

Книга знадобиться викладачам, фахівцям, інженерно-технічним фахівцям підприємств, зайнятим у сферах технічного регулювання. Посібник рекомендований здобувачам закладів вищої освіти, які навчаються за спеціальностями 181 «Харчові технології» (освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»), 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» (освітньо-професійними програмами «Якість, стандартизація, сертифікація» і «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»).

Опублікований: 22-12-2021
Читайте також:
Сучасні тренди ресторанного ринку у фокусі уваги викладачів і здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

За активної підтримки завідувачки кафедри, професорки Олександри Нєміріч, гаранта освітньої програми «Технології харчування», професора Олега Кузьміна, викладачів і наставників кафедри здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньої програми «Технології харчування» відвідали професійну виставку сучасних технологій та обладнання для інду...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні тренди ресторанного ринку у фокусі уваги викладачів і здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 14 вересня 2023

Особливості приготувань до Святвечора за британськими традиціями на практичному занятті з англійської мови професійного спрямування

Наразі до Святвечора залишаються лічені дні, тож маємо зовсім небагато часу, аби приготуватися до Різдва. Сучасні шалені темпи життя не залишають нам більше. А от наші предки до Різдва готувалися заздалегідь – починали ще у грудні. Вечір 24 грудня («vigilio» («Вігілія») – з латинської означає «чування») не схожий на інші, має винятково піднесений ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості приготувань до Святвечора за британськими традиціями на практичному занятті з англійської мови професійного спрямування 21 грудня 2018

Мікробіологічні агробудні в Інституті мікробіології та вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ

У студентів кафедри біотехнології і мікробіології, які виконують наукову роботу на базі Інституту мікробіології та вірусології ім. Д.К. Заболотного (ІМВ), практика починається не 1 вересня, а за чотири місяці до того, навесні, коли відкривається садовий сезон. Так, цього року, дві студентки магістратури другого року навчання Дар’я Гаврилкіна  та Ол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мікробіологічні агробудні в Інституті мікробіології та вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ 17 жовтня 2018

Нагоду поспостерігати за виробництвом на найбільшій пивоварні в Європі отримали студенти-біотехнологи

Напевно, немає нічого цікавішого, ніж мати нагоду спостерігати за виробництвом продуктів, які щодня бачимо на полицях магазинів. Тож студентам-біотехнологам із груп БТ-1-1 та БТ-3-2 поталанило відвідати найбільшу пивоварню в Європі ПрАТ «Оболонь» у супроводі асистента кафедри біотехнології і мікробіології Віктора Удимовича. На початку студентів оз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нагоду поспостерігати за виробництвом на найбільшій пивоварні в Європі отримали студенти-біотехнологи 04 червня 2019