9-10 грудня на базі Національної академії статистики, обліку та аудиту відбувся очний тренінг для експертів із акредитації освітніх програм, який проводить Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти. У тренінгу взяли участь доцент кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Вашека, доценти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Олена Білик та Анна Грищенко, доцент кафедри технології консервування Тетяна Левківська, доцент кафедри туристичного та готельного бізнесу Єлизавета Музичка, асистент кафедри готельно-ресторанної справи Анастасія Різник. Згідно з чітко спланованим графіком, із дотриманням тайм-менеджменту учасники тренінгу детально розглянули процес акредитації освітньої програми.
Під час тренінгу команди, до складу яких входили викладачі з різних навчальних закладів м. Києва, ознайомилися з прикладом звіту самооцінювання та на підставі його аналізу склали детальний план візиту до закладу вищої освіти. Планом тренінгу було передбачене вирішення кейсів ситуаційних задач, які можуть виникати на етапах підготовки плану виїзної акредитації, проведення зустрічей із керівництвом закладу вищої освіти та представниками фокус-груп, обговорення членами експертної групи результатів акредитації, складання звіту. Корисними були кейси завдань, які симулювали проведення зустрічей експертів зі студентами та викладачами освітньої програми. На завершення тренінгу учасники також визначили основні професійні якості, уміння та навички, якими повинен володіти експерт із акредитації освітніх програм, які є запорукою забезпечення чіткої організації процедури акредитації та складання об’єктивного звіту.
На всіх етапах тренінгу ситуації та проблеми кейсів завдань обговорювалися з тренерами Світланою Кузнєцовою та Лідією Фесенко. Учасники тренінгу отримали роз’яснення щодо багатьох питань процедури акредитації. Проведення тренінгу сприяло закріпленню матеріалів, які претенденти в експерти вивчили на першому етапі відбору в онлайн-курсі на платформі Prometheus.