Н У Х Т

Викладачі підвищують рівень обізнаності у розробленні системи HACCP

29 вересня 2023

Викладачі підвищують рівень обізнаності у розробленні системи HACCP

28 вересня відбувся вебінар «Критичні контрольні точки і критичні межі в системі HACCP», що був проведений PROFI CLUB. PROFI CLUB – це найкращі професіонали в сфері HoReCa з високими світовими стандартами. Головними цілями PROFI CLUB є впровадження в ресторанному бізнесі найпрогресивніших управлінських методик і сучасного обладнання, популяризація незвичайних ідей і модних гастрономічних новинок.

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції також взяли участь у вебінарі, де були розглянуті питання встановлення критичних точок і їх меж у цілях безпеки харчової продукції.

Зокрема розглянули: 12 кроків розроблення системи HACCP, що таке критична контрольна точка (ККТ), чим ККТ відрізняється від точки контролю, методологію визначення ККТ, що таке критичні меню і які вони бувають, документацію щодо контролю у ККТ.

Спікерами виступили керівниця PROFI CLUB, тренерка з підготовки до державних перевірок Ольга Михайлова, сертифікована тренерка КДК МАТРА, доцентка кафедри технологій та безпечності харчових продуктів Сумського НАУ Наталія Болгова, координатор Сумського осередку тренерської мережі КДК, сертифікований експерт глобальної гармонізаційної ініціативи, директор ТОВ «Alimentarius system management» Олександр Гоман.

Було наголошено, щоб встановити критичні межі для кожної критичної контрольної точки, треба визначити, які параметри потрібно моніторити, встановити для цих параметрів межі між прийнятим і неприйнятим значенням, забезпечити, щоб під час моніторингу ці межі були дотримані.

Значення критичних меж ККТ встановлюється на основі законодавства, галузевих рекомендацій, наукової літератури, міжнародних визнаних стандартів, вимог, встановлених групою НАССР на основі досліджень.

Всі матеріали будуть використані під час проведення практичних занять та керівництва виконанням магістерських кваліфікаційних робіт.

Опублікований: 29-09-2023
Читайте також:
Проводити генетичні дослідження вчилися здобувачі-біотехнологи

Для викладачів кафедри біотехнології і мікробіології вже стало традицією проведення лабораторних занять з генетики в режимі відеоконференції. Звісно, здобувачі беруть участь дистанційно, проте мають змогу побачити весь процес виконання роботи на власні очі. Нещодавно була проведена робота, яка стосувалася дослідження частоти виникнення спонтанних ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проводити генетичні дослідження вчилися здобувачі-біотехнологи 24 листопада 2020

Віртуальна подорож у світ фагоцитозу під час відкритого лабораторного заняття

Продовжуючи естафету відкритих занять, асистентка кафедри біотехнології і мікробіології Тетяна Белемець провела відкрите лабораторне заняття з дисципліни «Імунологія та основи імунобіотехнологій», темою якого був «Фагоцитоз» – основа клітинного імунітету людини, а також одна з найбільш цікавих тематик для студентів другого курсу. За доброю традиці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Віртуальна подорож у світ фагоцитозу під час відкритого лабораторного заняття 16 листопада 2020

З духовними скарбами України знайомить Профком співробітників НУХТ

Профком співробітників НУХТ організував екскурсію для всіх бажаючих до Свято-Михайлівського Золотоверхого Монастиря – діючого в Києві православного монастиря Православної церкви України на честь Архангела Михаїла. Ігумен Михаїл провів екскурсію територією монастиря, окреслив історію заснування Свято-Михайлівського Золотоверхого Собору, розповів пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З духовними скарбами України знайомить Профком співробітників НУХТ 12 жовтня 2023

VIII Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулася на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

19 березня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулася VIII Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі», присвячена 135-річчю Національного університету харчових технологій. У конференції взяли участь викладачі та студенти нашого університету, інших закладів вищої о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

VIII Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулася на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 20 березня 2019