Н У Х Т

Викладачі підвищують рівень обізнаності у розробленні системи HACCP

29 вересня 2023

Викладачі підвищують рівень обізнаності у розробленні системи HACCP

28 вересня відбувся вебінар «Критичні контрольні точки і критичні межі в системі HACCP», що був проведений PROFI CLUB. PROFI CLUB – це найкращі професіонали в сфері HoReCa з високими світовими стандартами. Головними цілями PROFI CLUB є впровадження в ресторанному бізнесі найпрогресивніших управлінських методик і сучасного обладнання, популяризація незвичайних ідей і модних гастрономічних новинок.

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції також взяли участь у вебінарі, де були розглянуті питання встановлення критичних точок і їх меж у цілях безпеки харчової продукції.

Зокрема розглянули: 12 кроків розроблення системи HACCP, що таке критична контрольна точка (ККТ), чим ККТ відрізняється від точки контролю, методологію визначення ККТ, що таке критичні меню і які вони бувають, документацію щодо контролю у ККТ.

Спікерами виступили керівниця PROFI CLUB, тренерка з підготовки до державних перевірок Ольга Михайлова, сертифікована тренерка КДК МАТРА, доцентка кафедри технологій та безпечності харчових продуктів Сумського НАУ Наталія Болгова, координатор Сумського осередку тренерської мережі КДК, сертифікований експерт глобальної гармонізаційної ініціативи, директор ТОВ «Alimentarius system management» Олександр Гоман.

Було наголошено, щоб встановити критичні межі для кожної критичної контрольної точки, треба визначити, які параметри потрібно моніторити, встановити для цих параметрів межі між прийнятим і неприйнятим значенням, забезпечити, щоб під час моніторингу ці межі були дотримані.

Значення критичних меж ККТ встановлюється на основі законодавства, галузевих рекомендацій, наукової літератури, міжнародних визнаних стандартів, вимог, встановлених групою НАССР на основі досліджень.

Всі матеріали будуть використані під час проведення практичних занять та керівництва виконанням магістерських кваліфікаційних робіт.

Опублікований: 29-09-2023
Читайте також:
Детально про перехресний вступ до НУХТ студентам київського вишу розповіли викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

Про можливості перехресного вступу, який забезпечує високоякісну класичну освіту й водночас відповідає сучасним викликам ринку праці, розповіли викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування, доцент Яна Окопна та старший викладач Лада Коваленко на профорієнтаційному семінарі студентам Київського університету імені Бориса Грінченка. Студе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Детально про перехресний вступ до НУХТ студентам київського вишу розповіли викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 04 жовтня 2019

Роль мікроорганізмів у мікробіологічній безпеці і псуванні продуктів аналізують здобувачі-технологи

Нещодавно на кафедрі біотехнології і мікробіології під час лабораторного заняття з дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій. Модуль 2» здобувачі інженери-технологи групи ТХ-3-4 під керівництвом старшого викладача Віктора Удимовича і асистентки Тетяни Сулейко розпочали захист індивідуальних завдань на тему «Роль мікроорганізмів у мікробіоло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Роль мікроорганізмів у мікробіологічній безпеці і псуванні продуктів аналізують здобувачі-технологи 16 квітня 2024

Роботодавці знову відвідали захисти бакалаврів-біотехнологів

19 червня 2018 р. на кафедрі біотехнології і мікробіології – тріумфальний день!  У цей день усі студенти 4 курсу почули завітні слова - «Присвоїти кваліфікацію фахівець з біотехнології». Останній день захисту почався з гарних емоцій. На кафедру завітала інженер-технолог відділу управління якістю ПрАТ «Інфузія» Олена Ткаченко, випускниця кафедри 20...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Роботодавці знову відвідали захисти бакалаврів-біотехнологів 20 червня 2018

Нові цифрові компетенції

Покращення якості дистанційної освіти в сучасних умовах можливе через отримання освітянами нових цифрових компетенцій. Доцентка кафедри економіки і права Оксана Відоменко опановує курс «Цифрові інструменти GOOGLE для освіти», орієнтований на підвищення кваліфікації педагогічних, науково-педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної серед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові цифрові компетенції 03 січня 2023