Н У Х Т

Викладачі підвищують рівень обізнаності у розробленні системи HACCP

29 вересня 2023

Викладачі підвищують рівень обізнаності у розробленні системи HACCP

28 вересня відбувся вебінар «Критичні контрольні точки і критичні межі в системі HACCP», що був проведений PROFI CLUB. PROFI CLUB – це найкращі професіонали в сфері HoReCa з високими світовими стандартами. Головними цілями PROFI CLUB є впровадження в ресторанному бізнесі найпрогресивніших управлінських методик і сучасного обладнання, популяризація незвичайних ідей і модних гастрономічних новинок.

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції також взяли участь у вебінарі, де були розглянуті питання встановлення критичних точок і їх меж у цілях безпеки харчової продукції.

Зокрема розглянули: 12 кроків розроблення системи HACCP, що таке критична контрольна точка (ККТ), чим ККТ відрізняється від точки контролю, методологію визначення ККТ, що таке критичні меню і які вони бувають, документацію щодо контролю у ККТ.

Спікерами виступили керівниця PROFI CLUB, тренерка з підготовки до державних перевірок Ольга Михайлова, сертифікована тренерка КДК МАТРА, доцентка кафедри технологій та безпечності харчових продуктів Сумського НАУ Наталія Болгова, координатор Сумського осередку тренерської мережі КДК, сертифікований експерт глобальної гармонізаційної ініціативи, директор ТОВ «Alimentarius system management» Олександр Гоман.

Було наголошено, щоб встановити критичні межі для кожної критичної контрольної точки, треба визначити, які параметри потрібно моніторити, встановити для цих параметрів межі між прийнятим і неприйнятим значенням, забезпечити, щоб під час моніторингу ці межі були дотримані.

Значення критичних меж ККТ встановлюється на основі законодавства, галузевих рекомендацій, наукової літератури, міжнародних визнаних стандартів, вимог, встановлених групою НАССР на основі досліджень.

Всі матеріали будуть використані під час проведення практичних занять та керівництва виконанням магістерських кваліфікаційних робіт.

Опублікований: 29-09-2023
Читайте також:
Впровадженню системи НАССР присвятила свій лекторій керівниця відділу якості  компанії «М'ясторія»

Гостьовий діджиталізований лекторій «Актуальність впровадження системи НАССР в закладах гостинності. Труднощі з якими стикаються власники при впровадженні системи якості» від керівниці відділу якості української компанії «М'ясторія» Аліни Тихої для здобувачів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» відбувся під час проведення лекційного...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впровадженню системи НАССР присвятила свій лекторій керівниця відділу якості компанії «М'ясторія» 21 жовтня 2021

Телеграм-бот для науковців

Із метою оперативного інформування науковців, інноваторів і стартаперів щодо новин і можливостей МОН запускає Телеграм-бот Info Science Bot, який інформуватиме про: актуальні можливості для науковців; актуальні можливості для інноваторів; актуальні новини та дипломатичні кроки органів влади й наукової спільноти щодо протистояння російській агресії,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Телеграм-бот для науковців 21 березня 2022

Про традиційні великодні страви англійською

Уже зовсім скоро прийде Великдень, і всі в очікуванні цього світлого та важливого свята. Кафедра іноземних мов професійного спрямування проводить різні заходи зі студентами, зокрема, розпис великодніх яєць і тематичні зустрічі. 24 квітня старші викладачі кафедри Людмила Юрчук і Лариса Яненко провели захід зі студентами Навчально-наукового інститут...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про традиційні великодні страви англійською 26 квітня 2019

Молодим викладачам також є чим поділитися з колегами

Триває підготовка до конкурсу на заміщення вакантних посад і на кафедрі готельно-ресторанної справи. Своїми викладацькими навичками діляться молоді викладачі кафедри. 9 жовтня відбулося відкрите практичне заняття асистента кафедри Артема Ущаповського з навчальної дисципліни «Основи нутриціології» для здобувачів вищої освіти 1 курсу спеціальності ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молодим викладачам також є чим поділитися з колегами 22 жовтня 2020