Н У Х Т

Викладачі і здобувачі освіти запрошуються до обговорення проєкту переліку галузей знань і спеціальностей

15 серпня 2023

Викладачі і здобувачі освіти запрошуються до обговорення проєкту переліку галузей знань і спеціальностей

Викладачі і здобувачі освіти університету запрошуються долучитися до громадського обговорення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти», підготовленого Міністерством освіти і науки України.

Як зазначають у МОН, перелік структурно і кількісно наближений до переліку галузей Міжнародної стандартної класифікації освіти та є черговим кроком до переходу на єдині статистичні стандарти та системи класифікації для гармонізації і забезпечення порівнянності державної статистики із такими міжнародними стандартами та рекомендаціями, як міжнародні стандартні системи класифікації ООН.

Пропонований перелік поширюється на освітні програми у сфері вищої та фахової передвищої освіти. На відміну від попередніх редакцій переліку цей проєкт пропонує визначити та затвердити рівень освіти, на якому можуть відкриватися освітні програми за конкретною спеціальністю.

Перелік встановлює відповідність між українськими спеціальностями та деталізованими галузями Міжнародної стандартної класифікації освіти.

Відповідність між спеціальностями пропонованого переліку та чинного переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, а також перелік спеціальностей, здобуття ступеня освіти з яких необхідне для доступу до професій, для яких запроваджено додаткове регулювання, планується визначити наказом Міністерства освіти і науки для цілей ліцензування, акредитації, регульованих спеціальностей.

Проєкт таблиці відповідності, в якому також визначено регульовані спеціальності, також оприлюднений для ознайомлення.

Зауваження та пропозиції до зазначеного проєкту приймають у довільній формі до 8 вересня 2023 року на електронні адреси: maryna.mruha@mon.gov.ua, mruga@mon.gov.ua.

Контактна особа для надання консультацій – Марина Мруга.

Долучайтеся!

 

Опублікований: 15-08-2023
Читайте також:
Два дні з НБУ

Два дні поспіль здобувачі спеціальності «Фінанси банківська справа та страхування» першого та четвертого року навчання під керівництвом доцентки кафедри фінансів Ганни Роганової корисно провели час з представниками НБУ. Які доленосні рішення Національного банку заклали фундамент банківської системи України? Відповідь на це та багато інших цікавих ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Два дні з НБУ 03 квітня 2023

НАЗЯВО оголосило конкурсний донабір експертів з акредитації освітніх програм

13 січня 2020 року Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти оголосило додатковий конкурсний відбір експертів із акредитації освітніх програм у сфері вищої освіти. Ключовим елементом акредитації освітніх програм є оцінювання діяльності закладу вищої освіти незалежною виїзною експертною групою. Із метою забезпечення якісної експерт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НАЗЯВО оголосило конкурсний донабір експертів з акредитації освітніх програм 15 січня 2020

Фініш – вдалий. Попереду нові звершення!

Кафедра технології оздоровчих продуктів востаннє зустрілася офіційно зі своїми магістрантами другого року навчання на засіданні екзаменаційної комісії для розгляду, обговорення та оцінювання їхніх магістерських робіт. Враження – виняткове. І у викладачів кафедри, які працювали зі здобувачами протягом півтора року, і в голови екзаменаційної комісії...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фініш – вдалий. Попереду нові звершення! 20 лютого 2023

До розширення асортименту популярних борошняних виробів із покращеними споживчими характеристиками долучаються наші молоді науковці

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Дослідження впливу порошку топінамбура на вміст цукрів та функціональні властивості хліба житнього заварного» аспірантки Наталії Пашової. Науковий керівник – доцент, кандидат технічних наук Галина Волощук. Заварний житній хліб – незмінний харчовий продукт укра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До розширення асортименту популярних борошняних виробів із покращеними споживчими характеристиками долучаються наші молоді науковці 30 липня 2019