7 листопада 2018 року в рамках фестивалю HoReCa Show Lviv 2018 відбулася панельна дискусія-круглий стіл «Як знайти та утримати персонал».
За круглим столом організатори HoReCaSHOW Lviv спільно з рекрутинговою компанією «HR TEAM» зібрали понад 15 ТОП-експертів усіх ланок життя готелю чи ресторану Львова. Серед запрошених експертів були топові роботодавці Львова – Яна Адамик (Ресторан 36ПО), Богдана Дутко (Холдинг емоцій FEST ), Ольга Зубань (Reikartz Hotel Group), Олексій Волошин (Edem Resort Medical&Spa), Алла Заяць (Мережа FFS – HRD); HR-супровід - Христина Русін (рекрутингова компанія HR TEAM), Ольга Добровольська (Redberry); юридичний супровід - Андрій Кавчук (BK partners); Богдана Яремчук (в.о. начальника відділу управління персоналом), Олександр Николяк (студентський мер ЛМР); незалежні експерти Іван Янчишин (управління кухнею), Ольга Задерей (ресторанний менеджмент), Денис Ринський (Global Events, івент-індустрія), Василь Хмаренко (Перші Кулінарні Курси) та діючі шеф-кухарі.
Серед спеціалістів зі сфери навчання у заході взяли участь голови циклових комісії відділення готельно-ресторанної справи Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ – готельного обслуговування Ірина Тарасюк і виробництва харчової продукції Тетяна Нічкало.
Кінцевою ціллю дискусії було створення дорожньої карти (покрокового плану) для бізнесу «як знайти та утримати персонал».
Спільно із роботодавцями обговорювалися проблемні питання навчально-виробничого процесу, працевлаштування студентів, внесення змін до навчальних планів і програм відповідно до вимог ринку праці, впровадження дуальної форми навчання.
Важливим підсумком діалогу стали домовленості щодо співпраці в різних напрямах роботи між роботодавцями та навчальними закладами.