Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій відвідали Бориспільський завод продтоварів ПАТ «Лантманнен Акса», який входить до скандинавського харчового концерну «Lantmannen».
Під час відвідування цеху з виробництва сухих сніданків студенти мали змогу детально познайомитися з роботою екструдера, вивчити параметри виробництва різних видів сухих сніданків. Вони побачили новітні технології виробництва каш миттєвого приготування «АМО», сухих сніданків «START» та мюслів «АХА».
З метою закріплення знань студентів з дисципліни «Технології концентрованих харчових продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів» викладачі кафедри технології консервування Віта Терлецька та Ольга Бендерська провели заняття «Технологія харчових концентратів» у лабораторії заводу. В ході лабораторної роботи були вивчені органолептичні та фізико-хімічні показники якості продукції.
Приємно зазначити, що фахівці кафедри постійно співпрацюють із підприємством з метою розроблення нових видів продукції зі збалансованим хімічним складом і підвищеною харчовою цінністю.