Н У Х Т

Відкриваємо двері весняних Біотехнологічних студій

27 березня 2024

Відкриваємо двері весняних Біотехнологічних студій

З початком шкільних весняних канікул в університеті розпочалися Біотехнологічні студії 2024 року – цікавий і насичений профорієнтаційний захід факультету біотехнології та екологічного контролю, що стає вже доброю традицією й щоразу збирає все більше учасників.

З самого ранку амбасадори з числа здобувачів-біотехнологів зустрічали гостей біля головного корпусу університету й спрямовували їх до студентського клубу, де кожний отримав папку з цікавинками та символікою НУХТ і Корпорації «Артеріум».

Відкрила роботу студій й тепло привітала здобувачів шкіл, коледжів і ліцеїв деканка факультету Наталія Грегірчак. Привітали учасників і спонсори та партнери Біотехнологічних студій – «Корпорація «Артеріум». А далі представники компанії Ігор Ключка та Марина Герасименко провели лекцію-інтерактив «Біотехосвіта – ключ до успіху». На жаль, через повітряну тривогу захід довелося продовжити у сховищі. Та попри те, що вороги завдали удар по місту, запал школярів до нових знань і мотивація опановувати нові горизонти не згасли. Наприкінці лекції Ігор Ключка провів невеличке опитування і усі, хто правильно відповів на запитання, отримали подарунки.

Після лекції зробили перерву на каву-брейк. Найсмачніший чай із найсмачнішими булочками, бутербродами та цукерками й приємне спілкування зі студентами факультету, що могло бути краще? Звичайно, тільки майстер-класи від наших викладачів. Тож, далі гості перемістилися до навчальної лабораторії кафедри біотехнології і мікробіології.

Перший практичний кейс під назвою «Детективи мікросвіту: розкриваємо таємниці води і повітря» провела асистентка кафедри, здобувачка освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» Ірина Ковшар. Вона розповіла школярам про особливості мікробіологічного аналізу води та повітря й детально пояснила, чому це важливо, а також розкрила секрети взаємодії мікроорганізмів із навколишнім середовищем.

Наступний майстер-клас по харчовій біотехнології провели завідувач кафедри Віктор Стабніков і старша викладачка Тетяна Белемець. Гості опанували методику роботи з молочнокислими бактеріями та приготували власні зразки кисломолочної продукції, які вони проаналізують у наступні дні Біотехнологічних студій.

Для тих учасників, які не змогли бути в університеті, велися онлайн-трансляції.

Усі були дуже задоволені першим днем заходу, під час якого отримали нові знання й масу позитивних емоцій та зав’язали багато цікавих знайомств.

Опублікований: 27-03-2024
Читайте також:
Профорієнтація від студентів: чому варто обирати біотехнологію в НУХТ

Усі старшокласники стикаються з проблемою вибору майбутньої спеціальності та професії. Через це і існують профорієнтаційні заходи, які спрямовані на те, щоб полегшити цей вибір, адже від кого як не від викладачів і студентів можна дізнатися актуальну інформацію про університет та тонкощі вибраної професії. Саме тому така зустріч з учнями 10-11 кла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтація від студентів: чому варто обирати біотехнологію в НУХТ 24 листопада 2023

Активними учасниками заходів арт-проекту «Полтава вишивана» стали викладачі та студенти Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ

Уже всьоме у Полтаві з нагоди відзначення Дня міста відбувся великомасштабний арт-проект  «Парад «Полтава вишивана». Кожного року цей захід об’єднує дітей, молодь та жителів міста. Тисячі полтавців одягають вишиванки з метою збереження та популяризації українських звичаїв і традицій. У заході взяли участь й викладачі та студенти Полтавського колед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активними учасниками заходів арт-проекту «Полтава вишивана» стали викладачі та студенти Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ 24 вересня 2018

Європейські технології оцінювання випускників  Івано-Франківського коледжу  ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі  ресторанного сервісу і туризму нашого університету тривають державні екзамени. 21 червня 2018  року студенти груп кулінарного та ресторанного напряму розпочали практичну частину державного екзамену, яка проходила за європейською технологією. Оцінювання підсумкового рівня знань студентів здійснювали незалежні експерти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Європейські технології оцінювання випускників Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 22 червня 2018

Критерії особистої інформаційної безпеки дослідили наші студенти

У Смілянському коледжі харчових технологій нашого університету відбулося відкрите заняття «Інформаційна безпека особистості» з дисципліни «Технології захисту інформації». Заняття проводилося в форматі круглого столу, під час якого студенти обговорили ризики та загрози, які існують в мережі Інтернет, дослідили надійність паролів, перевірили свій ци...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Критерії особистої інформаційної безпеки дослідили наші студенти 11 лютого 2020