Н У Х Т

Відкриваємо двері весняних Біотехнологічних студій

27 березня 2024

Відкриваємо двері весняних Біотехнологічних студій

З початком шкільних весняних канікул в університеті розпочалися Біотехнологічні студії 2024 року – цікавий і насичений профорієнтаційний захід факультету біотехнології та екологічного контролю, що стає вже доброю традицією й щоразу збирає все більше учасників.

З самого ранку амбасадори з числа здобувачів-біотехнологів зустрічали гостей біля головного корпусу університету й спрямовували їх до студентського клубу, де кожний отримав папку з цікавинками та символікою НУХТ і Корпорації «Артеріум».

Відкрила роботу студій й тепло привітала здобувачів шкіл, коледжів і ліцеїв деканка факультету Наталія Грегірчак. Привітали учасників і спонсори та партнери Біотехнологічних студій – «Корпорація «Артеріум». А далі представники компанії Ігор Ключка та Марина Герасименко провели лекцію-інтерактив «Біотехосвіта – ключ до успіху». На жаль, через повітряну тривогу захід довелося продовжити у сховищі. Та попри те, що вороги завдали удар по місту, запал школярів до нових знань і мотивація опановувати нові горизонти не згасли. Наприкінці лекції Ігор Ключка провів невеличке опитування і усі, хто правильно відповів на запитання, отримали подарунки.

Після лекції зробили перерву на каву-брейк. Найсмачніший чай із найсмачнішими булочками, бутербродами та цукерками й приємне спілкування зі студентами факультету, що могло бути краще? Звичайно, тільки майстер-класи від наших викладачів. Тож, далі гості перемістилися до навчальної лабораторії кафедри біотехнології і мікробіології.

Перший практичний кейс під назвою «Детективи мікросвіту: розкриваємо таємниці води і повітря» провела асистентка кафедри, здобувачка освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» Ірина Ковшар. Вона розповіла школярам про особливості мікробіологічного аналізу води та повітря й детально пояснила, чому це важливо, а також розкрила секрети взаємодії мікроорганізмів із навколишнім середовищем.

Наступний майстер-клас по харчовій біотехнології провели завідувач кафедри Віктор Стабніков і старша викладачка Тетяна Белемець. Гості опанували методику роботи з молочнокислими бактеріями та приготували власні зразки кисломолочної продукції, які вони проаналізують у наступні дні Біотехнологічних студій.

Для тих учасників, які не змогли бути в університеті, велися онлайн-трансляції.

Усі були дуже задоволені першим днем заходу, під час якого отримали нові знання й масу позитивних емоцій та зав’язали багато цікавих знайомств.

Опублікований: 27-03-2024
Читайте також:
Перший захист бакалаврів освітньо-професійної програми «Електротехніка та інформаційні технології»

16 червня на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту вперше відбувся захист кваліфікаційних робіт бакалаврів освітньо-професійної програми «Електротехніка та інформаційні технології» денної форми навчання, спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Екзаменаційна комісія працювала у складі завідувача кафедри еле...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший захист бакалаврів освітньо-професійної програми «Електротехніка та інформаційні технології» 19 червня 2023

Як відбувається переведення на вільні місця бюджету

Для переведення на бюджетні місця вступники спочатку обов’язково мають бути зараховані на контракт за відповідною спеціальністю. Переведення вступників на вакантні місця бюджету триватиме до 18 серпня й здійснюватиметься на місця в рейтингових списках, право вступу на які не використали рекомендовані до зарахування на них вступники. За всіма спец...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як відбувається переведення на вільні місця бюджету 11 серпня 2023

Відбулося планове засідання вченої ради університету у квітні

26 квітня відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочалося воно за традицією з вітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями та вручення відзнак. Ректор Анатолій Українець вручив:- нагрудний знак «Ветеран НУХТ» професорові кафедри гуманітарних дисциплін Світлані Буравченковій та професорові кафедри автоматиз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося планове засідання вченої ради університету у квітні 26 квітня 2018

Інноваційні розробки науковців університету увійшли до інформаційного збірника МОН

У сучасних непростих умовах становлення і захисту незалежності нашої держави наука в університетах успішно працює на Україну. Саме через це Президія Ради проректорів із наукової роботи своїм рішенням від 21 березня 2017 року зініціювала підготовку і видання інформаційного збірника «Інноваційні розробки університетів і наукових установ МОН України»....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні розробки науковців університету увійшли до інформаційного збірника МОН 15 січня 2018