Н У Х Т

Відкрита лекція для магістрантів освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів»

21 березня 2024

Відкрита лекція для магістрантів освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів»

18 березня відбулася відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасії Шевченко з вибіркової дисципліни «Основи органічних агротехнологій», яку вона прочитала для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів». На відкритій лекції були присутні завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та викладачі кафедри.

Застосування та дотримання основних принципів органічного способу господарювання у різних галузях аграрного бізнесу є запорукою вирощування якісної продукції, одержання бажаних врожаїв. Стан ґрунтів, способи їх оброблення обов’язково вивчаються під час сертифікації виробника органічної продукції. Саме тому здобувачі мають бути обізнані з властивостями ґрунтів та основами органічного землеробства, зокрема принципами біодинаміки.

Під час відкритої лекції на тему «Структура ґрунтів та заходи її поліпшення. Хімічний склад ґрунтів» здобувачі дізналися про морфологічні ознаки, будову профілю ґрунтів. Лекторка роз’яснила важливість таких характеристик ґрунтів як потужність (товщина), складення тощо. Анастасія Шевченко також розповіла про особливості фізико-механічних, фізичних характеристик ґрунтів та основні заходи щодо їх поліпшення з метою підвищення врожайності, що особливо важливо в органічному землеробстві при обмеженні методів впливу на ґрунт.

Лекцію було прочитано на високому методичному рівні, з використанням презентації. Анастасія Шевченко постійно підтримувала контакт із аудиторією, наводила приклади та відповідала на запитання, які ставили здобувачі. Інформація, представлена в лекції, стане у пригоді здобувачам вищої освіти у майбутній професійній діяльності.

Опублікований: 21-03-2024
Читайте також:
Викладачі НУХТ діляться своїм досвідом під час тренінгів

Доцент кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва взяла участь у тренінгу «Створення конкурентоспроможного культурного туристичного продукту та фестивалів Приазов’я», який проводила у Генічеську за підтримки програми USAID «Економічна підтримка Східної України» експертка розвитку туризму, представниця правління Асоціації гостиннос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі НУХТ діляться своїм досвідом під час тренінгів 21 серпня 2020

Лабораторні заняття з генетики оnline

Життя продовжується, однак панування пандемії COVID-19 вносить свої корективи в усі плани. І викладачі, і студенти надзвичайно хвилюються, щоб увесь матеріал навчальних дисциплін був засвоєний повністю. Завдяки сучасним технологіям здобувачі освіти кафедри біотехнології і мікробіології були дистанційно присутні на лабораторному занятті з генетики ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторні заняття з генетики оnline 29 жовтня 2020

Підвищення кваліфікації фахівців ГУ Держпраці здійснили в Інституті післядипломної освіти НУХТ

У 2017 році вступили в дію нові Правила охорони праці для працівників, зайнятих на роботах зі зберігання та перероблення зерна, а також нові Правила охорони праці для працівників виробництва солоду, пива та безалкогольних напоїв. Правила поширюються на всіх суб’єктів господарювання, незалежно від форм власності та організаційно-правової форми та є...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищення кваліфікації фахівців ГУ Держпраці здійснили в Інституті післядипломної освіти НУХТ 11 січня 2018

Великодній кошик для воїнів

Студенти та викладачі Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ традиційно взяли активну участь у волонтерській акції підтримки воїнів Збройних сил України напередодні Великоднього свята. У такі буремні часи воїни особливо потребують нашої уваги та підтримки. Адже сьогодні кожний захисник на вогненних рубежах виборює право на життя українц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Великодній кошик для воїнів 22 квітня 2022