18 березня відбулася відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасії Шевченко з вибіркової дисципліни «Основи органічних агротехнологій», яку вона прочитала для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів». На відкритій лекції були присутні завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та викладачі кафедри.
Застосування та дотримання основних принципів органічного способу господарювання у різних галузях аграрного бізнесу є запорукою вирощування якісної продукції, одержання бажаних врожаїв. Стан ґрунтів, способи їх оброблення обов’язково вивчаються під час сертифікації виробника органічної продукції. Саме тому здобувачі мають бути обізнані з властивостями ґрунтів та основами органічного землеробства, зокрема принципами біодинаміки.
Під час відкритої лекції на тему «Структура ґрунтів та заходи її поліпшення. Хімічний склад ґрунтів» здобувачі дізналися про морфологічні ознаки, будову профілю ґрунтів. Лекторка роз’яснила важливість таких характеристик ґрунтів як потужність (товщина), складення тощо. Анастасія Шевченко також розповіла про особливості фізико-механічних, фізичних характеристик ґрунтів та основні заходи щодо їх поліпшення з метою підвищення врожайності, що особливо важливо в органічному землеробстві при обмеженні методів впливу на ґрунт.
Лекцію було прочитано на високому методичному рівні, з використанням презентації. Анастасія Шевченко постійно підтримувала контакт із аудиторією, наводила приклади та відповідала на запитання, які ставили здобувачі. Інформація, представлена в лекції, стане у пригоді здобувачам вищої освіти у майбутній професійній діяльності.