Н У Х Т

Відкрита лекція для магістрантів освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів»

21 березня 2024

Відкрита лекція для магістрантів освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів»

18 березня відбулася відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасії Шевченко з вибіркової дисципліни «Основи органічних агротехнологій», яку вона прочитала для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів». На відкритій лекції були присутні завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та викладачі кафедри.

Застосування та дотримання основних принципів органічного способу господарювання у різних галузях аграрного бізнесу є запорукою вирощування якісної продукції, одержання бажаних врожаїв. Стан ґрунтів, способи їх оброблення обов’язково вивчаються під час сертифікації виробника органічної продукції. Саме тому здобувачі мають бути обізнані з властивостями ґрунтів та основами органічного землеробства, зокрема принципами біодинаміки.

Під час відкритої лекції на тему «Структура ґрунтів та заходи її поліпшення. Хімічний склад ґрунтів» здобувачі дізналися про морфологічні ознаки, будову профілю ґрунтів. Лекторка роз’яснила важливість таких характеристик ґрунтів як потужність (товщина), складення тощо. Анастасія Шевченко також розповіла про особливості фізико-механічних, фізичних характеристик ґрунтів та основні заходи щодо їх поліпшення з метою підвищення врожайності, що особливо важливо в органічному землеробстві при обмеженні методів впливу на ґрунт.

Лекцію було прочитано на високому методичному рівні, з використанням презентації. Анастасія Шевченко постійно підтримувала контакт із аудиторією, наводила приклади та відповідала на запитання, які ставили здобувачі. Інформація, представлена в лекції, стане у пригоді здобувачам вищої освіти у майбутній професійній діяльності.

Опублікований: 21-03-2024
Читайте також:
Про інноваційне технологічне обладнання для виготовлення харчової продукції майбутнім рестораторам і технологам

Доцент кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Іван Миколів 18 березня прочитав онлайн-лекцію «Інноваційне технологічне обладнання для виготовлення харчової продукції» здобувачам випускових груп спеціальностей «Ресторанне обслуговування» та «Харчові технології» відокремленого структурного підрозділу «Івано-франківс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про інноваційне технологічне обладнання для виготовлення харчової продукції майбутнім рестораторам і технологам 19 березня 2025

Стартувала серія лекторіїв для магістрантів від міжнародної аудиторки та тренерки систем менеджменту якості та безпечності харчових продуктів

13 жовтня 2025 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся перший із серії гостьових лекторіїв для магістрантів спеціальності J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» у межах вивчення дисципліни «Менеджмент якості та культура харчової безпеки в закладах сфери гостинності». Лекцію прочитала міжнародна аудиторка та тренерка систем менед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартувала серія лекторіїв для магістрантів від міжнародної аудиторки та тренерки систем менеджменту якості та безпечності харчових продуктів 15 жовтня 2025

Здобувачі освіти збагачуються знаннями на лекціях закордонних науковців

Готуючи свої кваліфікаційні роботи, наші магістранти продовжують користуватися широкими можливостями неформальної освіти й долучатися до цікавих і корисних освітніх та наукових івентів як від вітчизняних, так і від іноземних фахівців. 9 січня 2024 р. магістрантка спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресто...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти збагачуються знаннями на лекціях закордонних науковців 18 січня 2024

Практичні поради щодо роботи з наукометричною базою Scopus отримали викладачі

Провідною міжнародною консалтинговою компанією «Академія статей» 6 листопада 2024 року був організований вебінар «Як не стати жертвою шахрайських видань у Scopus: заощаджуйте час та гроші», в якому взяли участь викладачі кафедри фізики та професійної безпеки. Спікер, директор міжнародного видавництва наукових журналів і конференцій Василь Малець о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні поради щодо роботи з наукометричною базою Scopus отримали викладачі 11 листопада 2024