Н У Х Т

Відкрита лекція для магістрантів освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів»

21 березня 2024

Відкрита лекція для магістрантів освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів»

18 березня відбулася відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасії Шевченко з вибіркової дисципліни «Основи органічних агротехнологій», яку вона прочитала для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів». На відкритій лекції були присутні завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та викладачі кафедри.

Застосування та дотримання основних принципів органічного способу господарювання у різних галузях аграрного бізнесу є запорукою вирощування якісної продукції, одержання бажаних врожаїв. Стан ґрунтів, способи їх оброблення обов’язково вивчаються під час сертифікації виробника органічної продукції. Саме тому здобувачі мають бути обізнані з властивостями ґрунтів та основами органічного землеробства, зокрема принципами біодинаміки.

Під час відкритої лекції на тему «Структура ґрунтів та заходи її поліпшення. Хімічний склад ґрунтів» здобувачі дізналися про морфологічні ознаки, будову профілю ґрунтів. Лекторка роз’яснила важливість таких характеристик ґрунтів як потужність (товщина), складення тощо. Анастасія Шевченко також розповіла про особливості фізико-механічних, фізичних характеристик ґрунтів та основні заходи щодо їх поліпшення з метою підвищення врожайності, що особливо важливо в органічному землеробстві при обмеженні методів впливу на ґрунт.

Лекцію було прочитано на високому методичному рівні, з використанням презентації. Анастасія Шевченко постійно підтримувала контакт із аудиторією, наводила приклади та відповідала на запитання, які ставили здобувачі. Інформація, представлена в лекції, стане у пригоді здобувачам вищої освіти у майбутній професійній діяльності.

Опублікований: 21-03-2024
Читайте також:
Дебют здобувачів-підприємців на зовнішніх ринках

Навчання здобувачів вищої освіти кафедри маркетингу не обмежується теоретичними знаннями. Уже зі студентських років майбутні спеціалісти набувають практичні навички, а також удосконалюють свої soft skills. Після завершення курсу «Зовнішньоекономічна діяльність підприємства» здобувачі спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльніст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дебют здобувачів-підприємців на зовнішніх ринках 30 грудня 2020

Творчість, що надихає…

Ми – сильні духом! Нас не подолати! Навіть за умов війни ми робимо те, що любимо. Хоч під звуки сирен чи у непроглядній темряві – мистецтво кличе… Учасники художньої самодіяльності Вінницького фахового коледжу НУХТ разом зі своїми творчими наставниками відвідали Вінницьку обласну філармонію ім. М. Д. Леонтовича. Зібрав усіх мистецький проєкт «Хор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчість, що надихає… 12 січня 2023

Як львів’яни «кухню» IT-компаній зсередини вивчали

З метою підвищення мотивації до навчання викладачі із студентами спеціальності «Комп’ютерні науки» Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ побували у ІТ-компанії «Eleks». «Eleks» – провідна українська ІТ-компанія, яка надає послуги з розроблення програмних продуктів, консультування та забезпечення контролю якості із...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як львів’яни «кухню» IT-компаній зсередини вивчали 29 жовтня 2018

Розширене засідання робочих груп щодо освітнього процесу на кафедрі експертизи харчових продуктів

26 січня 2024 року на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулася зустріч, присвячена важливій темі як для освітян, так і для стейкхолдерів та здобувачів вищої освіти щодо перегляду освітніх програм у рамках локального моніторингу. На розширеному засіданні були присутні члени робочих груп освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширене засідання робочих груп щодо освітнього процесу на кафедрі експертизи харчових продуктів 29 січня 2024