Н У Х Т

Відбувся другий осінній День відкритих дверей НУХТ

30 листопада 2019

Відбувся другий осінній День відкритих дверей НУХТ

30 листопада університет знову гостинно розчинив двері перед майбутніми вступниками – відбувся другий осінній День відкритих дверей. Сьогодні у НУХТ, як зазвичай у такі дні, було людно і гамірно – тільки студентів старших курсів коледжів із усієї України приїхало понад 400! А ще школярі, їх батьки й друзі. В нашому університеті раді всім, тож готувалися заздалегідь, старалися підготувати цікаву й насичену корисними лайфхаками програму, врахувати всю нюанси, якнайкраще зустріти гостей, для яких нинішнє знайомство з нашим навчальним закладом може стати дороговказом у майбутньому виборі професії, спрямувати шляхом успіху й вдалого визначення життєвих векторів.

Розпочався Open NUFT з ознайомлення зі структурними підрозділами – навчально-науковими інститутами, факультетами, підготовчим відділенням. Їх адміністрація, викладачі, співробітники й студенти презентували освітні програми, за якими здійснюється підготовка, інноваційні методики викладання, можливості заняття науковими дослідженнями, організацію дозвілля, відповідали на численні питання.

У актовій залі всі бажаючі могли здійснити відеоекскурсію й побачити усі родзинки освітніх пропозицій НУХТ, а також почути від випускників різних років про їх кар’єрні успіхи, якими вони завдячують своїй Альма матер – київському харчовому, переглянувши запропоновані до їх уваги фільми.

Далі присутніх тепло й щиро привітав від ректора університету Анатолія Українця й усього колективу НУХТ перший проректор Володимир Яровий. Він розповів майбутнім вступникам про високий авторитет університету у освітніх і наукових колах, як нашої країни, так і зарубіжжя, про затребуваність наших випускників на ринку праці, про те, що навчання у НУХТ здійснюється за навчальними планами, що відповідають європейським.

Завітали на наш захід і роботодавці, серед яких були й випускники НУХТ. Один із них попросив слово, щоб розповісти школярам і студентам коледжів про привабливість професій нашого вишу, про знання й мотивацію до руху вперед, отримані в університеті, про підтримку викладачів і друзів, яких знайшов за роки навчання, й власний шлях професійного успіху випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, а нині – власник «Львівської майстерні шоколаду» у Києві Олексій Собін. Живе спілкування зі стейкхолдером припало до душі присутнім, і вони довго не відпускали його, задаючи найрізноманітніші питання щодо побудови бізнесу, стартового капіталу, формування команди, втілення студентських мрій тощо.

Приємним бонусом для гостей став уже традиційний розіграш подарунків від студентської ради університету. Серед усіх, хто зареєструвався на початку заходу й заповнив невеликі анкети, були випадковим чином обрані щасливчики, яким дісталися екосумки та футболки зі символікою НУХТ.

Не оминули організатори Open NUFT увагою і питання, що турбують майбутніх вступників і їх батьків не менш, ніж правильний і вдалий вибір професії і закладу вищої освіти, в якому її здобувати, – правила прийому, умови вступу, важливі дати, розрахунок конкурсного балу, чим відрізняється прохідний бал від порогового тощо. На всі ці питання й багато інших вони отримали вичерпні ґрунтовні відповіді – старшокласники від заступника відповідального секретаря приймальної комісії Вадима Серпученка, студенти коледжів від начальника відділу аналітично-інформаційного моніторингу освітньої діяльності Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету Олени Подобій.

І наостанок найцікавіше – кейс майбутніх професій у вигляді майстер-класів. Готуючи свої пропозиції, кафедри постаралися охопити все різноманіття наших спеціальностей, аби дати майбутнім вступникам практичне уявлення про них. До проведення майстер-класів долучилися і успішні випускники НУХТ, які не тільки дали можливість учасникам послухати, подивитися й самим спробувати щось зробити, але й розповідали свої історії сходження по кар’єрних сходах і наголошували, що кращим стартовим капіталом для них стали знання й навички, отримані в університеті. Після завершення майстер-класів їх учасники могли продегустувати власноруч виготовлені вироби на технологічних кафедрах і почаювати зі смаколиками на кафедрах технічних.

Усім, у кого не вийшло завітати до НУХТ цього дня, не варто засмучуватися – попереду ще зимові й весняні Дні відкритих дверей. Їм просто варто слідкувати за нашими анонсами на офіційному сайті університету та у соціальних мережах. Наш колектив буде радий бачити і вже знайомі обличчя й тих, хто завітає вперше. Головне, щоб озброєні повним пакетом інформації, наші гості змогли визначити свої пріоритети й зробити правильний вибір. І будемо сподіватися, що вибір цей буде на користь НУХТ! 

Опублікований: 30-11-2019
Читайте також:
День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни у коледжах НУХТ

Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам’ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалася до кожної української домівки, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю. У відокремлених структурних підрозділах НУХТ відбулася низка заходів до Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни у коледжах НУХТ 23 червня 2021

Уряд продовжив дію пріоритетних тематичних напрямів наукових досліджень і науково-технічних розробок

12 липня 2022 року відповідно до Закону № 2031-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності» Кабінет Міністрів України прийняв постанову про продовження до кінця 2022 року дії пріоритетних тематичних напрямів наукових досліджень і науково-технічних розробок, а також с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уряд продовжив дію пріоритетних тематичних напрямів наукових досліджень і науково-технічних розробок 15 липня 2022

Стан харчової промисловості у 2022 році й що формує галузь обговорювали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

28 жовтня 2022 р. викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відвідали міжнародний вебінар «Стан харчової промисловості 2022: Що формує галузь». Модератор вебінару – головний редактор журналу «Харчова інженерія» Деррік Тіл, який має 22 роки досв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стан харчової промисловості у 2022 році й що формує галузь обговорювали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 31 жовтня 2022

Спеціалізований фаховий семінар кафедри мехатроніки та пакувальної техніки для здобувачів коледжу

Незважаючи на складнощі воєнного часу, продовжується співпраця колективу кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. І.С.Гулого з коледжами та школами Києва й області. Цього тижня відбувається спеціалізований фаховий семінар «Електропневматичні засоби автоматизації» для студентів спеціалізації ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спеціалізований фаховий семінар кафедри мехатроніки та пакувальної техніки для здобувачів коледжу 20 травня 2022