Н У Х Т

Від цифрових інструментів у бізнесі до екологічного підприємництва: широке коло питань обговорили на секції «Економічна теорія»

09 квітня 2025

Від цифрових інструментів у бізнесі до екологічного підприємництва: широке коло питань обговорили на секції «Економічна теорія»

8 квітня 2025 року в рамках 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» успішно працювала секція «Економічна теорія». Цей науковий захід став продовженням традиції щорічних студентських конференцій, що організовуються кафедрою економічної теорії НУХТ. Участь у ньому взяли здобувачі вищої освіти, зацікавлені в глибшому осмисленні сучасних економічних процесів. Науковими керівниками студентських робіт стали викладачі кафедри Інна Ситник, Галина Кундєєва, Тетяна Швед, Лілія Ісмаїлова. 

Відкрила секційне засідання завідувачка кафедри, д.е.н., професорка Інна Ситник, яка наголосила на важливості критичного мислення, сміливого погляду молоді на виклики сьогодення та підкреслила роль студентських досліджень у контексті трансформаційних процесів, що відбуваються в економіці й суспільстві. 

У конференції активно взяли участь здобувачі Навчально-наукового інституту економіки і управління, зокрема: Владислав Завацький (група ЦБ 2.15), Роман Постолюк (група ЦБ 2.15), Тетяна Слинюк (група ЦБ 1.14), Максим Прядко (група ЦБ 1.14), Вікторія Сакало (група ПЕ 1.2), Євгенія Титенко (група БО 1.10), Єлизавета Сікура (група ПЕ 1.2), Катерина Бойчук (група ПЕ 1.2), Даніїл Ващенко (група ЦБ 2.15), Максим Корнєв (група ТП 1.12), Матвій Ковальов (група ТП 1.12), Уляна Іванченко (група ЦБ 1.14). Їхні доповіді відзначалися змістовністю, актуальністю та щирим зацікавленням у досліджуваних темах.

Під час виступів студенти розмірковували над тим, як цифрові інструменти змінюють економічне середовище, чи справді криптовалюти мають потенціал стати повноцінними платіжними засобами, а великі дані – новою формою капіталу в бізнесі. Не оминули увагою й складні питання воєнного часу: трансформацію ринку праці, стан економіки України, тіньові процеси, що впливають на бізнес і суспільство загалом. Окремі доповіді були присвячені проблематиці сільського господарства, екологічного підприємництва, а також спробам осмислити сучасність крізь призму минулого – зокрема, через аналіз впливу світових фінансових криз або досвід повоєнного відновлення за моделлю Плану Маршалла. Прозвучали й сміливі прогнози щодо потенційного «економічного дива» в Україні.

Виступи студентів супроводжувалися яскравими презентаціями, глибоким аналізом проблем і пропозиціями щодо їх вирішення. Після кожної доповіді відбувалося жваве обговорення за участі студентів і викладачів, під час якого учасники ставили запитання, висловлювали думки та ділилися досвідом.

За підсумками конференції журі визначило переможців:

1 місце – Єлизавета Сікура (група ПЕ 1.2)
2 місце – Тетяна Слинюк (група ЦБ 1.14) та Євгенія Титенко (група БО 1.10)
3 місце – Катерина Бойчук (група ПЕ 1.2), Матвій Ковальов (група ТП 1.12) і Максим Корнєв (група ТП 1.12).

Варто зазначити, що проведення таких конференцій сприяє розвитку наукового мислення, формуванню професійних компетентностей та активній участі молоді в обговоренні актуальних економічних питань.

Щиро вітаємо всіх учасників із успішними виступами та бажаємо натхнення у подальших наукових пошуках, нових ідей для досліджень, успіхів на шляху професійного зростання й нових звершень на науковій ниві!

Опублікований: 09-04-2025
Читайте також:
Навчання, наближене до реальної професійної діяльності

Освітній процес у відокремленому структурному підрозділі «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ» максимально наближений до реальної професійної діяльності. 15 вересня 2022 р. здобувачі освіти групи БО-3, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Облік і оподаткування», відвідали Обласне управління Державної казн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчання, наближене до реальної професійної діяльності 20 вересня 2022

Традиція, що дарує нові можливості

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів склалася чудова традиція ділитися фото домашніх пасок, які студенти готували і прикрашали самостійно або разом із рідними. Ініціаторки заходу – доцентки кафедри, наставниці академічних груп 1-3 курсу. Випікання пасок до Великодня – важливе та відповідальне завдання, якому приділяють баг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиція, що дарує нові можливості 23 квітня 2025

Незабутні враження отримали студенти й викладачі кафедри технології цукру та підготовки води

Важливою складовою успішного навчання є правильний відпочинок. Викладачі кафедри технології цукру та підготовки води намагаються давати студентам всебічні знання, які стосуються не тільки обраних предметів. Студенти та викладачі часто відвідують події культурно-освітнього спрямування: вистави, виставки, літературно-мистецькі презентації, дискусії, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Незабутні враження отримали студенти й викладачі кафедри технології цукру та підготовки води 01 квітня 2019