Н У Х Т

Вебінари від міжнародних компаній відвідують наші викладачі

06 жовтня 2022

Вебінари від міжнародних компаній відвідують наші викладачі

6 жовтня викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції,  професори Наталія Ющенко та Олег Кузьмін, доцентки Ірина Корецька, Людмила Мамченко, Олена Павлюченко та Людмила Дейниченко взяли участь у вебінарі «Аналітика харчових процесів у хлібопекарській промисловості» від індійської філії швейцарської компанії BUCHI Labortechnik AG. Головним спікером виступив менеджер з маркетингу компанії BUCHI, доктор Шветаль Хопкар.

Основна тематика вебінару стосувалася виготовлення хлібобулочної продукції та контролю її якості у процесі виробництва. Спікер розповів, що ланцюжок процесу виробництва хлібобулочних виробів включає п’ять етапів, починаючи з приймання сировини, перевірки сировини, переходу до виробництва, контролю якості та закінчуючи логістикою і розподілом. Уздовж цього ланцюга якість сировини, проміжної та кінцевої продукції регулярно перевіряється. Зразки відбираються в певних точках під час перевірки вхідної сировини і додатково аналізуються на відповідні параметри якості із застосуванням методів екстрагування та спектрофотометрії.

Доктор Хопкар також продемонстрував роботу обладнання, яке використовується у хлібопекарській промисловості для аналізу сировини, інгредієнтів і готових харчових продуктів за методом Кьєльдаля.

Викладачі кафедри дякують організаторам заходу і планують застосувати отримані знання у своїх подальших наукових дослідженнях. 

Опублікований: 06-10-2022
Читайте також:
Підкорювачі першого рівня вищої освіти: 50 випускників бакалаврату – кваліфіковані біотехнологи!

Традиційно атмосфера у червні на кафедрі біотехнології і мікробіології напружена, схвильована, відповідальна та зрештою радісна – це час захистів кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня «бакалавр». Остаточні доопрацювання завдань, попередній захист, купа документації та зрештою «велика сцена» для здобувача – захист кваліфікаційної роб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підкорювачі першого рівня вищої освіти: 50 випускників бакалаврату – кваліфіковані біотехнологи! 27 червня 2024

Науковці університету виступають офіційними опонентами дисертаційних досліджень колег

Професорка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Людмила Кривопляс-Володіна виступила офіційною опоненткою дисертаційної роботи здобувача Української академії друкарства (м. Львів) Олега Книша «Методологічні основи забезпечення якості незшивного клейового скріплення книжкової продукції». У роботі, представленій на здобуття наукового ступеня д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці університету виступають офіційними опонентами дисертаційних досліджень колег 30 вересня 2021

Традиційний захід напередодні Дня працівників харчової промисловості

Традиційно, напередодні Дня працівників харчової промисловості, що святкується у третю неділю жовтня, в Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ проходить тиждень комісії фахових дисциплін технологічного циклу. В рамках тижня сьогодні відбувся відкритий захід «Знайомтесь – технолог!». Метою заходу є знайомство студентів-першокурсників спеціал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиційний захід напередодні Дня працівників харчової промисловості 16 жовтня 2018

Університет у ТОП-40 Інтернет-рейтингу українських вишів

Згідно з результатами Webometrics Ranking of World's Universities, отриманими розробниками з урахуванням систематизованих даних у липні 2021 року, наш університет посів 33 місце (у 2019 році – 42) серед українських закладів вищої освіти і 4221 (у 219 – 5495) серед світових. Результати досліджень традиційного рейтингу світових університетів за рівн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет у ТОП-40 Інтернет-рейтингу українських вишів 25 серпня 2021