Н У Х Т

Відкрите заняття на кафедрі експертизи харчових продуктів

17 березня 2018

Відкрите заняття на кафедрі експертизи харчових продуктів

16 березня 2018 р. на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося планове відкрите заняття асистента кафедри Марії Янчик з дисципліни вільного вибору студентів «Основи сенсорного аналізу» для студентів другого курсу напряму підготовки  «Харчові технології».

Згідно з робочою програмою навчальної дисципліни, тема лабораторного заняття «Методи перевірки зорової чутливості і визначення консистенції продукції» була представлена у доступному та цікавому форматі, з використанням мультимедійного матеріалу.

На лабораторній роботі розглянута важливість зорового аналізатора в органолептичному аналізі та представлені основні характеристики кольору. Проведена перевірка студентів на кольоровий дальтонізм за поліхроматичними таблицями Рабкіна та здатність визначати інтенсивність кольорів, що надзвичайно зацікавило студентів.

Визначена роль тактильних відчуттів в оцінюванні якості продуктів харчування, розглянуті основні характеристики текстури та консистенції. Студентам були надані одинадцять зразків харчових продуктів для проведення тесту на опис консистенції та текстури.

Лабораторне заняття відбулося в доброзичливій атмосфері при постійному контакті з аудиторією, що налаштовує на плідну роботу, дає позитивні враження та підсилює зацікавленість студентів у отримані нових знань.

Опублікований: 17-03-2018
Читайте також:
Два перших місця – результат команди «НУХТ-ННІТІ» у Всеукраїнських змаганнях хакатонів «Ігри заводів» 4.0!

Ще одна команда здобувачів освіти нашого університету у числі переможців Всеукраїнських змагань хакатонів для студентів і випускників закладів вищої освіти України в межах освітньо-кар’єрного проєкту «Ігри заводів» 4.0! Цього року організатор ігор, HR-агенція «UGEN» запросила до участі та підготовки технічних кейсів провідні підприємства України: ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Два перших місця – результат команди «НУХТ-ННІТІ» у Всеукраїнських змаганнях хакатонів «Ігри заводів» 4.0! 03 травня 2023

Старшокурсники Кропивницького коледжу харчування та торгівлі дізналися, як стати студентами НУХТ

Значна увага приділяється в Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ, зокрема на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів резерву майбутніх вступників – випускникам коледжів за спорідненим напрямом підготовки. Доброю традицією і суттєвою підмогою у вирішенні цього питання є сьогоднішні студенти нашого університету, які відвідуючи ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старшокурсники Кропивницького коледжу харчування та торгівлі дізналися, як стати студентами НУХТ 17 грудня 2018

Курс проєктного менеджменту для майбутніх фахівців ресторанного бізнесу

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції під керівництвом професора Олега Кузьміна продовжується успішна реалізація зони елітарної освіти. Ця ініціатива спрямована на здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» за освітньою програмою «Технології харчування», а також магістрів освітніх програм «Технології в ресторанному господарстві» і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Курс проєктного менеджменту для майбутніх фахівців ресторанного бізнесу 06 листопада 2024

Секція «Фінанси» 91-ї конференції молодих учених, аспірантів і студентів завершила роботу

8 квітня здобувачі спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» взяли участь у 91-й Міжнародній конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». Модератором секції «Фінанси» виступила доцентка кафедри фінансів Світлана Бойко. Здобувачі о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секція «Фінанси» 91-ї конференції молодих учених, аспірантів і студентів завершила роботу 09 квітня 2025