Н У Х Т

Важливі технологічні аспекти від гостьової лекторки

18 жовтня 2024

Важливі технологічні аспекти від гостьової лекторки

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася гостьова лекція директорки з якості та головної технологині пивоварні GONZO Юлії Кириленко. Лекція була присвячена важливим аспектам технології затирання зернопродуктів у пивоварінні, що є одним із ключових етапів виробництва пива.

Фахівчиня детально розповіла про сировину, яку використовують для затирання, а також про її хімічний склад, особливу увагу приділивши фізико-хімічним і біохімічним процесам, які відбуваються під час цього етапу. Вона акцентувала на важливості правильного підбору сировини, адже саме це визначає якість кінцевого продукту – пива. Також було розглянуто, як різні види зерна впливають на біохімічні процеси, такі як гідроліз ферментів, що розщеплюють крохмаль та інші компоненти сировини.

Лекторка також звернула увагу на взаємозв’язку між параметрами сировини і процесами, що відбуваються під час затирання. Вона поділилася своїм досвідом пивовара у виборі оптимальних параметрів, що дозволяє досягати високої якості продукту та зберігати традиції пивоваріння, поєднуючи їх із сучасними технологіями.

Лекція була дуже цікавою і насиченою технічними деталями, що дозволило слухачам глибше зрозуміти, як процес затирання впливає на смак і якість готового пива. Після завершення лекції студенти мали можливість поставити запитання та отримати змістовні відповіді від спікерки.

Опублікований: 18-10-2024
Читайте також:
На п’єдесталі Всеукраїнського конкурсу наукових проєктів здобувачів вищої освіти з готельно-ресторанної справи

15 травня 2025 року викладачі та здобувачі освіти кафедри готельно-ресторанної справи взяли участь у XIV Всеукраїнській конференції студентів, аспірантів і молодих учених «Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності», яка відбулася в Одеському національному технологічному університеті. З привітальним словом від нашого уніве...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На п’єдесталі Всеукраїнського конкурсу наукових проєктів здобувачів вищої освіти з готельно-ресторанної справи 19 травня 2025

Як у студії морозива «Gelarty» нашого проректора й викладачів зустрічали

15 листопада 2019 р. проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко разом із директором Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксаною Кочубей-Литвиненко, завідувачем кафедри технології молока і молочних продуктів Галиною Поліщук, викладачами кафедри і провідним інженером відділу інтелектуальної власності Наталією Акутіною...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як у студії морозива «Gelarty» нашого проректора й викладачів зустрічали 18 листопада 2019

Міжнародні стандарти управління безпечністю опанували здобувачі у рамках сертифікатного курсу

Здобувачі освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції у межах вивчення дисциплін «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» і «Харчова та санітарна токсикологія» взяли участь у сертифікатному курсі «ISO 22000:2018. Система управління безпечністю харчових продуктів», організованому через платформу Udemy за пі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародні стандарти управління безпечністю опанували здобувачі у рамках сертифікатного курсу 22 вересня 2023

Науковці НУХТ включені до складу експертної ради МОН

Згідно з наказом МОН від 02.12.2022 №1092 «Про затвердження персонального складу експертних рад Міністерства освіти і науки України з питань атестації наукових кадрів» до складу експертної ради Міністерства освіти і науки України з питань атестації наукових кадрів: - з агропромислового комплексу та продовольства включено докторів технічних наук Во...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці НУХТ включені до складу експертної ради МОН 09 грудня 2022