Н У Х Т

Важливі технологічні аспекти від гостьової лекторки

18 жовтня 2024

Важливі технологічні аспекти від гостьової лекторки

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася гостьова лекція директорки з якості та головної технологині пивоварні GONZO Юлії Кириленко. Лекція була присвячена важливим аспектам технології затирання зернопродуктів у пивоварінні, що є одним із ключових етапів виробництва пива.

Фахівчиня детально розповіла про сировину, яку використовують для затирання, а також про її хімічний склад, особливу увагу приділивши фізико-хімічним і біохімічним процесам, які відбуваються під час цього етапу. Вона акцентувала на важливості правильного підбору сировини, адже саме це визначає якість кінцевого продукту – пива. Також було розглянуто, як різні види зерна впливають на біохімічні процеси, такі як гідроліз ферментів, що розщеплюють крохмаль та інші компоненти сировини.

Лекторка також звернула увагу на взаємозв’язку між параметрами сировини і процесами, що відбуваються під час затирання. Вона поділилася своїм досвідом пивовара у виборі оптимальних параметрів, що дозволяє досягати високої якості продукту та зберігати традиції пивоваріння, поєднуючи їх із сучасними технологіями.

Лекція була дуже цікавою і насиченою технічними деталями, що дозволило слухачам глибше зрозуміти, як процес затирання впливає на смак і якість готового пива. Після завершення лекції студенти мали можливість поставити запитання та отримати змістовні відповіді від спікерки.

Опублікований: 18-10-2024
Читайте також:
Креативу забагато не буває – пересвідчилися студенти й викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління

Студенти й викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ відвідали семінарську програму Ukrainian Creative Week 2018, час проведення якої збігся із двома професійними святами – Днем рекламіста України й Днем маркетолога. Цілих 4 дні унікальних семінарів для підвищення професійної майстерності, спілкування з практиками, з одно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Креативу забагато не буває – пересвідчилися студенти й викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління 01 листопада 2018

Вітаємо перший випуск магістрів освітньої програми «Менеджмент персоналу»!

15 лютого 2023 року завершилися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 073 «Менеджмент», освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу». Це перший випуск магістрів денної та заочної форм навчання (2021 рік вступу)! Випускники, більшість із яких, до речі, вже працюють за спеціальністю, продемонстру...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо перший випуск магістрів освітньої програми «Менеджмент персоналу»! 16 лютого 2023

Науковці НУХТ включені до складу експертної ради МОН

Згідно з наказом МОН від 02.12.2022 №1092 «Про затвердження персонального складу експертних рад Міністерства освіти і науки України з питань атестації наукових кадрів» до складу експертної ради Міністерства освіти і науки України з питань атестації наукових кадрів: - з агропромислового комплексу та продовольства включено докторів технічних наук Во...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці НУХТ включені до складу експертної ради МОН 09 грудня 2022

Третьокурсники-хімтехнологи на АТ «Фармак»

За сприяння відділу працевлаштування випускників у супроводі гарантки освітньої програми Олени Подобій та доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олесі Романової добувачі освіти 3 курсу спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» відвідали АТ «Фармак». Як відомо, компанія є лідером із ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники-хімтехнологи на АТ «Фармак» 06 листопада 2023