Н У Х Т

Важливі технологічні аспекти від гостьової лекторки

18 жовтня 2024

Важливі технологічні аспекти від гостьової лекторки

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася гостьова лекція директорки з якості та головної технологині пивоварні GONZO Юлії Кириленко. Лекція була присвячена важливим аспектам технології затирання зернопродуктів у пивоварінні, що є одним із ключових етапів виробництва пива.

Фахівчиня детально розповіла про сировину, яку використовують для затирання, а також про її хімічний склад, особливу увагу приділивши фізико-хімічним і біохімічним процесам, які відбуваються під час цього етапу. Вона акцентувала на важливості правильного підбору сировини, адже саме це визначає якість кінцевого продукту – пива. Також було розглянуто, як різні види зерна впливають на біохімічні процеси, такі як гідроліз ферментів, що розщеплюють крохмаль та інші компоненти сировини.

Лекторка також звернула увагу на взаємозв’язку між параметрами сировини і процесами, що відбуваються під час затирання. Вона поділилася своїм досвідом пивовара у виборі оптимальних параметрів, що дозволяє досягати високої якості продукту та зберігати традиції пивоваріння, поєднуючи їх із сучасними технологіями.

Лекція була дуже цікавою і насиченою технічними деталями, що дозволило слухачам глибше зрозуміти, як процес затирання впливає на смак і якість готового пива. Після завершення лекції студенти мали можливість поставити запитання та отримати змістовні відповіді від спікерки.

Опублікований: 18-10-2024
Читайте також:
Про актуальні освітні програми кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки кременчуцьким ліцеїстам

Завідувач кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки, доктор технічних наук, професор Сергій Грибков зустрівся в онлайн-форматі зі старшокласниками Кременчуцького ліцею №11 «Гарант». Викладач розповів ліцеїстам про факультет автоматизації і комп’ютерних систем НУХТ, спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» та 174 «Автоматизац...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про актуальні освітні програми кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки кременчуцьким ліцеїстам 24 квітня 2024

Відкриваємо нові горизонти для вступників

Сьогодні наш університет вкотре гостинно відчинив свої двері майбутнім вступникам і їхнім батькам. День вступника НУХТ завжди насичений корисною і актуальною інформацією, цікавим спілкуванням і приємними сюрпризами. Тож наші гості дізнавалися про унікальність нашого закладу освіти й переваги навчання в ньому, знайомилися зі сучасними освітніми мож...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкриваємо нові горизонти для вступників 18 травня 2024

Як проректор НУХТ разом із Президентом України у футбол грали

Наш університет славиться не лише високим рівнем освітніх послуг і видатними науковими здобутками, ми пишаємося й своїми випускниками і традиціями. А ще добрими друзями, серед яких чимало людей відомих і видатних. Якось проректору нашого університету з соціально-побутових питань Віктору Сташейку випала нагода взяти участь у незвичайному футбольном...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як проректор НУХТ разом із Президентом України у футбол грали 10 червня 2019

Лекція професора Політехнічного університету Валенсії (Іспанія) для наших магістрантів

24 листопада 2021 року професор Політехнічного університету Валенсії (Іспанія) Едгар Перез Естеве прочитав англійською мовою гостьову лекцію «Нанотехнології у харчовій промисловості» для магістрантів освітньо-професійних програм «Технології зберігання, консервування та переробки молока», «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», «Тех...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція професора Політехнічного університету Валенсії (Іспанія) для наших магістрантів 25 листопада 2021