Н У Х Т

Важливі аспекти на зустрічі гаранта ОП «Технології харчування» з першокурсниками

16 вересня 2025

Важливі аспекти на зустрічі гаранта ОП «Технології харчування» з першокурсниками

На початку 2025-2026 навчального року гарант освітньо-професійної програми «Технології харчування» за спеціальністю G13 «Харчові технології» бакалаврського рівня, д.т.н., професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін провів організаційні збори зі здобувачами освіти першого курсу.

Гарант детально ознайомив першокурсників із метою та структурою освітньої програми, її ключовими компетентностями та програмними результатами навчання. Викладач роз’яснив логіку побудови освітньої траєкторії, взаємозв’язок обов’язкових і вибіркових компонент, а також можливості формування індивідуальної траєкторії за допомогою вибору дисциплін із загальноуніверситетського, факультетського каталогу ГРТБ імені проф. В.Ф.Доценка, із каталогу освітньої програми та у межах програм академічної мобільності.

Окремий блок зустрічі було присвячено питанню визнання результатів навчання, здобутих у позанавчальний час. Гарант ознайомив першокурсників із положеннями «Порядку визнання результатів навчання, здобутих шляхом неформальної та інформальної освіти в НУХТ», пояснив процедуру подання заяви та перелік документів, необхідних для зарахування таких результатів до індивідуальної освітньої траєкторії. Цей аспект був висвітлений відповідно до Розпорядження ректора від 27 серпня 2025 р. № 19, яким передбачено реалізацію «Плану заходів внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти на 2025-2026 н.р.» у частині поінформованості здобувачів освіти про їхні можливості в сфері неформального та інформального навчання.

Особливу увагу гарант приділив питанням академічної доброчесності як основи університетської етики. Студенти ознайомилися з положеннями Кодексу академічної етики, Політики використання штучного інтелекту в освітньому процесі, а також із прикладами типових порушень і видами відповідальності, передбаченими внутрішніми документами НУХТ. Ці аспекти було розглянуто відповідно до Наказу НУХТ від 26 серпня 2025 р. № 126, що імплементує норми ст. 42 Закону України «Про освіту», ст. 16 Закону України «Про вищу освіту» та рішення вченої ради університету від 26 червня 2025 р.

Зустріч завершилася обговоренням питань навчального процесу, механізму вибору дисциплін і можливостей розвитку у межах університету.

Бажаємо першокурсникам плідного навчання, активності й наполегливості на шляху до професійного зростання!

Опублікований: 16-09-2025
Читайте також:
Вступникам до магістратури Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ: розпочалася реєстрація на МТНК

У 2022 році для вступу на навчання до магістратури в НУХТ на спеціальності 051 «Економіка» освітня програма «Економіка підприємства»,061 «Журналістика» освітня програма «Реклама та зв’язки з громадськістю»,071 «Облік і оподаткування» освітня програма «Облік і аудит»,072 «Фінанси, банківська справа та страхування»,073 «Менеджмент» освітні програми ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступникам до магістратури Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ: розпочалася реєстрація на МТНК 29 червня 2022

Захищається «золота десятка» магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології

На кафедрі біотехнології і мікробіології стартували онлайн-захисти кваліфікаційних магістерських робіт здобувачами денної форми навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійних програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія». Доробок здобувачів оцінювала екзаменаційна комісія з атестації здобувач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захищається «золота десятка» магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології 15 лютого 2023

Розпочалася сертифікатна освітня програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

У новому осінньому сезоні розпочала свою роботу сертифікатна освітня програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі», організатором якої є кафедра готельно-ресторанної справи. Перше вступне заняття відбулося в комбінованій формі – частина слухачів була присутня в закладі ресторанного господарства «Львівська майстерня шоколаду», де, власне, в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочалася сертифікатна освітня програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 27 жовтня 2021

Інноваційні технології на лабораторних опановують здобувачі

Уперше в лабораторії кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів здобувачі освіти виготовили майонезний соус із комплексною добавкою «Стабілекс», склад якої розробив доцент кафедри Володимир Бахмач. Дегустація виявила високі смакові властивості продукту з новою добавкою. 

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні технології на лабораторних опановують здобувачі 06 жовтня 2022