Н У Х Т

Важливі аспекти на зустрічі гаранта ОП «Технології харчування» з першокурсниками

16 вересня 2025

Важливі аспекти на зустрічі гаранта ОП «Технології харчування» з першокурсниками

На початку 2025-2026 навчального року гарант освітньо-професійної програми «Технології харчування» за спеціальністю G13 «Харчові технології» бакалаврського рівня, д.т.н., професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін провів організаційні збори зі здобувачами освіти першого курсу.

Гарант детально ознайомив першокурсників із метою та структурою освітньої програми, її ключовими компетентностями та програмними результатами навчання. Викладач роз’яснив логіку побудови освітньої траєкторії, взаємозв’язок обов’язкових і вибіркових компонент, а також можливості формування індивідуальної траєкторії за допомогою вибору дисциплін із загальноуніверситетського, факультетського каталогу ГРТБ імені проф. В.Ф.Доценка, із каталогу освітньої програми та у межах програм академічної мобільності.

Окремий блок зустрічі було присвячено питанню визнання результатів навчання, здобутих у позанавчальний час. Гарант ознайомив першокурсників із положеннями «Порядку визнання результатів навчання, здобутих шляхом неформальної та інформальної освіти в НУХТ», пояснив процедуру подання заяви та перелік документів, необхідних для зарахування таких результатів до індивідуальної освітньої траєкторії. Цей аспект був висвітлений відповідно до Розпорядження ректора від 27 серпня 2025 р. № 19, яким передбачено реалізацію «Плану заходів внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти на 2025-2026 н.р.» у частині поінформованості здобувачів освіти про їхні можливості в сфері неформального та інформального навчання.

Особливу увагу гарант приділив питанням академічної доброчесності як основи університетської етики. Студенти ознайомилися з положеннями Кодексу академічної етики, Політики використання штучного інтелекту в освітньому процесі, а також із прикладами типових порушень і видами відповідальності, передбаченими внутрішніми документами НУХТ. Ці аспекти було розглянуто відповідно до Наказу НУХТ від 26 серпня 2025 р. № 126, що імплементує норми ст. 42 Закону України «Про освіту», ст. 16 Закону України «Про вищу освіту» та рішення вченої ради університету від 26 червня 2025 р.

Зустріч завершилася обговоренням питань навчального процесу, механізму вибору дисциплін і можливостей розвитку у межах університету.

Бажаємо першокурсникам плідного навчання, активності й наполегливості на шляху до професійного зростання!

Опублікований: 16-09-2025
Читайте також:
Тримаємо стрій: відбулося планове засідання вченої ради університету

26 травня 2022 року у дистанційному режимі відбулося засідання вченої ради університету. Ректор університету, професор Олександр Шевченко розпочав його з привітання усіх присутніх і розповіді про життєдіяльність університету протягом останніх трьох місяців. Очільник нашого вишу висловив подяку працівникам господарчих служб, які з 24 лютого цілодоб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тримаємо стрій: відбулося планове засідання вченої ради університету 26 травня 2022

За крок до впровадження роботів у навчальні курси

На кафедрі автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління відбулася зустріч із представниками компанії «ABB», у ході якої досягли домовленостей щодо співробітництва у напрямку освіти та просвіти з роботехніки. Уже на початку навчального року у навчальний процес на кафедрі буде впроваджений сучасний промисловий робот і кобот виробництва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За крок до впровадження роботів у навчальні курси 24 липня 2020

Захисту зерна і зернопродуктів від шкідливих організмів згідно з ISO 22000 вчать виробничників наші викладачі

Фахівці Інституту післядипломної освіти НУХТ провели дистанційне навчання за темою «Інтегровані процедури захисту об’єктів від шкідників (integrated pest management «IPM») згідно з ISO 22000» в рамках Меморандуму про співпрацю з Фітосанітарною асоціацією України при проведенні кваліфікаційного тренінгу «Захист зерна і зернопродуктів від шкідливих о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисту зерна і зернопродуктів від шкідливих організмів згідно з ISO 22000 вчать виробничників наші викладачі 08 липня 2021

Фахівчиня компанії «Дельта Вілмар» прочитала лекцію здобувачам кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Здобувачі освіти кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів прослухали гостьову лекцію випускниці кафедри, начальниці олійно-екстракційного цеху компанії «Дельта Вілмар» Тетяни Піддубної. Фахівчиня ознайомила студентів із особливостями функціонування олійно-екстракційного виробництва в сучасних економічни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівчиня компанії «Дельта Вілмар» прочитала лекцію здобувачам кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 28 квітня 2021