Н У Х Т

Важливі аспекти на зустрічі гаранта ОП «Технології харчування» з першокурсниками

16 вересня 2025

Важливі аспекти на зустрічі гаранта ОП «Технології харчування» з першокурсниками

На початку 2025-2026 навчального року гарант освітньо-професійної програми «Технології харчування» за спеціальністю G13 «Харчові технології» бакалаврського рівня, д.т.н., професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін провів організаційні збори зі здобувачами освіти першого курсу.

Гарант детально ознайомив першокурсників із метою та структурою освітньої програми, її ключовими компетентностями та програмними результатами навчання. Викладач роз’яснив логіку побудови освітньої траєкторії, взаємозв’язок обов’язкових і вибіркових компонент, а також можливості формування індивідуальної траєкторії за допомогою вибору дисциплін із загальноуніверситетського, факультетського каталогу ГРТБ імені проф. В.Ф.Доценка, із каталогу освітньої програми та у межах програм академічної мобільності.

Окремий блок зустрічі було присвячено питанню визнання результатів навчання, здобутих у позанавчальний час. Гарант ознайомив першокурсників із положеннями «Порядку визнання результатів навчання, здобутих шляхом неформальної та інформальної освіти в НУХТ», пояснив процедуру подання заяви та перелік документів, необхідних для зарахування таких результатів до індивідуальної освітньої траєкторії. Цей аспект був висвітлений відповідно до Розпорядження ректора від 27 серпня 2025 р. № 19, яким передбачено реалізацію «Плану заходів внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти на 2025-2026 н.р.» у частині поінформованості здобувачів освіти про їхні можливості в сфері неформального та інформального навчання.

Особливу увагу гарант приділив питанням академічної доброчесності як основи університетської етики. Студенти ознайомилися з положеннями Кодексу академічної етики, Політики використання штучного інтелекту в освітньому процесі, а також із прикладами типових порушень і видами відповідальності, передбаченими внутрішніми документами НУХТ. Ці аспекти було розглянуто відповідно до Наказу НУХТ від 26 серпня 2025 р. № 126, що імплементує норми ст. 42 Закону України «Про освіту», ст. 16 Закону України «Про вищу освіту» та рішення вченої ради університету від 26 червня 2025 р.

Зустріч завершилася обговоренням питань навчального процесу, механізму вибору дисциплін і можливостей розвитку у межах університету.

Бажаємо першокурсникам плідного навчання, активності й наполегливості на шляху до професійного зростання!

Опублікований: 16-09-2025
Читайте також:
Продовжують апробувати результати наукових досліджень молоді науковці кафедри біотехнології і мікробіології

Щоб реалізувати себе у професійній сфері та досягнути бажаного успіху, необхідно сумлінно та наполегливо працювати, вчитися поєднувати дозвілля і працю, навчання та наукову роботу. А, як відомо, результати наукової діяльності необхідно оприлюднювати, адже саме апробація стимулює студента на переосмислення своїх наукових досліджень і більш глибоке ї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжують апробувати результати наукових досліджень молоді науковці кафедри біотехнології і мікробіології 28 січня 2019

Світла пам’ять

З почуттям суму та глибокої скорботи сповіщаємо, що на 77-му році пішов із життя завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, доктор технічних наук Шаповаленко Олег Іванович. Життєвий шлях Олега Івановича тісно пов'язаний з Національним університетом харчових технологій. З 1993 р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Світла пам’ять 07 грудня 2020

Зі сучасним виробництвом знайомляться першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій

Студенти групи ТІ 1-4 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із доцентом кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ольгою Чернюшок побували у виробничих цехах торгової мережі Le Silpo. Le Silpo – делікатес-маркет у Києві, в якому щодня випікається широкий асортимент хлібобулочних виробів, а також функціонує м’ясний цех, де виро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зі сучасним виробництвом знайомляться першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій 09 квітня 2019

Вітаємо з ювілеєм нашого ректора!

Вельмишановний Олександре Юхимовичу! Прийміть щиросердечні вітання з нагоди Вашого ювілею від усього колективу навчально-наукового комплексу НУХТ! Ваші професіоналізм, безмежна відданість справі, талант керівника, працьовитість і наполегливість у досягненні поставлених цілей слугують розвитку й процвітанню нашого вишу. Пройшовши у нашому універс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо з ювілеєм нашого ректора! 12 серпня 2025