Н У Х Т

В університеті відбулися планові навчання з протипожежної безпеки за участю рятувальників Головного управління ДСНС України у м. Києві

20 липня 2018

В університеті відбулися планові навчання з протипожежної безпеки за участю рятувальників Головного управління ДСНС України у м. Києві

20 липня в нашому університеті відбулися планові навчання з протипожежної безпеки, участь у яких взяли особовий склад і техніка Головного управління ДСНС України у м. Києві.

Рятувальники мали за мету навчити наш персонал правильно діяти в екстремальних умовах і користуватися первинними засобами пожежегасіння, як врятувати себе і допомогти ближнім. Вони задіяли під час навчань 16 одиниць пожежно-рятувальної техніки з бойовими розрахунками, у тому числі автомобіль швидкої допомоги.

З боку університету у навчаннях взяли участь керівники і співробітники загальноуніверситетських підрозділів – бухгалтерії, планово-фінансового відділу, відділу кадрів, Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, Редакційно-видавничого центру, Центру інформаційних технологій, відділу охорони праці і техніки безпеки, відділу матеріального та технічного постачання кафедр та структурних підрозділів, Науково-технічної бібліотеки, а також адміністративно-господарських служб – служб головного енергетика і головного механіка, експлуатаційно-технічного відділу, ремонтно-експлуатаційної дільниці, господарського відділу, їдалень. Очолив навчання проректор з навчально-виробничої діяльності та розвитку, професор Олександр Бессараб.

Фахівці пожежно-рятувальної служби розповіли про свої покрокові дії від моменту отримання сповіщення про пожежу. Вони нагадали учасникам навчань порядок дій при виникненні пожежі, продемонстрували, як правильно користуватися вогнегасниками, окремо зупинилися на правилах поводження у разі виникнення пожежі у офісних і навчальних приміщеннях, книгосховищах і гуртожитках, продемонстрували аварійно-рятувальне обладнання. Також наші співробітники дізналися від вогнеборців як працюють їх підрозділи та багато цікавої інформації про пожежно-рятувальну службу. Вони отримали вичерпні відповіді на всі свої питання та відпрацювали навички користування порошковим вогнегасником.

Керівництво університету піклується про безпеку наших працівників, тому такі навчання проводяться не рідше одного разу на рік. Адже, перефразовуючи відомий афоризм, – озброєний той, хто навчений.

Наприкінці навчань від імені керівництва і колективу проректор Олександр Бессараб подякував рятувальникам за змістовний і корисний майстер-клас, й побажав усім представникам цієї необхідної, але такої небезпечної професії залишатися живими, продовжувати фахово виконувати свої професійні обов’язки і щоб у них було поменше викликів через надзвичайні ситуації! Усі присутні щиро приєдналися до цих побажань.

Опублікований: 20-07-2018
Читайте також:
Майстер-клас із визначення фальсифікації меду від наших викладачів старшокурсникам Васильківського професійного ліцею

22 квітня 2019 р. викладачі кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Шульга і Анастасія Чорна відвідали КНС КОР «Васильківський професійний ліцей» з метою презентації спеціальностей «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» і «Якість, стандартизація та сертифікація». Викладачів привітно зустріла заступник директора з навчально-ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас із визначення фальсифікації меду від наших викладачів старшокурсникам Васильківського професійного ліцею 23 квітня 2019

Професорка НУХТ здійснюватиме відбір «амбасадорських» вин

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько знову увійшла до Дегустаційної комісії, яка оцінюватиме та обиратиме найкращі зразки вітчизняних вин, вартих увійти до міжнародного проєкту «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin». До цьогорічної Дегустаційної комісії обрали фахівці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професорка НУХТ здійснюватиме відбір «амбасадорських» вин 09 серпня 2023

Онлайн-лекція для другокурсників-харчовиків від фахівців кафедри біотехнології і мікробіології

Сьогодні професія технолога харчових виробництв є однією з найбільш затребуваних на ринку праці. Адже люди споживають їжу щодня, а якісні продукти харчування та напої є одними з основних факторів, які впливають на здоров’я та самопочуття людини. Саме з їжею організм отримує необхідну кількість поживних речовин, мікроелементів і вітамінів, необхідни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-лекція для другокурсників-харчовиків від фахівців кафедри біотехнології і мікробіології 08 травня 2020

Лекція від роботодавця для здобувачів кафедри технології хлібопекарських  і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських  і кондитерських виробів відбулася чергова гостьова лекція для здобувачів вищої освіти 4 курсу та магістрантів. На запрошення завідувача кафедри Володимира Ковбаси лекцію «Хлібопекарська промисловість України: становлення і сучасний стан» прочитав генеральний директор, голова ради об'єднання підприємств хлібопе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція від роботодавця для здобувачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 08 жовтня 2020