Н У Х Т

В університеті відбулися планові навчання з протипожежної безпеки за участю рятувальників Головного управління ДСНС України у м. Києві

20 липня 2018

В університеті відбулися планові навчання з протипожежної безпеки за участю рятувальників Головного управління ДСНС України у м. Києві

20 липня в нашому університеті відбулися планові навчання з протипожежної безпеки, участь у яких взяли особовий склад і техніка Головного управління ДСНС України у м. Києві.

Рятувальники мали за мету навчити наш персонал правильно діяти в екстремальних умовах і користуватися первинними засобами пожежегасіння, як врятувати себе і допомогти ближнім. Вони задіяли під час навчань 16 одиниць пожежно-рятувальної техніки з бойовими розрахунками, у тому числі автомобіль швидкої допомоги.

З боку університету у навчаннях взяли участь керівники і співробітники загальноуніверситетських підрозділів – бухгалтерії, планово-фінансового відділу, відділу кадрів, Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, Редакційно-видавничого центру, Центру інформаційних технологій, відділу охорони праці і техніки безпеки, відділу матеріального та технічного постачання кафедр та структурних підрозділів, Науково-технічної бібліотеки, а також адміністративно-господарських служб – служб головного енергетика і головного механіка, експлуатаційно-технічного відділу, ремонтно-експлуатаційної дільниці, господарського відділу, їдалень. Очолив навчання проректор з навчально-виробничої діяльності та розвитку, професор Олександр Бессараб.

Фахівці пожежно-рятувальної служби розповіли про свої покрокові дії від моменту отримання сповіщення про пожежу. Вони нагадали учасникам навчань порядок дій при виникненні пожежі, продемонстрували, як правильно користуватися вогнегасниками, окремо зупинилися на правилах поводження у разі виникнення пожежі у офісних і навчальних приміщеннях, книгосховищах і гуртожитках, продемонстрували аварійно-рятувальне обладнання. Також наші співробітники дізналися від вогнеборців як працюють їх підрозділи та багато цікавої інформації про пожежно-рятувальну службу. Вони отримали вичерпні відповіді на всі свої питання та відпрацювали навички користування порошковим вогнегасником.

Керівництво університету піклується про безпеку наших працівників, тому такі навчання проводяться не рідше одного разу на рік. Адже, перефразовуючи відомий афоризм, – озброєний той, хто навчений.

Наприкінці навчань від імені керівництва і колективу проректор Олександр Бессараб подякував рятувальникам за змістовний і корисний майстер-клас, й побажав усім представникам цієї необхідної, але такої небезпечної професії залишатися живими, продовжувати фахово виконувати свої професійні обов’язки і щоб у них було поменше викликів через надзвичайні ситуації! Усі присутні щиро приєдналися до цих побажань.

Опублікований: 20-07-2018
Читайте також:
Визначений переможець конкурсу щодо участі у програмі ЕРАЗМУС+

В університеті підвели підсумки конкурсу щодо участі у програмі ЕРАЗМУС+  (KA1 – індивідуальна мобільність) у 2021-2022  н. р. Цього року мобільність надав партнер НУХТ – Жешувський Університет (м. Жешув, Польща). Програма передбачена для професорсько-викладацького складу Навчально-наукового інституту харчових технологій (напрям «Харчові технологі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначений переможець конкурсу щодо участі у програмі ЕРАЗМУС+ 18 грудня 2020

Круті освітні програми НУХТ для магістрів!

Гей, майбутні магістри! У вас є унікальний шанс здобути омріяний освітній ступінь за стратегічними інженерними спеціальностями! Маємо круті освітні програми: - Управління інформацією та аналітика даних (спеціальність F3 Комп’ютерні науки) - Прикладна механіка (спеціальність G9 Прикладна механіка) - Інжиніринг харчових виробництв (спеціальність...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Круті освітні програми НУХТ для магістрів! 12 серпня 2025

Квітковий, смачний, солодкий, інноваційний: про різні типи маркетингу від здобувачів освіти НУХТ

Нещодавно відбулося перше засідання студентського наукового гуртка кафедри маркетингу «Інтелектуал» 2025 року. Тема «Маркетинг в сферах діяльності» стала справжнім спалахом весняного натхнення для наших здобувачів. Майбутні маркетологи обмінялися корисним маркетинговим досвідом: солодка маркетингова концепція та казкова Disney-атмосфера бренду «St...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Квітковий, смачний, солодкий, інноваційний: про різні типи маркетингу від здобувачів освіти НУХТ 06 березня 2025

Студентська наука – у центрі уваги кафедри технології оздоровчих продуктів

Специфіка принципово нового напряму у харчовій промисловості – технологія харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення – у тому, що в Україні така технологія лише починає формуватися в той час, коли у передових країнах світу за останні 30 років отримано та реалізовано оздоровчої продукції на мільйони доларів США. І в харчовому раці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентська наука – у центрі уваги кафедри технології оздоровчих продуктів 08 грудня 2021