Н У Х Т

В організації навчального процесу у Навчально-науковому інституті харчових технологій використовуватиметься досвід австрійських коллег

06 лютого 2017

В організації навчального процесу у Навчально-науковому інституті харчових технологій використовуватиметься досвід австрійських коллег

Делегація викладачів Навчально-наукового інституту харчових технологій на чолі з директором Оксаною Кочубей-Литвиненко відвідала Університет природних ресурсів та природничих наук (BOKU) (м. Відень, Австрія) з метою ознайомлення з досвідом віденських колег щодо організації навчального процесу підготовки бакалаврів, магістрів та докторів філософії харчового профілю.

Університет BOKU заснований у 1872 році і нині є передовим навчальним закладом Австрії та Євросоюзу з підготовки фахівців для агропромислового комплексу і харчової промисловості. В університеті навчається близько 13 тис. студентів за 8 бакалаврськими, 26 магістерськими та PhD програмами. Близько 20% від загальної кількості – це студенти з європейських країн і країн Азії, Центральної та Південної Америки. Університет активно розвиває проекти академічної мобільності.

За сприяння приват-доцента департаменту харчової науки і технології, доктора Маттіаса Шрайнера члени делегації протягом тижня мали змогу детально вивчити навчальні плани підготовки бакалаврів, магістрів і докторів філософії за напрямами «Харчова технологія» та «Харчова хімія»; ознайомитись зі змістом нормативних дисциплін, специфікою організації навчального процесу і практичної підготовки, системою оцінювання кваліфікаційних робіт, особливостями вибору дисциплін варіативної частини навчального плану, принципами організації працевлаштування випускників; опрацювати зміст бакалаврських, магістерських робіт і робіт на здобуття ступеня доктора філософії.

Значний інтерес викликав підхід до організації практичних занять із харчової технології на базі виробничо-наукового комплексу з пілотними установками та сенсорної лабораторії, на яких студенти бакалаврату здобувають базові знання та практичні навички з фахових дисциплін, а магістранти та докторанти – виконують науково-дослідні роботи за обраною тематикою.

У ході стажування викладачі ННІХТ ознайомились із основними науковими напрямами віденських колег, зокрема науковими школами професорів Г. Йогера, М. Шрайнера, К. Дюршмідта та окреслили коло питань для можливої співпраці.

Опублікований: 06-02-2017
Читайте також:
Гостьова лекція від керівника проєктів «Власні броварні Сільпо»

30 жовтня на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася гостьова лекція у рамках вивчення дисциплін «Технології продуктів спиртового бродіння» і «Технологія пива». На запрошення доцента кафедри Романа Мукоїда лекцію «Сучасний стан і перспективи виробництва пива в Україні та світі» прочитав керівник проєктів «Власні броварні Сі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від керівника проєктів «Власні броварні Сільпо» 01 листопада 2023

Рекламна кампанія НУХТ від фахівців кафедри технології оздоровчих продуктів

4 грудня 2018 року доцент кафедри технології оздоровчих продуктів Надія Івчук відвідала Смілянський коледж харчових технологій НУХТ, де зустрілася зі студентами 4-го курсу – майбутніми молодшими спеціалістами, що навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології». Надія Івчук детально познайомила їх із правилами прийому до НУХТ, а також розповіла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рекламна кампанія НУХТ від фахівців кафедри технології оздоровчих продуктів 05 грудня 2018

Роботі з Web of Science та Scopus вчилися магістри кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Магістерська робота – це вирішення хоча й невеликої, але реальної проблеми у галузі. А для цього необхідно мати найновішу інформацію про розробки у цій сфері досліджень. Основним джерелом такої інформації є наукові публікації як у вітчизняних, так і у зарубіжних фахових і науково-практичних виданнях. Більшість із них представлені не лише в бібліоте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Роботі з Web of Science та Scopus вчилися магістри кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 30 вересня 2020

Стартували захисти дипломних проектів на кафедрі машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

Пройшли чотири роки навчання. Позаду багато складених екзаменів, як навчальних, так і життєвих. Позаду лекції, лабораторні заняття, виробнича практика, наукові конференції. Залишилося лише підтвердити набуті знання перед державною екзаменаційною комісією… У Навчально-науковому інженерно-технічному інституті ім. акад. І.С. Гулого почалися захисти д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартували захисти дипломних проектів на кафедрі машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв 11 червня 2018