Делегація викладачів Навчально-наукового інституту харчових технологій на чолі з директором Оксаною Кочубей-Литвиненко відвідала Університет природних ресурсів та природничих наук (BOKU) (м. Відень, Австрія) з метою ознайомлення з досвідом віденських колег щодо організації навчального процесу підготовки бакалаврів, магістрів та докторів філософії харчового профілю.
Університет BOKU заснований у 1872 році і нині є передовим навчальним закладом Австрії та Євросоюзу з підготовки фахівців для агропромислового комплексу і харчової промисловості. В університеті навчається близько 13 тис. студентів за 8 бакалаврськими, 26 магістерськими та PhD програмами. Близько 20% від загальної кількості – це студенти з європейських країн і країн Азії, Центральної та Південної Америки. Університет активно розвиває проекти академічної мобільності.
За сприяння приват-доцента департаменту харчової науки і технології, доктора Маттіаса Шрайнера члени делегації протягом тижня мали змогу детально вивчити навчальні плани підготовки бакалаврів, магістрів і докторів філософії за напрямами «Харчова технологія» та «Харчова хімія»; ознайомитись зі змістом нормативних дисциплін, специфікою організації навчального процесу і практичної підготовки, системою оцінювання кваліфікаційних робіт, особливостями вибору дисциплін варіативної частини навчального плану, принципами організації працевлаштування випускників; опрацювати зміст бакалаврських, магістерських робіт і робіт на здобуття ступеня доктора філософії.
Значний інтерес викликав підхід до організації практичних занять із харчової технології на базі виробничо-наукового комплексу з пілотними установками та сенсорної лабораторії, на яких студенти бакалаврату здобувають базові знання та практичні навички з фахових дисциплін, а магістранти та докторанти – виконують науково-дослідні роботи за обраною тематикою.
У ході стажування викладачі ННІХТ ознайомились із основними науковими напрямами віденських колег, зокрема науковими школами професорів Г. Йогера, М. Шрайнера, К. Дюршмідта та окреслили коло питань для можливої співпраці.