Н У Х Т

Успішні акредитації освітніх програм тривають: перша в університеті акредитація з визначенням «зразкова»!

23 травня 2022

Успішні акредитації освітніх програм тривають: перша в університеті акредитація з визначенням «зразкова»!

17 травня 2022 року відбулося чергове засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, на якому розглядалася акредитація освітньо-професійних та освітньо-наукових програм закладів вищої освіти.

До протоколу засідання був внесений і розгляд акредитаційних справ нашого університету, що був відтермінований через військову агресію проти нашої країни та введення воєнного стану.

За результатами розгляду акредитаційних справ Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти були прийняті рішення акредитувати в НУХТ освітньо-наукові програми третього рівня вищої освіти (ступеня «доктор філософії») зі спеціальності 162 Біотехнології та біоінженерія (освітньо-наукова програма «Біотехнологія», гарантка – професорка Тетяна Пирог) та спеціальності 133 Галузеве машинобудування (освітньо-наукова програма «Машини та апарати харчових, мікробіологічних і фармацевтичних виробництв», гарант – професор Олександр Гавва). Освітня програма «Біотехнологія» акредитована з визначенням «ЗРАЗКОВА». 

Експертні групи працювали в університеті 12-14 січня 2022 року з експертизи освітньо-наукової програми «Машини та апарати харчових, мікробіологічних і фармацевтичних виробництв» та 24-26 січня 2022 року з експертизи освітньо-наукової програми «Біотехнологія».

Візити експертних груп із акредитації наступних наших освітніх програм були заплановані на кінець лютого-початок березня 2022 року. У зв’язку зі введенням воєнного стану вони не відбулися. У таких випадках відповідно до Постанови Кабінету міністрів України №295 від 16 березня 2022 року «Про особливості акредитації освітніх програм, за якими здійснюють підготовку здобувачі вищої освіти, в умовах воєнного стану» передбачене надання умовної (відкладеної) акредитації. Враховуючи обставини, таку акредитацію отримали освітньо-наукова програма третього рівня вищої освіти «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» спеціальності 151 Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології (гарант – професор Анатолій Ладанюк) та освітня програма першого (бакалаврського) рівня вищої освіти «Реклама та зв’язки з громадськістю» спеціальності 061 Журналістика (гарантка – доцентка Наталія Фєдотова).

20 травня універсиет отримав від НАЗЯВО відповідні сертифікати. Вітаємо гарантів, випускові кафедри й усіх причетних із успішними акредитаціями!

Опублікований: 23-05-2022
Читайте також:
Підвищують професійну кваліфікацію викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

Викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки підвищують професійну кваліфікацію, використовуючи курси «Coursera» від провідних вишів світу на платформі онлайн-навчання. Кожний студент і викладач України може отримати безкоштовний доступ до курсів «Coursera» – платформи онлайн-навчання, заснованої викладачами Стенфордського університету...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищують професійну кваліфікацію викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 04 жовтня 2022

На п’ять позицій вгору у світовому рейтингу представленості у веб-просторі!

Національна дослідницька рада Іспанії опублікувала чергову редакцію міжнародного рейтингу університетів світу Ranking Web of Universities (Webometrics). У ньому виші ранжуються за рівнем їх присутності в інтернеті. Результати цього дослідження публікують 20 років поспіль у січні та липні. Оцінювання університетів відбувається за трьома показниками...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На п’ять позицій вгору у світовому рейтингу представленості у веб-просторі! 08 серпня 2023

Черговий спортивний здобуток нашого студента

3 жовтня у Сумах відбувся Відкритий чемпіонат Сумської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» з грепплінгу серед кадетів та юніорів. У напруженій боротьбі перемогу у ваговій категорії 92 кг виборов студент групи 4-А-97 Сумського фахового коледжу НУХТ Денис Литвин. Нагадаємо, що грепплінг – комплексний вид боротьби, в о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Черговий спортивний здобуток нашого студента 08 жовтня 2020

Підготовка до Дня відкритих дверей триває

За кілька днів в університеті відбудеться перший у 2024 році День відкритих дверей. Усі структурні підрозділи готуються до заходу й активно розповсюджують інформацію про нього та запрошують майбутніх вступників долучитися до участі. Не виключення й Підготовче відділення НУХТ, фахівці якого днями поспілкувалися зі слухачами Чернігівського Центру до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підготовка до Дня відкритих дверей триває 23 січня 2024