Н У Х Т

Успішні акредитації освітніх програм тривають: перша в університеті акредитація з визначенням «зразкова»!

23 may 2022

Успішні акредитації освітніх програм тривають: перша в університеті акредитація з визначенням «зразкова»!

17 травня 2022 року відбулося чергове засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, на якому розглядалася акредитація освітньо-професійних та освітньо-наукових програм закладів вищої освіти.

До протоколу засідання був внесений і розгляд акредитаційних справ нашого університету, що був відтермінований через військову агресію проти нашої країни та введення воєнного стану.

За результатами розгляду акредитаційних справ Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти були прийняті рішення акредитувати в НУХТ освітньо-наукові програми третього рівня вищої освіти (ступеня «доктор філософії») зі спеціальності 162 Біотехнології та біоінженерія (освітньо-наукова програма «Біотехнологія», гарантка – професорка Тетяна Пирог) та спеціальності 133 Галузеве машинобудування (освітньо-наукова програма «Машини та апарати харчових, мікробіологічних і фармацевтичних виробництв», гарант – професор Олександр Гавва). Освітня програма «Біотехнологія» акредитована з визначенням «ЗРАЗКОВА». 

Експертні групи працювали в університеті 12-14 січня 2022 року з експертизи освітньо-наукової програми «Машини та апарати харчових, мікробіологічних і фармацевтичних виробництв» та 24-26 січня 2022 року з експертизи освітньо-наукової програми «Біотехнологія».

Візити експертних груп із акредитації наступних наших освітніх програм були заплановані на кінець лютого-початок березня 2022 року. У зв’язку зі введенням воєнного стану вони не відбулися. У таких випадках відповідно до Постанови Кабінету міністрів України №295 від 16 березня 2022 року «Про особливості акредитації освітніх програм, за якими здійснюють підготовку здобувачі вищої освіти, в умовах воєнного стану» передбачене надання умовної (відкладеної) акредитації. Враховуючи обставини, таку акредитацію отримали освітньо-наукова програма третього рівня вищої освіти «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» спеціальності 151 Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології (гарант – професор Анатолій Ладанюк) та освітня програма першого (бакалаврського) рівня вищої освіти «Реклама та зв’язки з громадськістю» спеціальності 061 Журналістика (гарантка – доцентка Наталія Фєдотова).

20 травня університет отримав від НАЗЯВО відповідні сертифікати. Вітаємо гарантів, випускові кафедри й усіх причетних із успішними акредитаціями!

Published on: 23-05-2022
Read also:
Збагаченням харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування займаються наші молоді науковці

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Дослідження впливу висівок, жмиху та кріопорошків на структурно-механічні та органолептичні показники картопляного тіста та готових виробів» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, профе...

READ YOURSELF

Збагаченням харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування займаються наші молоді науковці 09 april 2019

Подвійна перемога! І це лише початок…

При акредитації освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» одне із зауважень експертної групи під керівництвом професорки Тетяни Димань стосувалося відсутності на кафедрі технології оздоровчих продуктів викладачів, які мають сертифікат на володіння англійською мовою рівня В2 та досвіду з...

READ YOURSELF

Подвійна перемога! І це лише початок… 18 january 2024

Проректор університету відзначений державною нагородою

Указом Президента України від 28 червня 2021 року №274/2021 за значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю проректор з навчально-виробничої діяльності та розвитку, проф...

READ YOURSELF

Проректор університету відзначений державною нагородою 01 july 2021

Тепло Великоднього свята від спільноти кафедри готельно-ресторанної справи нашим Захисникам

Щороку кафедра готельно-ресторанної справи з особливим натхненням готується до святкування світлого свята Великодня. Підготовка розпочинається задовго до самого свята і включає в себе ціле дійство: пошук оригінальних і смачних рецептів великодньої випічки, ретельний підбір інгредієнтів і, звичайно, захопливий та копіткий процес виготовлення святков...

READ YOURSELF

Тепло Великоднього свята від спільноти кафедри готельно-ресторанної справи нашим Захисникам 23 april 2025