Н У Х Т

Усі тонкощі мікробіологічного контролю на ПрАТ «Лакталіс»

11 лютого 2021

Усі тонкощі мікробіологічного контролю на ПрАТ «Лакталіс»

Харчова промисловість залишається однією з ключових галузей України. А вітчизняні молокопереробні підприємства випускають широкий асортимент продукції, що користується попитом не лише серед українських споживачів, а й серед вибагливих гурманів ближнього і дальнього зарубіжжя. Особлива увага сьогодні приділяється вдосконаленню виробництва, впровадженню високоефективного обладнання, підвищенню якості готової продукції.

ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв», як частина Group «Lactalis», один із найбільших виробників молочної продукції не лише серед українських конкурентів, а й у світі. Продукція Group «Lactalis» виготовляється у 50 країнах, а представлена в 94 країнах на п’яти континентах. Річний обсяг заготовленого молока сягає 19 млрд. літрів. Сьогодні «Лакталіс» в Україні виробляє близько 200 найменувань продукції під відомими брендами: «President», «Дольче», «Лактонія», «Lactel», «Фанні» та «ЛокоМоко».

Вся продукція підприємства виготовлена на основі природних компонентів і не містить шкідливих для здоров’я людини консервантів. Перш ніж з’явитися перед споживачем вона проходить систему контролю якості. Саме у цей відділ для проходження технологічної практики потрапила студентка групи БТ-4-2 Дар’я Дзуман.

Здебільшого здобувачка практикувалася у мікробіологічній лабораторії в ролі помічника головного мікробіолога. До сфери її обов’язків входили: приготування поживних середовищ, відбір проб для аналізу санітарного стану (оточуючого середовища, персоналу, обладнання), відбір зразків рідких і твердих продуктів. У ході практики студентка пізнала тонкощі мікробіологічного контролю, а також ознайомилася з усіма етапами виробництва кисломолочних продуктів: від приймання молока до розливу готової продукції у тару.

Здобувачка щиро вдячна керівництву та колективу ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв» за безцінний практичний досвід, яким так щиро з нею ділилися, за емоції та неймовірні враження! А кафедрі біотехнології і мікробіології та університету дякує за надану можливість обирати місце практики!

Опублікований: 11-02-2021
Читайте також:
Першокурсники-хімтехнологи завітали до Водно-інформаційного центру столиці

Підвищення рівня інформованості про водні ресурси, усвідомлення необхідності їх збереження та раціонального використання – завдання першорядної важливості і є стратегічним для України. Тож першокурсники-хімтехнологи разом із наставницею групи, доценткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тетяною Б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники-хімтехнологи завітали до Водно-інформаційного центру столиці 24 вересня 2021

Бізнес-гра на кафедрі економічної теорії

На кафедрі економічної теорії 10 жовтня відбулася інтелектуальна бізнес-гра «Бізнес-сходи» зі здобувачами освіти груп РЗ-2-12, ЦБ-2-15, БО-2-11. Зазвичай вважають, що мета бізнесу – зростання продажів товарів та отримання з цього максимального прибутку. Однак, на сьогодні важливу роль відіграють іще й інноваційна та соціально-екологічна діяльності...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бізнес-гра на кафедрі економічної теорії 11 жовтня 2024

Срібна ракетка

27 квітня у спорткомплексі нашого університету відбулися змагання з настільного тенісу серед збірних команд студентів закладів вищої освіти Голосіївського району м. Києва. У турнірі взяли участь команди нашого університету, Національної академії СБ України, Міжрегіональної академії управління персоналом, Київського національного університету імені...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Срібна ракетка 28 квітня 2023

У кращих туристичних дестинаціях Болгарії стажуються студенти Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ

З метою підвищення ефективності міжнародної співпраці та якості практичної підготовки фахівців, цього року студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» та «Виробництво харчової продукції» Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ проходили міжнародне фахове стажування в Болгарії у готелі White Lagoon Beach****. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У кращих туристичних дестинаціях Болгарії стажуються студенти Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ 15 жовтня 2019