Н У Х Т

Усі тонкощі мікробіологічного контролю на ПрАТ «Лакталіс»

11 лютого 2021

Усі тонкощі мікробіологічного контролю на ПрАТ «Лакталіс»

Харчова промисловість залишається однією з ключових галузей України. А вітчизняні молокопереробні підприємства випускають широкий асортимент продукції, що користується попитом не лише серед українських споживачів, а й серед вибагливих гурманів ближнього і дальнього зарубіжжя. Особлива увага сьогодні приділяється вдосконаленню виробництва, впровадженню високоефективного обладнання, підвищенню якості готової продукції.

ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв», як частина Group «Lactalis», один із найбільших виробників молочної продукції не лише серед українських конкурентів, а й у світі. Продукція Group «Lactalis» виготовляється у 50 країнах, а представлена в 94 країнах на п’яти континентах. Річний обсяг заготовленого молока сягає 19 млрд. літрів. Сьогодні «Лакталіс» в Україні виробляє близько 200 найменувань продукції під відомими брендами: «President», «Дольче», «Лактонія», «Lactel», «Фанні» та «ЛокоМоко».

Вся продукція підприємства виготовлена на основі природних компонентів і не містить шкідливих для здоров’я людини консервантів. Перш ніж з’явитися перед споживачем вона проходить систему контролю якості. Саме у цей відділ для проходження технологічної практики потрапила студентка групи БТ-4-2 Дар’я Дзуман.

Здебільшого здобувачка практикувалася у мікробіологічній лабораторії в ролі помічника головного мікробіолога. До сфери її обов’язків входили: приготування поживних середовищ, відбір проб для аналізу санітарного стану (оточуючого середовища, персоналу, обладнання), відбір зразків рідких і твердих продуктів. У ході практики студентка пізнала тонкощі мікробіологічного контролю, а також ознайомилася з усіма етапами виробництва кисломолочних продуктів: від приймання молока до розливу готової продукції у тару.

Здобувачка щиро вдячна керівництву та колективу ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв» за безцінний практичний досвід, яким так щиро з нею ділилися, за емоції та неймовірні враження! А кафедрі біотехнології і мікробіології та університету дякує за надану можливість обирати місце практики!

Опублікований: 11-02-2021
Читайте також:
Підсумки І туру ХІІ Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка

В університеті визначили переможців І туру ХІІ Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка. Учасники гідно змагалися за перемогу. Креативними ідеями були сповнені їхні есе на тему «Ким би був Тарас Шевченко, якби жив сьогодні?». Переможцями стали: І місце – Надія Магден, Вікторія Коновалова (обидві – Навчально-нау...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки І туру ХІІ Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка 10 грудня 2021

Педагогічна практика аспірантів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

9 травня у межах освітньої складової підготовки докторів філософії, відповідно до програми педагогічної практики, яка розпочалася у другому семестрі 2023-2024 навчального року, аспірантка кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Олена Тунік провела практичне заняття на тему «Порядок розроблення, оформлення, затвердження Технічних умов України» ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічна практика аспірантів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 10 травня 2024

Навчальна гастроекскурсія другокурсників освітньої програми «Туризм і рекреація»

11 вересня 2025 року здобувачі другого курсу спеціальності «Туризм і рекреація» разом із доцент кою кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяною Мірзодаєвою провели виїзне заняття у форматі гастрономічної екскурсії. Метою заходу було вивчення еволюції культури сніданку та кави на головній вулиці Києва – Хрещатику протягом ХХ-ХХІ століть. Екс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчальна гастроекскурсія другокурсників освітньої програми «Туризм і рекреація» 11 вересня 2025

Кожного дня – щось нове: триває технологічна практика четвертокурсників

Триває технологічна практика студентів-біотехнологів. Студент групи БТ-4-3 Анатолій Міщук проходить її в АТ «Фармак». Величезне враження справило на практиканта відвідування цеху з виробництва інсуліну та рентгено-контрастних препаратів, під час якого від майстра цеху студенти дізналися, що продукція компанії експортується в понад 20 країн світу. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кожного дня – щось нове: триває технологічна практика четвертокурсників 11 лютого 2020