Н У Х Т

Усі тонкощі мікробіологічного контролю на ПрАТ «Лакталіс»

11 лютого 2021

Усі тонкощі мікробіологічного контролю на ПрАТ «Лакталіс»

Харчова промисловість залишається однією з ключових галузей України. А вітчизняні молокопереробні підприємства випускають широкий асортимент продукції, що користується попитом не лише серед українських споживачів, а й серед вибагливих гурманів ближнього і дальнього зарубіжжя. Особлива увага сьогодні приділяється вдосконаленню виробництва, впровадженню високоефективного обладнання, підвищенню якості готової продукції.

ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв», як частина Group «Lactalis», один із найбільших виробників молочної продукції не лише серед українських конкурентів, а й у світі. Продукція Group «Lactalis» виготовляється у 50 країнах, а представлена в 94 країнах на п’яти континентах. Річний обсяг заготовленого молока сягає 19 млрд. літрів. Сьогодні «Лакталіс» в Україні виробляє близько 200 найменувань продукції під відомими брендами: «President», «Дольче», «Лактонія», «Lactel», «Фанні» та «ЛокоМоко».

Вся продукція підприємства виготовлена на основі природних компонентів і не містить шкідливих для здоров’я людини консервантів. Перш ніж з’явитися перед споживачем вона проходить систему контролю якості. Саме у цей відділ для проходження технологічної практики потрапила студентка групи БТ-4-2 Дар’я Дзуман.

Здебільшого здобувачка практикувалася у мікробіологічній лабораторії в ролі помічника головного мікробіолога. До сфери її обов’язків входили: приготування поживних середовищ, відбір проб для аналізу санітарного стану (оточуючого середовища, персоналу, обладнання), відбір зразків рідких і твердих продуктів. У ході практики студентка пізнала тонкощі мікробіологічного контролю, а також ознайомилася з усіма етапами виробництва кисломолочних продуктів: від приймання молока до розливу готової продукції у тару.

Здобувачка щиро вдячна керівництву та колективу ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв» за безцінний практичний досвід, яким так щиро з нею ділилися, за емоції та неймовірні враження! А кафедрі біотехнології і мікробіології та університету дякує за надану можливість обирати місце практики!

Опублікований: 11-02-2021
Читайте також:
Профзустріч викладача кафедри електропостачання і енергоменеджменту зі слухачами Підготовчого відділення

Асистент кафедри електропостачання і енергоменеджменту Петро Зінькевич поспілкувався онлайн зі слухачами Підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності НУХТ. Викладач познайомив майбутніх вступників із особливостями навчання за освітньо-професійною програмою «Електротехніка та інформаційні технології», насиче...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профзустріч викладача кафедри електропостачання і енергоменеджменту зі слухачами Підготовчого відділення 06 листопада 2023

Ще один кандидат у майстри спорту серед наших здобувачів освіти!

Заняття спортом – це свого роду творчість, особливе мистецтво, мистецтво сили, духу та волі, а спортсмени – особистості, які завжди складали опору суспільства. Наш університет завжди славився ще й спортивними досягненнями студентів і викладачів. Приємно, що навіть воєнний стан не стає перешкодою для наших цілеспрямованих здобувачів. Студент факуль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один кандидат у майстри спорту серед наших здобувачів освіти! 20 липня 2023

Вчена рада вирішує кадрові питання

Сьогодні у дистанційному форматі відбулося додаткове засідання вченої ради, присвячене вирішенню кадрових питань. Ректор, професор Олександр Шевченко розпочав засідання з оголошення наказу по університету про ротацію у складі вченої ради, що відбулася у зв’язку із оновленням складу студентської ради університету. Далі перейшли до розгляду питань ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчена рада вирішує кадрові питання 16 грудня 2024

Широкий спектр виробництв у кваліфікаційних роботах бакалаврів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

У нинішні непрості часи для нашої держави одним із пріоритетів є випуск здобувачів, що закінчують чотирирічне навчання. 17 червня в оnline-форматі на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широкий спектр виробництв у кваліфікаційних роботах бакалаврів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 20 червня 2022