16 та 18 червня на кафедрі технології цукру і підготовки води успішно пройшли захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів в онлайн-режимі.
Підготовка кваліфікаційних робіт здійснювалася дистанційно, що потребувало особливої відповідальності, як здобувачів, так і викладачів кафедри. Слід відзначити, що всі кваліфікаційні роботи виконані з метою удосконалення технології на реальних підприємствах у галузі виробництва цукру (Новооржицький цукровий завод, Капітанівський цукровий завод), крохмалю та крохмалепродуктів (ПАТ «Дніпровський крохмалепатоковий комбінат»), виробництва бутильованих вод (ТОВ «Росяна») і напоїв (ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед»).
Теми дипломних робіт здобувачі обрали ще восени, під час проходження практики на цих підприємствах, тому рішення, представлені в кваліфікаційних роботах, були актуалізовані до проблем виробництва.
Сьогодні підприємства цукрової галузі гостро відчувають нестачу кваліфікованих фахівців. Саме тому, вже під час технологічної практики керівництво Новооржицького цукрового заводу запросило наших студентів до співпраці.
У кваліфікаційних роботах, присвячених актуальному питанню забезпечення населення України якісною питною водою, запропоновані до впровадження заходи удосконалення технології водопідготовки у виробництві бутильованих вод зі встановленням сучасного обладнання вітчизняного виробництва, що є економічно доцільним і відповідає пріоритетам розвитку національної економіки.
Екзаменаційна комісія у складі голови, професора Наталії Гусятинської, професорів Леоніда Реви і Валерія Виговського та доцента Світлани Шульги високо оцінила знання здобувачів.
Голова ЕК Наталія Гусятинська привітала випускників із отриманням освітнього ступеню «бакалавр» і запросила до вступу в магістратуру.