У рамках вивчення вибіркової дисципліни «Технологія пакування та зберігання упакованої продукції» на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійними програмами «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» та «Технології органічних харчових продуктів». Запрошеною спікеркою стала кандидатка технічних наук, фахівчиня міжнародної компанії «Tetra Pak» Оксана Бабіч.
Лекторка ознайомила здобувачів з історією компанії, її підрозділами, етапами розвитку та сучасними можливостями щодо організації пакування різних груп харчових продуктів в упаковку, що дозволяє гарантувати збереження початкової якості виготовленої продукції. Детально зупинилася на особливостях інноваційного комбінованого пакувального матеріалу, розробленого компанією, а також продемонструвала переваги цього способу пакування.
Велика увага під час лекції була зосереджена на реалізації ініціатив бренду щодо сортування сміття та безпосереднього перероблення використаної упаковки, які базуються на основних принципах компанії, пріоритетом якої завжди буде залишатися дбайливе ставлення до природних ресурсів і навколишнього середовища.
Колектив кафедри щиро вдячний пані Оксані за надану цікаву та сучасну інформацію, яка знайшла відгук у всіх присутніх на лекції.