Н У Х Т

Уряд дозволив вишам самим визначати, як і коли починати освітній процес

05 серпня 2020

Уряд дозволив вишам самим визначати, як і коли починати освітній процес

Університети мають такий рівень автономії та самоврядування, який дозволяє їм самостійно визначати форми навчання та форми організації освітнього процесу.

Про це під час всеукраїнської селекторної наради з представниками місцевих органів влади та профільними міністерствами сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, рішення з питань організації освітнього процесу та визначення строків навчання мають ухвалювати вчена рада закладу вищої освіти.

«В Україні фактично 1,2 млн студентів, і важливо, щоб навчальний процес для них проходив у безпечних умовах. Рішення про те, чи будуть студенти вчитися дистанційно, чи будуть ходити в університет треба приймати з огляду на епідеміологічну ситуацію в кожному конкретному регіоні. Звичайно, що всі рішення треба приймати з огляду на безпеку наших дітей», – відзначив прем’єр.

Міністерство освіти і науки рекомендує закладам вищої освіти планувати початок навчального року з урахуванням карантинних обмежень, встановлених урядовою постановою №641.

У разі сприятливої ситуації МОН рекомендує розпочати 2020/21 навчальний рік за наступним розкладом:

- для студентів 1 курсу, які в цьому році вступають на навчання до закладів вищої освіти у період з 1 по 15 вересня 2020 року;
- для студентів старших курсів, починаючи з другого, з 1 вересня 2020 року;
- для студентів-магістрів першого року навчання – у період з 11 по 15 вересня 2020 року.

Оскільки наразі триває відпускний період, а також у зв’язку з необхідністю відстеження змін епідемічної ситуації у столиці, рішення про початок навчального року і організацію освітнього процесу у нашому університеті прийматиметься наприкінці серпня. Слідкуйте за нашими повідомленнями.

Опублікований: 05-08-2020
Читайте також:
Твій вибір – твій шлях: біотехнологи-першокурсники дізналися всі нюанси

Семестр тільки-но стартував, а першокурсники освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» вже занурилися у справжнє студентське життя. 9 вересня гарантка програми Світлана Старовойтова та заступник декана факультету біотехнології та екологічного контролю з навчальної роботи Юрій Резніченко прове...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Твій вибір – твій шлях: біотехнологи-першокурсники дізналися всі нюанси 10 вересня 2025

Секрети смачної страви й злам стереотипів від зіркового гостя факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Чи відомі вам секрети смачної страви? Скільки істинно українських приправ ви знаєте? Як стати кращим кухарем? Які на смак п’явки? А як вигідно «продати» клієнтові звичайне картопляне пюре? Чи уявляєте ви собі закуску до мартіні з кільки? І зрештою, як зробити українські страви інноваційними й кращими у світі? Відповіді на ці та багато інших питань ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секрети смачної страви й злам стереотипів від зіркового гостя факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 02 листопада 2018

Кібербезпеку у цифровому просторі опановують здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві»

Здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» разом із завідувачкою кафедри економічної теорії, д.е.н., професоркою Інною Ситник відвідали семінар «Cybersecurity Seminar», присвячений кібербезпеці у цифровому просторі. Захід організували та провели Міжнародна фінансова корпорація (IFC) у співпраці з Державним секретаріа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кібербезпеку у цифровому просторі опановують здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» 11 березня 2024

Профорієнтаційна команда кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів у Сумському фаховому коледжі

Серед пріоритетів профорієнтаційної роботи випускових кафедр нашого університету – зустрічі зі здобувачами освіти фахових коледжів і технікумів, студенти яких могли б продовжити навчання в НУХТ. Першою в серії таких заходів, запланованих кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-наукового інституту харчових технологій, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна команда кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів у Сумському фаховому коледжі 10 грудня 2021