Н У Х Т

Українська вишиванка – національний оберіг, «молитва без слів», що об’єднує українців!

21 травня 2020

Українська вишиванка – національний оберіг, «молитва без слів», що об’єднує українців!

Щороку, третього четверга травня Україна святкує Всесвітній день вишиванки. Це свято національної єдності, метою якого є збереження споконвічних народних традицій  і об’єднання українців навколо вишиванки – святині, яка  несе в собі духовне багатство, традиційний зв’язок багатьох поколінь, що не переривається віками.

Кожного року кафедра гуманітарних дисциплін яскраво відзначає це свято. Цього року заходи, присвячені Дню вишиванки, кафедра провела дистанційно. Сьогодні за допомогою науково-викладацького складу студенти дізналися не лише про те, як виникла вишиванка, а й про особливості  української вишивки від давнини до сучасності.

Вишиванка – це генетичний код нації, що передається з покоління в покоління, її зберігають як безцінну реліквію. Вишита українська сорочка – не просто одяг, це справжній оберіг. Носіть вишиванки з гордістю, тому що це – наша історія та культурне надбання нашого народу! Українська вишиванка – неофіційний державний атрибут. Вона стала світовим трендом, адже наш національний одяг давно полюбили в усьому світі, в ньому з’являються найвідоміші знаменитості.

Також викладачі зі студентами продемонстрували свої вишиванки.

Всесвітній день вишиванки – самобутнє свято, до якого може долучитися кожен. Приєднуйтеся! Будьте патріотами своєї країни!

Опублікований: 21-05-2020
Читайте також:
Атестація аспірантів, підсумки захистів бакалаврів і звіти викладачів – підсумкове засідання кафедри технології хлібопекарських  і кондитерських виробів

Відбулося чергове засідання кафедри технології хлібопекарських  і кондитерських виробів у режимі online. Цього разу одним із головних було питання підведення підсумків роботи аспірантів та їх атестація і проведення наукового семінару. Із ґрунтовними доповідями виступили Людмила Бурченко, Оксана Онофрійчук, Галина Андронович, Марія Грицевіч та Інн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Атестація аспірантів, підсумки захистів бакалаврів і звіти викладачів – підсумкове засідання кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 24 червня 2020

Як харчова переробка впливає на продовольчу безпеку

Доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. І.С. Гулого Олександр Рябчук взяв участі у форумі «Продовольча безпека України: переробка та зберігання урожаю». Основним завданням заходу було спілкування представників влади, науки, виробників продукції та компаній, що можуть реалізовуват...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як харчова переробка впливає на продовольчу безпеку 21 червня 2023

Студенти спеціальності «Туризм» розпочали підготовку до наступного Дня відкритих дверей НУХТ

3 грудня 2019 року студент 3 курсу спеціальності «Туризм» Сергій Ткаченко відвідав середню загальноосвітню школу №122 м. Києва, у якій навчався, з метою проведення проофорієнтаційного заходу для учнів 9-10 класів. Сергій поділився з молодшими колегами цікавими моментами навчання і дозвілля та запросив на наступний День відкритих дверей НУХТ, що ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти спеціальності «Туризм» розпочали підготовку до наступного Дня відкритих дверей НУХТ 04 грудня 2019

Професія майбутнього з широкими можливостями для розвитку

Викладачі кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки продовжують знайомити з перспективними професіями майбутнього. Цього разу у онлайн-просторі – здобувачі освіти Львівського фахового коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ, для яких лекцію про професію «Аналітик даних» 25 лютого прочитав старший викладач кафедри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професія майбутнього з широкими можливостями для розвитку 26 лютого 2025