Н У Х Т

Українки у науці, яким аплодує світ: здобувачка-теплоенергетик взяла участь у конференції

29 лютого 2024

Українки у науці, яким аплодує світ: здобувачка-теплоенергетик взяла участь у конференції

Здобувачка 4 курсу освітньої програми «Теплоенергетика та енергоефективні технології» Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Софія Бойко взяла участь у конференції «Українки у науці, яким аплодує світ», присвяченій Міжнародному дню жінок та дівчат у науці.

Захід організували Громадська організація Центр «Розвиток КСВ» та Всеукраїнська ініціатива «Дівчата STEM» за підтримки партнерів L'oreal Ukraine тa Academy DTEK.

На конференції були презентовані результати важливого дослідження «Інтерес до науки серед дівчат» від U-Report та «Дівчата», а також історії успіху від вже відомих жінок-науковиць, ТОП-10 фіналісток і переможниць премії Української премії L'Oréal-UNESCO «Для жінок у науці», які надихали своїми досягненнями та поділилися секретами вибору кар’єри у науці. Серед них – кандидатка хімічних наук, старша наукова співробітниця Інституту фізичної хімії імені Л. В. Писаржевського Національної академії наук України Ольга Ларіна, докторка хімічних наук, доцентка Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Катерина Теребіленко, професорка кафедри теоретичної фізики імені професора Івана Вакарчука Львівського національного університету імені Івана Франка Христина Гнатенко, кандидатка наук, молодша наукова співробітниця відділу популяційної генетики Державної установи «Інститут харчової біотехнології та геноміки НАН України» Анастасія Рябоконь.

Керівниця з маркетингу та комунікацій Академії ДТЕК Тетяна Шерман виступила з цікавою лекцією про становлення та розвиток Академії, а також запросила на екскурсію по UNIT City.

Подарунки від партнерів і несподіваний перфоманс від Христини Гнатенко, яка виконала відому композицію Вівальді, зробили захід незабутнім.

Опублікований: 29-02-2024
Читайте також:
День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом в Європі відзначили у Свалявському технічному коледжі НУХТ

7 травня 2019 р. у Свалявському технічному коледжі НУХТ відбувся урочистий захід, присвячений Дню пам’яті та примирення і Дню Перемоги над нацизмом в Європі. Перед студентами виступили викладачі історії Іван Альберт і Володимир Желізняк, які наголосили на величезному внеску українського народу в перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом в Європі відзначили у Свалявському технічному коледжі НУХТ 08 травня 2019

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відкрилася R&D-лабораторія МХП

24 травня на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбулося відкриття R&D-лабораторії, створеної в нашому університеті агроіндустріальним холдингом МХП. З ініціативою створення лабораторії фахівці МХП виступили наприкінці минулого року. Ідея знайшла гарячу підтримку ректорату й колективу випускової кафедри технології м’яса і м’ясних пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відкрилася R&D-лабораторія МХП 24 травня 2021

Фінальний кар'єрний інтерактив 2023 року від BakeryFoodIndustry

Перше працевлаштування – важливий етап у житті кожного здобувача вищої освіти. Для багатьох молодих людей це, з одного боку, хвилюючий момент, а з іншого – чудова можливість розпочати свою кар'єру. 7 грудня 2023 року в студклубі відбулася зустріч представників компанії «Бейкері Фуд Індастрі» зі здобувачами вищої освіти Навчально-наукового інститут...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінальний кар'єрний інтерактив 2023 року від BakeryFoodIndustry 08 грудня 2023

Секрети фаху від спеціаліста-практика

Викладачі й здобувачі освіти кафедри туристичного та готельного бізнесу та кафедри готельно-ресторанної справи зустрілися з генеральною директоркою «President Hotel» у м. Київ Дар'єю Булдович. Заявлена тема «Система бронювання ORS (OPERA Reservation System)» виявилася досить вузькою для обговорення. Дійсно, сучасний туризм і готельна справа неможл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секрети фаху від спеціаліста-практика 15 квітня 2022