Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та доцентка Анна Грищенко взяли участь у щорічній бізнес-зустрічі «Хлібопекарський бізнес», яка відбулася 16 березня у Києві, в бізнес-центрі IQ.
Захід був орієнтований на виробників хлібопекарської галузі, спеціалістів ритейлу та розробників технологій, постачальників технологічного та лабораторного обладнання, сировини та пакувальних матеріалів і відбувся завдяки організатору, компанії «Marko Pack» і генеральному партнеру, компанії «Ітак».
Метою проведення бізнес-зустрічі було ознайомлення з інноваційними рішеннями у сфері виробництва та пакування хлібобулочних виробів, а також обговорення можливих шляхів вирішення проблем галузі, які виникли внаслідок складних політичних, економічних і соціальних чинників в Україні.
Із доповідями виступили президент Всеукраїнської асоціації пекарів, директор Спілки «Борошномели України», науковці Одеського національного технологічного університету та представники компаній «Про Консалтінг», «Зееландія», «Поле», «ПроТек Системз», «СОК ТРЕЙД», «ТАТфуд», «RODALS», «Беверлі Вудс», «Бакіто», «Штерн Інгредієнтс Україна».
Крім того, відбулася дискусійна зустріч «Сучасна модель енергозабезпечення хлібопекарського підприємства», яку організували представники компаній «HD-Group», «Київхліб», «Енергум» і «Атмосфера». Учасники поділилися досвідом підприємств у вирішенні проблем з енергопостачанням, які виникли внаслідок воєнного вторгнення агресора. Завдяки онлайн-трансляції усі бажаючі мали змогу прослухати доповіді.
У рамках заходу відбулася виставка компаній, які розробляють і впроваджують комплексні технологічні рішення для хлібопекарської і кондитерської галузей. Також була представлена експозиція «Українські виробники хліба та хлібобулочної продукції».
Бізнес-зустріч стала чудовою можливістю для обміну досвідом задля вирішення важливих проблем галузі. Отримана під час зустрічі інформація буде використана під час проведення лекційних і лабораторних занять.
Наші викладачі вдячні організаторам за надану можливість долучитися до зустрічі та сподіваються на подальшу співпрацю.