Н У Х Т

У круглому столі щодо Національної рамки кваліфікацій взяли участь наші викладачі

28 січня 2020

У круглому столі щодо Національної рамки кваліфікацій взяли участь наші викладачі

Фахівці університету взяли участь у круглому столі «Національна рамка кваліфікацій. Зв'язок освіти з ринком праці», організованому Національним агентством кваліфікацій.

Тема обговорення – надзвичайно актуальна. На відміну від світових аналогів, наша рамка кваліфікацій складна і не відповідає сучасним реаліям ринку праці. А це створює величезні проблеми і роботодавцям, і працівникам під час працевлаштування та підвищення кваліфікації. Спроби удосконалити цю систему тривають впродовж десятиліть, проте, вона все ще перебуває на етапі становлення.

До участі у заході були запрошені члени Національного агентства кваліфікацій, посадовці Міністерства освіти і науки України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Міністерства соціальної політики України та інших центральних органів виконавчої влади, представники роботодавців і профспілок на національному рівні, національні профільні експерти.

У рамках круглого столу відбулося фахове обговорення щодо рівнів і дескрипторів Національної рамки кваліфікацій; самосертифікації Національної рамки кваліфікацій; місця існуючих академічних кваліфікацій в Національній рамці кваліфікацій; впливу Національної рамки кваліфікацій на розроблення професійних стандартів та класифікацію професій; розміщення професійних кваліфікацій в Національній рамці кваліфікацій.

 

Опублікований: 28-01-2020
Читайте також:
Обирати ферментер для аеробних процесів мікробного синтезу навчилися четвертокурсники-біотехнологи

Що таке ферментер, як розрахувати його геометричний об’єм та вибрати з переліку стандартних, які саме характеристики ферментера слід обрати, аби досягти найкращого результату культивування, як не пропустити жодний із лімітуючих факторів в аеробних процесах мікробного синтезу – вирішенню цих питань була присвячена відкрита лекція доцента кафедри біо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обирати ферментер для аеробних процесів мікробного синтезу навчилися четвертокурсники-біотехнологи 05 листопада 2021

Цікава та потрібна зустріч у Академмістечку

Днями магістри хіміки-технологи завітали до Інституту загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського разом із завідувачем кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Георгієм Сокольським та доцентом кафедри Галіною Білою.  Вони не тільки познайомилися з історією та досягненнями закладу. На базі лабораторії відділу хі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікава та потрібна зустріч у Академмістечку 27 квітня 2018

Кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів отримала зразу двох нових кандидатів технічних наук

5 грудня 2019 року кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів отримала зразу двох нових кандидатів технічних наук. Подвійне свято у цей день і у їх наукового керівника, доктора сільськогосподарських наук, професора Людмили Пешук, яка очолювала кафедру 17 років, – захистилися старший викладач кафедри Оксана Москалюк (тема дисертаційної роботи – «У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів отримала зразу двох нових кандидатів технічних наук 06 грудня 2019

Студентська допомога волонтерам

Літні канікули з користю проводять студенти групи КТМ21 Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ. Зокрема, вони допомогли волонтерам ГФ «Смілянська самооборона «Січ» підготувати до капітального ремонту повнопривідний «Jeep» українського виробництва 1979 року випуску. Автомобіль волонтери не тільки відремонтують, а й обладнають всім необхі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентська допомога волонтерам 09 серпня 2024