Н У Х Т

У 20-ці проєкту «МастерШеф. Професіонали» студент Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

10 березня 2020

У 20-ці проєкту «МастерШеф. Професіонали» студент Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

7 березня відбувся другий випуск програми «МастерШеф. Професіонали», де тридцять найкращих професійних шефів країни продовжили боротьбу за заповітне місце у двадцятці найкращих. Серед них і студент Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму нашого університету Микола Карп’юк. Йому 19 років і він працює су-шефом. Під час кастингу студент отримав три «так» від суддів проекту і пройшов у наступний етап шоу.

Під час першого випробування учасники крутили колесо. На кожному з двох відсіків були написані страви: одна – основна, а інша – десерт. Завдання кулінарів було в тому, щоб придумати нову страву, яка буде поєднувати дві названі страви. Франківець потрапив до команди «Білих». Після завершення конкурсу, команда суддів не здивувала. Ектор Хіменес-Браво сказав, що вони обрали надто простий шлях – приготували звичайні равіолі. Однак страва виявилася смачною, тому команда продовжила боротьбу.

Під час другого випробування учасники знову поділилися на команди по троє осіб. Під коробками вони отримали набір продуктів, які знайдуться в холодильниках простих українців: субпродукти, капуста, морква, курячі голови і лапки. Після завершення професіонали повинні були подати вишукану страву зі звичайних продуктів. Команда, у якій був Микола Карп’юк, приготувала пате з пітою, карамелізованими овочами з картоплею пай. Цю страву вони оцінили у 140 гривень.

«Картопля хрустка, пате має приємний смак та ніжну структуру. Піти також добре пропеклися. Усі елементи непогані на смак. Але концепція надто проста», – знову зауважує Ектор.

Через це на нашого студента очікувала вирішальна битва за місце у проєкті. Разом із ним змагалися ще вісім учасників. Останнє випробування полягало у приготуванні страви високої кухні з використанням яловичої голови.

Микола приготував три страви – пасту «Болоньєзе», грецьку страву «Мусака» та запечений мозок під соусом «Бешамель».

Судді Ользі Мартиновській сподобалися страви, і вона похвалила Миколу: «Ти витримав одну лінію, всі страви в одному стилі. Браво!».

Тож згодом, почувши слова «на балкон» від Ектора Хіменеса-Браво, наш студент зайняв своє місце у 20-ці проєкту «МастерШеф. Професіонали». Вітаємо і бажаємо успіху в наступних етапах!

Опублікований: 10-03-2020
Читайте також:
У гостях кафедри економіки праці та менеджменту – учні київської школи №130

Студенти першого курсу спеціальності 073 «Менеджмент» Михайло Хитрун і Дмитро Ясюк разом зі старшим викладачем Іриною Майстренко запросили на кафедру економіки праці та менеджменту одинадцятикласників Спеціалізованої школи I-III ступенів із поглибленим вивченням англійської та італійської мов №130 імені Данте Аліг’єрі м. Києва. Зустріч із викладач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У гостях кафедри економіки праці та менеджменту – учні київської школи №130 27 грудня 2019

Фахівчиня Могилівського державного університету продовольства (Республіка Білорусь) прочитала лекцію нашим здобувачам освіти

30 березня на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбулася ще одна гостьова лекція для бакалаврів, магістрів і аспірантів, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології». До лекторію також долучилися викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів, що сприяло підвищенню їхньої фахової кваліфікації. Тема лекції – «Роз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівчиня Могилівського державного університету продовольства (Республіка Білорусь) прочитала лекцію нашим здобувачам освіти 31 березня 2021

У НУХТ стартувала сертифікатна програма з англійської мови

З 29 вересня на кафедрі іноземних мов професійного спрямування розпочала роботу сертифікатна програма з англійської мови, яку викладає викладачка кафедри Юлія Ткачук. Програма розроблена для тих, хто прагне вдосконалити свої мовні навички та навчитися вільно спілкуватися англійською у повсякденних ситуаціях. Навчання триває десять тижнів і передб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У НУХТ стартувала сертифікатна програма з англійської мови 21 жовтня 2025

Багатовекторна профорієнтація

14 березня викладачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів одночасно провели профорієнтаційні заходи в двох містах України. Відповідальний за профорієнтаційну роботу в Навчально-науковому інституті харчових технологій і по кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів, доцент Ігор Страшинський згідно з договорами про співпрацю відвідав Боярс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Багатовекторна профорієнтація 17 березня 2025