Н У Х Т

У 20-ці проєкту «МастерШеф. Професіонали» студент Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

10 березня 2020

У 20-ці проєкту «МастерШеф. Професіонали» студент Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

7 березня відбувся другий випуск програми «МастерШеф. Професіонали», де тридцять найкращих професійних шефів країни продовжили боротьбу за заповітне місце у двадцятці найкращих. Серед них і студент Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму нашого університету Микола Карп’юк. Йому 19 років і він працює су-шефом. Під час кастингу студент отримав три «так» від суддів проекту і пройшов у наступний етап шоу.

Під час першого випробування учасники крутили колесо. На кожному з двох відсіків були написані страви: одна – основна, а інша – десерт. Завдання кулінарів було в тому, щоб придумати нову страву, яка буде поєднувати дві названі страви. Франківець потрапив до команди «Білих». Після завершення конкурсу, команда суддів не здивувала. Ектор Хіменес-Браво сказав, що вони обрали надто простий шлях – приготували звичайні равіолі. Однак страва виявилася смачною, тому команда продовжила боротьбу.

Під час другого випробування учасники знову поділилися на команди по троє осіб. Під коробками вони отримали набір продуктів, які знайдуться в холодильниках простих українців: субпродукти, капуста, морква, курячі голови і лапки. Після завершення професіонали повинні були подати вишукану страву зі звичайних продуктів. Команда, у якій був Микола Карп’юк, приготувала пате з пітою, карамелізованими овочами з картоплею пай. Цю страву вони оцінили у 140 гривень.

«Картопля хрустка, пате має приємний смак та ніжну структуру. Піти також добре пропеклися. Усі елементи непогані на смак. Але концепція надто проста», – знову зауважує Ектор.

Через це на нашого студента очікувала вирішальна битва за місце у проєкті. Разом із ним змагалися ще вісім учасників. Останнє випробування полягало у приготуванні страви високої кухні з використанням яловичої голови.

Микола приготував три страви – пасту «Болоньєзе», грецьку страву «Мусака» та запечений мозок під соусом «Бешамель».

Судді Ользі Мартиновській сподобалися страви, і вона похвалила Миколу: «Ти витримав одну лінію, всі страви в одному стилі. Браво!».

Тож згодом, почувши слова «на балкон» від Ектора Хіменеса-Браво, наш студент зайняв своє місце у 20-ці проєкту «МастерШеф. Професіонали». Вітаємо і бажаємо успіху в наступних етапах!

Опублікований: 10-03-2020
Читайте також:
Тиждень академічної доброчесності для обдарованої молоді університету

В Україні війна. У останніх передсмертних конвульсіях поступово завершує своє існування ганебний путінський режим, намагаючись використовувати притаманні йому терористичні методи. Але ні бомбардуванням житлових кварталів наших міст, ні ракетними ударами по інфраструктурі, ні нищенням української нації нас не залякати. Адже ми мужні, незламні, непер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень академічної доброчесності для обдарованої молоді університету 14 жовтня 2022

Зустріч студентів кафедри маркетингу з учнями Ліцею №11 Звягелівської міської ради

Студенти кафедри маркетингу Навчально-наукового інституту економіки і управління цікаво та інформативно поспілкувалися зі старшокласниками Ліцею №11 Звягелівської міської ради. Майбутні маркетологи мали на меті допомогти майбутнім вступникам краще зрозуміти світ маркетингу та можливості, які відкриває навчання в цій сфері. В інтерактивній формі во...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч студентів кафедри маркетингу з учнями Ліцею №11 Звягелівської міської ради 02 жовтня 2024

Деталі правильного маркування органічної продукції дізнавалися викладачі й магістранти

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів  взяли участь у онлайн-тренінгу «Маркування органічної продукції. Державний логотип для органічної продукції». До тренінгу також долучилися здобувачі освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології органічних продуктів». Тренінг був організований Міністерст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Деталі правильного маркування органічної продукції дізнавалися викладачі й магістранти 21 листопада 2023

Від мистецтва мікробів до технологічних тріумфів – біоплівки у біотехнологічних процесах

Наприкінці семестру відбувся останній захист магістрантами освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія» своїх командних самостійних робіт, виконаних у рамках вивчення дисципліни «Природознавча мікробіологія». Для кожного це був своєрідний виклик і можливість проявити се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від мистецтва мікробів до технологічних тріумфів – біоплівки у біотехнологічних процесах 18 грудня 2023