13 вересня у рамках виставок кондитерської та хлібопекарської промисловості Sweets&Bakery Ukraine відбулося нагородження переможців професійного дегустаційного конкурсу кондитерських виробів «Солодкий тріумф» і професійного конкурсу кондитерської упаковки «Тріумф упаковки».
Нагадаємо, що участь у конкурсах беруть виробники всіх видів кондитерських виробів, харчоконцентратів, солодких молочних виробів і морозива тощо. Зразки оцінюються незалежною Дегустаційною комісією, яка складається з професійних експертів-дегустаторів за органолептичними показниками якості за 5-ти бальною системою «всліпу».
За доброю традицією, що склалася на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету, молоді науковці – активні учасники конкурсу «Солодкий тріумф». Їх інноваційні розробки принципово нових технологій кондитерських виробів щороку демонструються поважній комісії. Не виняток і цьогорічний конкурс.
Всі зразки продукції, розробленої молодими науковцями під керівництвом досвідчених викладачів кафедри були відзначені дипломами цього престижного конкурсу. Це білково-збивне печиво типу пішкоти «Левенятко»; печиво здобне дитяче функціонально-оздоровчого призначення «Морквяна насолода»; крекер «Амарантова магія», «Амарантове диво», «Лісовий подих» та таємниця»; мармелад желейний «Обліпиховий», «Чорносмородиновий», «Лісова слива»; цукерки з додаванням ягідного та овочевого пюре «Аронія», «Герда», «Північне намисто», «Блюрей», «Сонячний зайчик»; цукерки «Молочне сузір’я» та «Солодкі історії»; крем масляний «Горобинка».
Відзнаки переможцям вручив голова технічної комісії ТК 152 «Продукція кондитерська та харчоконцентратна», радник президента асоціації «Укркондпром» Юрій Кожанов.
Вітання переможцям та наснаги в подальшій дослідницькій діяльності і розробленні солодкої продукції!