Н У Х Т

Триває розширення співпраці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з освітніми закладами

21 жовтня 2024

Триває розширення співпраці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з освітніми закладами

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, гарант освітньої програми «Технології харчування», професор Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко відвідали Школу Ⅰ-Ⅲ ступенів №282 Деснянського району міста Києва.

Спочатку вони поспілкувалися з директоркою школи Оленою Ніколаєвою, у ході зустрічі з якою було завершено підписання договору про співробітництво та погоджено план проведення профорієнтаційних заходів на 2024-2025 навчальний рік. Ця співпраця дозволить учням дізнатися більше про сучасні можливості вищої освіти, а також отримати корисний практичний досвід. Вона передбачає широкий спектр заходів, спрямованих на їх розвиток, включно з профорієнтаційними зустрічами, майстер-класами та іншими освітніми ініціативами.

Далі відбулася профорієнтаційна лекція для учнів 11-х класів. Олег Кузьмін і Марія Омельченко розповіли школярам про університет, його історію, структурні підрозділи, освітні напрямки, унікальні спеціальності та програми, які пропонуються вступникам, а також про перспективи працевлаштування після завершення навчання. Окремо було висвітлено умови вступу у 2025 році та можливості, які пропонує підготовче відділення університету для тих, хто хоче підготуватися до вступу заздалегідь.

Заключною частиною заходу став інтерактивний майстер-клас зі складання серветок. Під керівництвом наших досвідчених фахівців учні опанували кілька технік сервірування і навчилися створювати оригінальні декоративні елементи зі серветок, що використовуються для прикрашення святкового столу. Майстер-клас дав учням можливість проявити свою творчість і навчитися новим технікам, які вони можуть використати у повсякденному житті. Окрім викладачів кафедри, до його проведення долучилися здобувачі-бакалаври спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування», групи ХЧ-2-3 Алевтина Сидорова і Олександр Мазур. Майстер-клас був високо оцінений учнями, вони вдячні представникам університету за цікаві знання та нові навички.

Укладення договору про співпрацю між університетом та школою і проведення профорієнтаційних заходів у його межах, відкриває нові горизонти для учнів, надаючи їм можливість отримати більше інформації про професії, побачити університетське життя зсередини та здобути практичні навички. Це важлива частина підготовки майбутніх вступників до свідомого вибору професійного шляху.

Олег Кузьмін і Марія Омельченко висловлюють щиру подяку директорці школи Олені Ніколаєвій за підтримку співпраці, заступниці директора з виховної роботи Ларисі Кащенко, педагогу-організатору Денису Бельмезі, а також вчителькам Ірині Шевчук і Людмилі Левицькій за допомогу в організації зустрічі!

Опублікований: 21-10-2024
Читайте також:
Практична підготовка пакувальників

З 15 січня частина наших здобувачів освіти відповідно до графіків навчального процесу розпочала проходження практики. Зокрема студенти, які опановують освітньо-професійну програму «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки» за спеціальністю «Видавництво і поліграфія», проходять практику у провідного світового виробника гнучкого пакува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична підготовка пакувальників 18 січня 2024

У обговоренні співпраці закладів вищої освіти з ринком та їх інтеграції в ринкові програми взяли участь наші викладачі

На базі арт-простору НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» «Білка» відбулася Конференція «ЗВО: Співпраця в епоху 4.0», присвячена питанням співпраці закладів вищої освіти з ринком та між собою, інтеграції в ринкові програми, що пропонують бізнес-асоціації та адаптації закладів вищої освіти до ринкових змін. Участь у заході взяв доцент кафедри автоматиза...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У обговоренні співпраці закладів вищої освіти з ринком та їх інтеграції в ринкові програми взяли участь наші викладачі 20 січня 2020

Про дослідницьку доброчесність – від голови комітету з питань етики НАЗЯВО

В умовах активного розвитку інформаційно-комунікативних технологій, штучного інтелекту, їхнього домінування в усіх сферах людської діяльності важливого значення набуває науковий складник, який є найвищим досягненням інтелектуального і розумового розквіту суспільства, визначає його перспективи та здобутки. І тому в національній системі освіти й держ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про дослідницьку доброчесність – від голови комітету з питань етики НАЗЯВО 12 березня 2025

Залишається доба до закінчення прийому е-заяв від вступників на здобуття освітнього ступеня «бакалавр»

Завтра о 18:00 завершується прийом електронних заяв вступників для здобуття освітнього ступеня «бакалавр» на базі 11 класів. Уже на наступний день, 23 серпня, усім вступникам необхідно буде перевірити статус своїх заяв у персональному кабінеті. У конкурсному відборі братимуть участь тільки ті заяви, статус яких:- «Допущено до конкурсу» – для заяв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Залишається доба до закінчення прийому е-заяв від вступників на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» 21 серпня 2020