Н У Х Т

Тримаємо професійний та культурний фронт

14 лютого 2023

Тримаємо професійний та культурний фронт

Асистентка кафедри технології оздоровчих продуктів Тетяна Федоренко провела чергову кураторську онлайн-зустріч із академічною групою ОП-3-7+ск.

Викладачка разом зі здобувачами освіти обговорила безпекову ситуацію й особливості начальних дисциплін весняного семестру, анонсувала заплановані наукові заходи в університеті та надала інформацію про виставки харчової промисловості, зокрема WorldFood Ukraine-2023.

Також здобувачі освіти разом із наставницею ознайомилися зі структурою ТОВ «Хлібні інвестиції», переглянули репортаж з підприємства «Теремно хліб», що входить до структури компанії, обговорили відображені у відео технологічні процеси та обладнання хлібопекарського виробництва.

ПрАТ «Теремно хліб» – хлібозавод у м. Луцьк із 40-літньою історією, асортимент продукції якого – понад 140 назв хлібобулочних і кондитерських виробів, серед яких представлені також й оздоровчого призначення: хліб «Сила зерна», «Фітнес-мікс», «Здоров’я», «Заварний зі журавлиною», хлібці «Фінські» з плющеним зерном, хлібці з висівками, тощо.

На завершення зустрічі Тетяна Федоренко розповіла історію створення хорової версії давньої української щедрівки «Щедрик», її світового тріумфу у виконанні Української республіканської капели, а також колядки, на її основі, відомої в англомовній версії як «Carol of the Bells». У розповіді наставниця опиралась на матеріали наукової роботи Тіни Пересунько, відображені в праці «Культурна дипломатія Симона Петлюри: «Щедрик» проти «русского мира». Місія капели Олександра Кошиця (1919-1924)». Під час обговорення життєвих історій композитора Миколи Леонтовича, диригента Олександра Кошиця, учасників хорової капели, здобувачі освіти зробили висновки, що відродження, збереження культури власного народу, а також промоція української культури у світі зараз, як і 100 років тому, є цікавим, важливим та актуальним завданням, що має реалізуватися як на особистому, так і на державному рівні.

Відсутні на онлайн-зустрічі студенти змогли долучитися до кураторської зустрічі, переглянувши матеріали презентації наставниці та відеорепортаж з підприємства, а також документальний фільм «Щедрик» проти «русского мира» за посиланнями в телеграм-каналі групи. 

Опублікований: 14-02-2023
Читайте також:
Випробувані та нетрадиційні методи навчання використовують викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

На відкритому занятті, яке провела доцентка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Дужик, здобувачі освіти першого курсу спеціальності «Маркетинг» (група МА-1-3) повторювали лексичний матеріал з теми «Higher Education», готувалися до виконання тесту на сайті дистанційної освіти та розвивали навички і вміння, необхідні для...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випробувані та нетрадиційні методи навчання використовують викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 02 листопада 2021

Правильний вибір професії – крок до успіху

20 січня 2022 року для десятикласників спеціалізованої школи № 64 м. Києва відбувся профорієнтаційний захід «Правильний вибір професії – крок до успіху», який провела доцентка кафедри іноземної мови професійного спрямування Ольга Нежива. Викладачка розповіла про наш університет, його історію, структуру, спеціальності, за якими здійснюється підгото...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Правильний вибір професії – крок до успіху 21 січня 2022

НАССР - вимога державного законодавства

11 грудня до Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ завітала випускниця коледжу, а нині заступник генерального директора з контролю якості ПАТ «Юрія» - потужного виробника молочної продукції під ТМ «Волошкове поле», Вікторія Павловська. Фахівець прочитала лекції для студентів 4-х курсів. Спікер тепло згадала роки навчання та на власному при...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НАССР - вимога державного законодавства 12 грудня 2018

Родзинками створення вишуканих кондитерських виробів з третьокурсниками поділилася гостьова лекторка

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція керівниці кав’ярні-кондитерської «SweetKingdom», кандидатки технічних наук Наталії Пастушенко. Лекцію «Сучасні тенденції у виготовленні оздоблювальних напівфабрикатів для декорування тортів і тістечок» фахівчиня прочитала для здобувачів третього курсу освітнього...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Родзинками створення вишуканих кондитерських виробів з третьокурсниками поділилася гостьова лекторка 10 червня 2024