Н У Х Т

Тримаємо професійний та культурний фронт

14 лютого 2023

Тримаємо професійний та культурний фронт

Асистентка кафедри технології оздоровчих продуктів Тетяна Федоренко провела чергову кураторську онлайн-зустріч із академічною групою ОП-3-7+ск.

Викладачка разом зі здобувачами освіти обговорила безпекову ситуацію й особливості начальних дисциплін весняного семестру, анонсувала заплановані наукові заходи в університеті та надала інформацію про виставки харчової промисловості, зокрема WorldFood Ukraine-2023.

Також здобувачі освіти разом із наставницею ознайомилися зі структурою ТОВ «Хлібні інвестиції», переглянули репортаж з підприємства «Теремно хліб», що входить до структури компанії, обговорили відображені у відео технологічні процеси та обладнання хлібопекарського виробництва.

ПрАТ «Теремно хліб» – хлібозавод у м. Луцьк із 40-літньою історією, асортимент продукції якого – понад 140 назв хлібобулочних і кондитерських виробів, серед яких представлені також й оздоровчого призначення: хліб «Сила зерна», «Фітнес-мікс», «Здоров’я», «Заварний зі журавлиною», хлібці «Фінські» з плющеним зерном, хлібці з висівками, тощо.

На завершення зустрічі Тетяна Федоренко розповіла історію створення хорової версії давньої української щедрівки «Щедрик», її світового тріумфу у виконанні Української республіканської капели, а також колядки, на її основі, відомої в англомовній версії як «Carol of the Bells». У розповіді наставниця опиралась на матеріали наукової роботи Тіни Пересунько, відображені в праці «Культурна дипломатія Симона Петлюри: «Щедрик» проти «русского мира». Місія капели Олександра Кошиця (1919-1924)». Під час обговорення життєвих історій композитора Миколи Леонтовича, диригента Олександра Кошиця, учасників хорової капели, здобувачі освіти зробили висновки, що відродження, збереження культури власного народу, а також промоція української культури у світі зараз, як і 100 років тому, є цікавим, важливим та актуальним завданням, що має реалізуватися як на особистому, так і на державному рівні.

Відсутні на онлайн-зустрічі студенти змогли долучитися до кураторської зустрічі, переглянувши матеріали презентації наставниці та відеорепортаж з підприємства, а також документальний фільм «Щедрик» проти «русского мира» за посиланнями в телеграм-каналі групи. 

Опублікований: 14-02-2023
Читайте також:
Вступники до магістратури отримали рекомендації на бюджет

2 серпня на сайті vstup.edbo.gov.ua оприлюднені рейтингові списки вступників до магістратури, рекомендованих для зарахування на бюджетну форму навчання.. В електронному кабінеті статус заяв тих вступників, які рекомендовані до зарахування на бюджет, змінений зі статусу «Допущено» на статус «Рекомендовано до зарахування (бюджет)». Вступники, які о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники до магістратури отримали рекомендації на бюджет 02 серпня 2021

Студентська допомога волонтерам

Літні канікули з користю проводять студенти групи КТМ21 Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ. Зокрема, вони допомогли волонтерам ГФ «Смілянська самооборона «Січ» підготувати до капітального ремонту повнопривідний «Jeep» українського виробництва 1979 року випуску. Автомобіль волонтери не тільки відремонтують, а й обладнають всім необхі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентська допомога волонтерам 09 серпня 2024

НУХТ у світовому рейтингу представленості у веб-просторі

Національна дослідницька рада Іспанії опублікувала чергову редакцію міжнародного рейтингу університетів світу Ranking Web of Universities (Webometrics). У ньому виші ранжуються за рівнем їх присутності в інтернеті. Результати цього дослідження публікують 19 років поспіль у січні та липні. Оцінювання університетів відбувається за трьома показниками...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ у світовому рейтингу представленості у веб-просторі 11 серпня 2022

Готується до захисту дисертації ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Розроблення технології крекерів підвищеної біологічної цінності із застосуванням борошна амаранту та камеді акації» аспірантки Ольги Дзигар. Науковий керівник – професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Оболкіна. Під час презента...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готується до захисту дисертації ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 27 березня 2019