Н У Х Т

Тримаємо професійний та культурний фронт

14 лютого 2023

Тримаємо професійний та культурний фронт

Асистентка кафедри технології оздоровчих продуктів Тетяна Федоренко провела чергову кураторську онлайн-зустріч із академічною групою ОП-3-7+ск.

Викладачка разом зі здобувачами освіти обговорила безпекову ситуацію й особливості начальних дисциплін весняного семестру, анонсувала заплановані наукові заходи в університеті та надала інформацію про виставки харчової промисловості, зокрема WorldFood Ukraine-2023.

Також здобувачі освіти разом із наставницею ознайомилися зі структурою ТОВ «Хлібні інвестиції», переглянули репортаж з підприємства «Теремно хліб», що входить до структури компанії, обговорили відображені у відео технологічні процеси та обладнання хлібопекарського виробництва.

ПрАТ «Теремно хліб» – хлібозавод у м. Луцьк із 40-літньою історією, асортимент продукції якого – понад 140 назв хлібобулочних і кондитерських виробів, серед яких представлені також й оздоровчого призначення: хліб «Сила зерна», «Фітнес-мікс», «Здоров’я», «Заварний зі журавлиною», хлібці «Фінські» з плющеним зерном, хлібці з висівками, тощо.

На завершення зустрічі Тетяна Федоренко розповіла історію створення хорової версії давньої української щедрівки «Щедрик», її світового тріумфу у виконанні Української республіканської капели, а також колядки, на її основі, відомої в англомовній версії як «Carol of the Bells». У розповіді наставниця опиралась на матеріали наукової роботи Тіни Пересунько, відображені в праці «Культурна дипломатія Симона Петлюри: «Щедрик» проти «русского мира». Місія капели Олександра Кошиця (1919-1924)». Під час обговорення життєвих історій композитора Миколи Леонтовича, диригента Олександра Кошиця, учасників хорової капели, здобувачі освіти зробили висновки, що відродження, збереження культури власного народу, а також промоція української культури у світі зараз, як і 100 років тому, є цікавим, важливим та актуальним завданням, що має реалізуватися як на особистому, так і на державному рівні.

Відсутні на онлайн-зустрічі студенти змогли долучитися до кураторської зустрічі, переглянувши матеріали презентації наставниці та відеорепортаж з підприємства, а також документальний фільм «Щедрик» проти «русского мира» за посиланнями в телеграм-каналі групи. 

Опублікований: 14-02-2023
Читайте також:
Вплив цукрозамінників на показники якості готових виробів досліджують наші молоді науковці

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Удосконалення технології пряників шляхом застосування низькоглікемічних цукрозамінників» за результатами дисертаційного дослідження здобувача Анни Донець. Під час доповіді були представлені результати досліджень впливу цукрозамінників на показники якості готов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вплив цукрозамінників на показники якості готових виробів досліджують наші молоді науковці 17 січня 2020

Усе про систему YouControl дізналися здобувачі спеціальності «Облік і оподаткування» від гостьової лекторки

11 листопада 2022 року для здобувачів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» відбулася бінарна лекція «Перевірка контрагентів (юридичних осіб) за допомогою системи YouControl», яку  прочитали доцентка Людмила Духновська і запрошена лекторка, менеджерка освітнього напрямку компанії  YouControl Тереза Вергелесова. YouControl – аналітична система ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про систему YouControl дізналися здобувачі спеціальності «Облік і оподаткування» від гостьової лекторки 14 листопада 2022

Нові горизонти міжнародної співпраці відкриває кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції

За результатами партнерства кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції зі стейкхолдерами готельно-ресторанного господарства Болгарії влітку цього року 13 студентів проходили практику у закладах ресторанного господарства при 5-зірковому готелі «Hotel Riu Palace Sunny Beach» на курорті Сонячний Берег. Підведені підсумки проходження цієї ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові горизонти міжнародної співпраці відкриває кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції 07 листопада 2019

«Goodvalley» запрошує на практику студентів НУХТ

Колектив випускової кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів активно розширює базу підприємств-партнерів, невпинно залучаючи до співпраці провідні компанії не лише України, але й близького та дальнього зарубіжжя. У січні 2020 року фахівці кафедри, професор Василь Пасічний і доцент Олег Галенко побували у польському відділенні групи компаній «Go...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Goodvalley» запрошує на практику студентів НУХТ 17 лютого 2020