Н У Х Т

Три свята сплелися в одному – кафедра гуманітарних дисциплін відзначає День захисника України

13 жовтня 2020

Три свята сплелися в одному – кафедра гуманітарних дисциплін відзначає День захисника України

14 жовтня українці святкують одразу три свята – Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва і День захисника України.

Козаки настільки глибоко й щиро шанували образ Покрови Божої Матері, що в народі закріпилася й друга назва свята – Козацька Покрова.

В Україні не знайдеться  людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів. Про козацький рід співається і в нашому державному гімні. Образ сміливого парубка, який захищає честь і волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Козак в українській історії та культурі – звитяжний воїн, що боронить Україну, її віру, гідність та звичаї усього нашого народу.

Кафедра гуманітарних дисциплін протягом тижня проводить заходи, приурочені до цієї славетної дати. Завідувачка кафедри Надія Левицька організувала читання поезій «Образ козацтва у поетичній спадщині України». Яскраві козацькі образи із творчості Тараса Шевченка продовжились у сучасній українській поезії. Так, Валерія Коптила читала вірш Ігоря Козака «На варті нації», Денис Крисанов – «Вічність І. Богуна», Дарина Самсонова – «Церква Покрови», Анастасія Ткаченко – «Кошовий», Мирослава Березюк – «Козацтво – слава України»,  Владислава Мишко – «Гамалія». Усі студенти групи ХЕ-1-7 підготували вірші. Вишиванки надавали онлайн-заходу патріотичності й урочистості. Студенти готувалися до нього із задоволенням.

Також викладачі кафедри провели тематичні бесіди, в яких розповідали про історію виникнення свята, традиції.

Зокрема, Людмила Приблуда про генезу цього свята та традиції святкування, що існують сьогодні, говорила зі студентами Навчально-наукового інженерно-технічного інституту та факультету біотехнології та екологічного контролю.

А Оксана Силка разом зі студентами обговорювала життєві орієнтири юнаків-випускників НУХТ, учасників і загиблих у російсько-українській війні. 

Опублікований: 13-10-2020
Читайте також:
Міжнародне екобіотехнологічне стажування під час навчання

Біотехнологія відіграє ключову роль у забезпеченні екологічної стійкості шляхом очищення стічних вод за допомогою мікроорганізмів, які є по суті біологічними фільтрами, що видаляють забруднювачі. Цей процес дозволяє зменшити негативний вплив на навколишнє середовище, а отримані після очищення біодобрива стають важливим ресурсом для збереження ґрунт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародне екобіотехнологічне стажування під час навчання 01 грудня 2023

Творчість митців епохи Відродження обговорили студенти із гостем зі Сполучених Штатів Америки

Старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Божок та іноземний гість зі Сполучених Штатів Америки Stuart Snuggs провели зі студентами-менеджерами 1 курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління святковий захід «Renaissance poets». Епоха Відродження дала цілу когорту визначних авторів, імена яких ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчість митців епохи Відродження обговорили студенти із гостем зі Сполучених Штатів Америки 20 травня 2019

Викладачі мають можливість опанувати нові та інноваційні методи навчання у Польщі

Європейська ліга професійного розвитку спільно з Краківським економічним університетом та Малопольською школою державного управління (м. Краків) запрошують освітян на міжнародне науково-педагогічне стажування для викладачів вищих закладів освіти I–IV рівнів акредитації незалежно від форм власності та підпорядкування за темою «Нові та інноваційні ме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі мають можливість опанувати нові та інноваційні методи навчання у Польщі 09 липня 2018

Перші успіхи майбутніх професіоналів-поліграфістів

На третьому році навчання студенти спеціальності «Видавничо-поліграфічна справа» приступили до вивчення спеціалізованих дисциплін, які містять базові теоретичні та прикладні знання, що неминуче будуть необхідні в майбутній професії. Серед них «Додрукарське опрацювання інформації»  -  відповідальний багатоступеневий процес, який охоплює видання полі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші успіхи майбутніх професіоналів-поліграфістів 09 січня 2018