Н У Х Т

Третьокурсники-хімтехнологи на АТ «Фармак»

06 листопада 2023

Третьокурсники-хімтехнологи на АТ «Фармак»

За сприяння відділу працевлаштування випускників у супроводі гарантки освітньої програми Олени Подобій та доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олесі Романової добувачі освіти 3 курсу спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» відвідали АТ «Фармак».

Як відомо, компанія є лідером із виробництва лікарських засобів в Україні та провідним експортером національної фармацевтичної продукції на ринку 50 країн світу.

Фахівці підприємства гостинно зустріли студентів і викладачок, яких познайомили з технологіями та обладнанням підготовки води, сучасним виробництвом твердих лікарських форм, суспензійних препаратів, особливостями розроблення та впровадження нових фармацевтичних продуктів.

Наші хіміки-технологи мали унікальну можливість поринути в світ сучасних тенденцій організації контролю якості сировини та готової продукції. Зокрема, ознайомилися з роботою лабораторії рідинної та газової хроматографії, лабораторії аналітичного аналізу та хроматомасспектрометра.

Здобувачі освіти й викладачки відчули атмосферу фармацевтичного виробництва, дізналися про особливості облаштування приміщень різного класу чистоти та необхідність перебування в них у спеціальному одязі та захисті, адже фармацевтичне виробництво вимагає високого ступеню чистоти та мінімізації мікробної контамінації.

Викладачки скористалися нагодою обговорити можливості подальшої співпраці під час практичної підготовки здобувачів і стажування на виробництві.

Екскурсанти щиро вдячні фахівцям компанії АТ «Фармак» за змістовне знайомство з виробництвом.

Опублікований: 06-11-2023
Читайте також:
Інноваційні можливості для викладачів ОП «Менеджмент персоналу»: тренінг з інтелектуальної власності та стартапів

У червні-липні 2025 року викладачки кафедри економіки праці та менеджменту Олена Безпалько і Юлія Гринюк пройшли навчання в межах тренінгового курсу «Розширення можливостей жінок у сфері інновацій та стартапів», організованого департаментом «Академія інтелектуальної власності» УКРНОІВІ у співпраці з Академією Всесвітньої організації інтелектуальної...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні можливості для викладачів ОП «Менеджмент персоналу»: тренінг з інтелектуальної власності та стартапів 17 липня 2025

Законопроект, який збільшує вимоги до маркування харчових продуктів, схвалений у першому читанні

Що ми їмо? Чи безпечна ця їжа? Що входить до її складу? Чи не містить вона алергенів? В ідеалі відповіді на ці питання можна було б знайти на упаковці. Проте, на українській продукції така інформація є не зовсім точною та зрозумілою, а подекуди виробники навмисне замовчують справжній склад своєї продукції. Захистити споживача має закон «Про інформа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Законопроект, який збільшує вимоги до маркування харчових продуктів, схвалений у першому читанні 13 липня 2018

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки розпочинає проєкт COIL зі США

Цього року кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки співпрацюватиме з Державним університетом Салема (штат Массачусетс, США) в рамках проєкту COIL. COIL (Collaborative Online International Learning) – це тип міжнародних навчальних проєктів, під час яких викладачі та здобувачі з різних країн протягом 5-12 тижнів разом вив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки розпочинає проєкт COIL зі США 16 січня 2024

Менеджмент гостинності для ейчарів від сертифікованого експерта індустрії fast food

У рамках вивчення дисципліни «HR-навігатор» до здобувачів освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ завітала Яна Бокотько, сертифікована експертка з гостинності всесвітньовідомої мережі ресторанів швидкого харчування McDonald’s. Ця управлінська позиція була введена в компанії із в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Менеджмент гостинності для ейчарів від сертифікованого експерта індустрії fast food 22 вересня 2021