Н У Х Т

Традиційні вересневі зустрічі з першачками у Навчально-науковому інституті харчових технологій

12 вересня 2024

Традиційні вересневі зустрічі з першачками у Навчально-науковому інституті харчових технологій

Цьогоріч родина Навчально-наукового інституту харчових технологій поповнилася ще на 169 здобувачів, які вступили до НУХТ на освітній ступінь «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти на три освітні програми спеціальностей 161 «Хімічні технології та інженерія» та 181 «Харчові технології». До найчисельнішої в університеті освітньої програми «Харчові технології та інженерія» доєдналося 126 першачків, до освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» – 23 здобувача, до освітньої програми «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок» – 20 здобувачів.

Для першачків в університеті все нове, все незвідане, тому для досягнення успіхів у навчанні та забезпечення якості освіти важливо з перших днів ознайомити таке молоде поповнення з основами здобуття вищої освіти, з нормами академічності доброчесності, з освітніми програмами, результатами навчання, які здобувачі будуть мати у своєму «освітньому багажеві» після завершення бакалаврата, з можливістю вільного формування своєї індивідуальної освітньої траєкторії тощо.

З цією метою дирекція інституту спільно з гарантками освітніх програм бакалаврату 11 і 12 вересня 2024 року провели ряд зустрічей з першокурсниками.

Першочергово, враховуючи складні з точки зору безпеки воєнні часи, заступниця директорки Наталія Пушанко ознайомила здобувачів освіти з правилами безпеки, з алгоритмом дій під час надзвичайних ситуацій, зокрема під час повітряної тривоги, зі схемою розташування найпростіших укриттів і загальними правилами безпеки життєдіяльності.

Гарантки освітніх програм Оксана Кочубей-Литвиненко, Олена Подобій і Світлана Усатюк у форматі невимушеної бесіди розтлумачили першачкам важливі питання академічної етики, академічної культури і, власне, академічної доброчесності; дали їм зрозуміти, що Кодекс академічної етики, який діє в НУХТ, передусім, захищає їхні права від недоброчесної поведінки з боку інших учасників освітнього процесу. Крім того, директорка інституту, гарантка Оксана Кочубей-Литвиненко зупинилася на можливих наслідках, які можуть очікувати здобувачів за недоброчесну поведінку, для кращого сприйняття інформації – навела приклади покарань за недотримання норм академічної доброчесності та академічної етики учасниками освітнього процесу університету. Усі першокурсники підписали декларацію академічної доброчесності.

Також гарантки Оксана Кочубей-Литвиненко, Олена Подобій і Світлана Усатюк ознайомили здобувачів із маршрутними картами формування власної освітньої траєкторії протягом чотирьох років навчання за їхніми освітніми програмами. Гарантки роз’яснили першачкам, де вони можуть знайти інформацію про освітні компоненти, які пропонуються на вибір здобувачам освітніх програм, за якими вони навчаються, а також про можливість вибору дисциплін з інших освітніх програм університету і, навіть, освітніх програм університетів-партнерів за угодами національної кредитної мобільності.

Заступниця директорки Олена Супрун-Крестова акцентувала увагу першокурсників на процедурі здійснення вибору дисциплін із загальноуніверситетського каталогу для вивчення у наступному навчальному семестрі.

Заступниця директорки Наталія Пушанко провела тестове навчання першачків з питань користування власним електронних кабінетом, який буде корисним інструментом і помічником студентам у навчанні.

Значна увага на цих зустрічах була прикута до питання стипендіального забезпечення, адже усі наші здобувачі з перших днів мають намір включитися у марафон опанування навчального матеріалу і здобуття найвищих навчальних результатів. З цією метою доцентка Олена Супрун-Крестова надала вичерпну інформацію щодо порядку призначення академічної і соціальної стипендій і відповіла на усі запитання, які турбували здобувачів освіти.

Бажаємо вам успіхів, наші первачки! Але пам’ятайте, успіх любить наполегливих і працьовитих!

Опублікований: 12-09-2024
Читайте також:
Академічна доброчесність в європейському освітньому і науковому просторах

Магістрантка спеціальності 101 «Екологія» освітньо-професійної програми «Екологія, екоменеджмент та екоаудит» Євгенія Федоришина (Омельченко) пройшла навчання на онлайн-курсі «Академічна доброчесність в європейському освітньому і науковому просторах: багатовимірна імерсивна модель» (ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH-101048055 «AICE – With Academic inte...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна доброчесність в європейському освітньому і науковому просторах 02 серпня 2024

Працюємо з натхненням

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 21 грудня 2023 року у змішаному форматі відбувся науковий семінар «Удосконалення технології напівфабрикатів кулінарних з використанням нетрадиційної білокумісної сировини» аспірантки третього року навчання Євгенії Шубіної, захист дисертації якої планується достроково. Під час семінару на кафедру заві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Працюємо з натхненням 26 грудня 2023

Кожного дня – щось нове: триває технологічна практика четвертокурсників

Триває технологічна практика студентів-біотехнологів. Студент групи БТ-4-3 Анатолій Міщук проходить її в АТ «Фармак». Величезне враження справило на практиканта відвідування цеху з виробництва інсуліну та рентгено-контрастних препаратів, під час якого від майстра цеху студенти дізналися, що продукція компанії експортується в понад 20 країн світу. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кожного дня – щось нове: триває технологічна практика четвертокурсників 11 лютого 2020

Впровадженню систем менеджменту безпечності та якості харчових продуктів навчать виробничників наші фахівці

З 12 по 16 березня 2018 року фахівці Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ проведуть для спеціалістів харчових підприємств і організацій Одеси і передмість, включаючи підприємства громадського харчування, семінар-тренінг «Впровадження і функціонування систем менеджменту безпечності та якості харчових продуктів». Згідно із Законом «Про осн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впровадженню систем менеджменту безпечності та якості харчових продуктів навчать виробничників наші фахівці 05 лютого 2018