Н У Х Т

Традиційні вересневі зустрічі з першачками у Навчально-науковому інституті харчових технологій

12 вересня 2024

Традиційні вересневі зустрічі з першачками у Навчально-науковому інституті харчових технологій

Цьогоріч родина Навчально-наукового інституту харчових технологій поповнилася ще на 169 здобувачів, які вступили до НУХТ на освітній ступінь «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти на три освітні програми спеціальностей 161 «Хімічні технології та інженерія» та 181 «Харчові технології». До найчисельнішої в університеті освітньої програми «Харчові технології та інженерія» доєдналося 126 першачків, до освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» – 23 здобувача, до освітньої програми «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок» – 20 здобувачів.

Для першачків в університеті все нове, все незвідане, тому для досягнення успіхів у навчанні та забезпечення якості освіти важливо з перших днів ознайомити таке молоде поповнення з основами здобуття вищої освіти, з нормами академічності доброчесності, з освітніми програмами, результатами навчання, які здобувачі будуть мати у своєму «освітньому багажеві» після завершення бакалаврата, з можливістю вільного формування своєї індивідуальної освітньої траєкторії тощо.

З цією метою дирекція інституту спільно з гарантками освітніх програм бакалаврату 11 і 12 вересня 2024 року провели ряд зустрічей з першокурсниками.

Першочергово, враховуючи складні з точки зору безпеки воєнні часи, заступниця директорки Наталія Пушанко ознайомила здобувачів освіти з правилами безпеки, з алгоритмом дій під час надзвичайних ситуацій, зокрема під час повітряної тривоги, зі схемою розташування найпростіших укриттів і загальними правилами безпеки життєдіяльності.

Гарантки освітніх програм Оксана Кочубей-Литвиненко, Олена Подобій і Світлана Усатюк у форматі невимушеної бесіди розтлумачили першачкам важливі питання академічної етики, академічної культури і, власне, академічної доброчесності; дали їм зрозуміти, що Кодекс академічної етики, який діє в НУХТ, передусім, захищає їхні права від недоброчесної поведінки з боку інших учасників освітнього процесу. Крім того, директорка інституту, гарантка Оксана Кочубей-Литвиненко зупинилася на можливих наслідках, які можуть очікувати здобувачів за недоброчесну поведінку, для кращого сприйняття інформації – навела приклади покарань за недотримання норм академічної доброчесності та академічної етики учасниками освітнього процесу університету. Усі першокурсники підписали декларацію академічної доброчесності.

Також гарантки Оксана Кочубей-Литвиненко, Олена Подобій і Світлана Усатюк ознайомили здобувачів із маршрутними картами формування власної освітньої траєкторії протягом чотирьох років навчання за їхніми освітніми програмами. Гарантки роз’яснили першачкам, де вони можуть знайти інформацію про освітні компоненти, які пропонуються на вибір здобувачам освітніх програм, за якими вони навчаються, а також про можливість вибору дисциплін з інших освітніх програм університету і, навіть, освітніх програм університетів-партнерів за угодами національної кредитної мобільності.

Заступниця директорки Олена Супрун-Крестова акцентувала увагу першокурсників на процедурі здійснення вибору дисциплін із загальноуніверситетського каталогу для вивчення у наступному навчальному семестрі.

Заступниця директорки Наталія Пушанко провела тестове навчання першачків з питань користування власним електронних кабінетом, який буде корисним інструментом і помічником студентам у навчанні.

Значна увага на цих зустрічах була прикута до питання стипендіального забезпечення, адже усі наші здобувачі з перших днів мають намір включитися у марафон опанування навчального матеріалу і здобуття найвищих навчальних результатів. З цією метою доцентка Олена Супрун-Крестова надала вичерпну інформацію щодо порядку призначення академічної і соціальної стипендій і відповіла на усі запитання, які турбували здобувачів освіти.

Бажаємо вам успіхів, наші первачки! Але пам’ятайте, успіх любить наполегливих і працьовитих!

Опублікований: 12-09-2024
Читайте також:
На факультеті біотехнології та екологічного контролю тепло привітали цьогорічних першокурсників

Національний університет харчових технологій вітає усіх, хто став частиною його великої та дружньої родини! Пора вступних випробувань минула, і колишні абітурієнти тепер мають повне право носити горде звання студента НУХТ 30 серпня 2018 року факультет біотехнології та екологічного контролю радо зустрічав студентів першого курсу. Свято відбувалося ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На факультеті біотехнології та екологічного контролю тепло привітали цьогорічних першокурсників 31 серпня 2018

Приймальна комісія НУХТ радо допоможе вступникам пільгових категорій подати електронні заяви на вступ

Як повідомляють у МОН, цього року в ЄДЕБО реалізований новий модуль «Особи зі спеціальними умовами вступу», завдяки якому вступникам пільгових категорій надана можливість подання електронних заяв. Особи, які мають спеціальні умови щодо участі у конкурсному відборі під час вступу та мають хоча б один сертифікат ЗНО 2017-2020 років (2018-2020 у разі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приймальна комісія НУХТ радо допоможе вступникам пільгових категорій подати електронні заяви на вступ 10 серпня 2020

Викладачі навчально-наукового комплексу НУХТ ведуть активний діалог із роботодавцями

7 листопада 2018 року в рамках фестивалю HoReCa Show Lviv 2018 відбулася панельна дискусія-круглий стіл «Як знайти та утримати персонал». За круглим столом організатори HoReCaSHOW Lviv спільно з рекрутинговою компанією «HR TEAM» зібрали понад 15 ТОП-експертів усіх ланок життя готелю чи ресторану Львова. Серед запрошених експертів були топові робот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі навчально-наукового комплексу НУХТ ведуть активний діалог із роботодавцями 09 листопада 2018

Тиждень спеціальності «Виробництво цукристих речовин та полісахаридів» у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ з 19 по 23 березня 2018 р. відбувся тиждень циклової комісії спеціальності «Виробництво цукристих речовин та полісахаридів». План роботи тижня традиційно охопив широкі аспекти діяльності викладацького та студентських колективів. Розпочався тиждень з розповсюдження безпрограшної лотереї серед студент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень спеціальності «Виробництво цукристих речовин та полісахаридів» у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 26 березня 2018