Н У Х Т

Точки взаємодії освіти та бізнесу для розв’язання кадрових проблем шукають викладачі кафедри електропостачання і енергоменеджменту

24 червня 2024

Точки взаємодії освіти та бізнесу для розв’язання кадрових проблем шукають викладачі кафедри електропостачання і енергоменеджменту

Асистент кафедри електропостачання і енергоменеджменту, доктор філософії Петро Зінькевич взяв участь у заході «Освіта та бізнес в енергетиці: точки взаємодії для розв’язання кадрових проблем», організованому Глобальним договором ООН в Україні в рамках Української енергетичної ініціативи за підтримки DTEK.

Кадровий дефіцит в енергетиці – гостра проблема, яка загрожує стійкому розвитку галузі. Захід дав можливість обговорити її з різних ракурсів і напрацювати шляхи її вирішення. Це була унікальна можливість для представників влади, бізнесу та освіти об’єднати зусилля для вирішення однієї з найактуальніших проблем української енергетики – дефіциту кваліфікованих кадрів.

Подія стала платформою для спілкування ключових стейкголдерів та експертів енергетичного сектору, які спільно обговорили актуальні питання підготовки кадрів для енергетики, шляхи співпраці між закладами освіти та бізнесом, а також практичні рішення для подолання кадрового дефіциту.

Зокрема, було презентовано та обговорено результати дослідження кадрових потреб енергетичних компаній України, яке ГД ООН провів у травні цього року, та поточні виклики кадрового забезпечення енергетичної галузі й шляхи їх вирішення; представники провідних енергетичних компаній поділилися досвідом співпраці із закладами освіти, говорили про труднощі у підборі персоналу та вимоги до компетенцій; учасники заходу дізналися про успішні кейси співпраці з енергетичними компаніями та впровадження дуальної форми навчання від представників закладів освіти; відбувся воркшоп, у рамках якого учасники заходу розробили дорожню карту співпраці та розвитку кадрового потенціалу енергетики.

Кафедра електропостачання і енергоменеджменту висловлює щиру вдячність організаторам за запрошення й сподівається на продовження плідної співпраці з метою розвитку енергетичного сектору України та підготовки кваліфікованих фахівців, здатних відповідати викликам сьогодення та майбутнього.

Опублікований: 24-06-2024
Читайте також:
Профорієнтаційний візит від кафедри технології зберігання і переробки зерна

Доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна Олег Євтушенко відвідав із профорієнтаційною метою спеціалізовану школу №320 м. Києва. Він зустрівся із заступником директора з виховної роботи Яною Марковою та представив матеріали, які планувалось надати учням. Після відповідної реєстрації в журналі з профорієнтаційної роботи, вона організув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний візит від кафедри технології зберігання і переробки зерна 28 травня 2019

Вступникам важливо відслідковувати статус своїх заяв

Подання заяв на вступ до бакалаврату триває. Після оброблення приймальними комісіями кожної поданої електронної заяви її статус змінюється. І вступникам потрібно обов’язково переглядати статуси у своїх е-кабінетах. Особливу увагу слід звернути, якщо у заяви з’явився статус «Потребує уточнення вступником». Це означає, що заклад вищої освіти прийняв ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступникам важливо відслідковувати статус своїх заяв 24 липня 2025

Студентство, запрошуємо взяти участь!

В університеті традиційно стартували XXV Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика та ХV Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. В умовах війни ці конкурси мають особливо сакральне значення. Вони – про національне єднання українців, утвердження державного статусу української мо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентство, запрошуємо взяти участь! 11 листопада 2024

Про зберігання хлібобулочної продукції на засіданні студентського наукового гуртка «Смакота»

4 листопада 2022 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулося засідання студентського наукового гуртка «Смакота», що працює під керівництвом доцентки кафедри Ірини Корецької. У засіданні взяли участь здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про зберігання хлібобулочної продукції на засіданні студентського наукового гуртка «Смакота» 04 листопада 2022