Н У Х Т

Тиждень інновацій і партнерства

28 травня 2025

Тиждень інновацій і партнерства

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки за підтримки проректора з наукової роботи Сергія Токарчука, проректорки з науково-педагогічної та виховної роботи Лариси Арсеньєвої й директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергія Блаженка провела тижневий науково-практичний профорієнтаційний семінар для викладачів Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ, у якому взяли участь голова циклової комісії інженерної механіки Олена Гоцька, голова циклової комісії автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих систем Валентин Заславний і провідні педагоги інженерної механіки, автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих систем Ольга Капустянська, Олександр Кикоть і Микола Куценко.

Основна мета заходу, сформована за ініціативи завідувачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Людмили Кривопляс-Володіної, – поглиблення наукової співпраці, обмін інноваційними розробками, впровадження сучасних методик викладання та укріплення освітнього зв’язку між університетом і коледжем у контексті профорієнтації.

Програма семінару охоплювала низку демонстрацій, навчальних кейсів і лабораторних занять, спрямованих на вивчення теми «Пневматичні приводи і засоби автоматизації».

Протягом навчання учасники ознайомилися з інноваційними навчальними комплексами та методологічними підходами до викладання базових тем, таких як класифікація систем керування пневмоприводами, методи стабілізації їх кінематичних параметрів, а також реалізація логічних функцій у пневматичних системах. Родзинкою стало відвідування виробничо-логістичного комплексу стейкхолдера кафедри – компанії КАМОЦЦІ.

Захід продемонстрував приклад успішної синергії наукового підходу, прикладної практики й профорієнтаційної роботи, ставши моделлю співпраці між освітніми закладами різних рівнів. Системне поєднання навчальних, наукових і профорієнтаційних компонентів сприяє не лише підвищенню професійної кваліфікації викладачів, а й закладає підґрунтя для майбутнього залучення талановитої молоді до освітніх програм бакалаврського рівня (зокрема спеціальності G9), що реалізуються у НУХТ.

Відкритість до інновацій, практико-орієнтованість, обмін досвідом і технологічна база кафедри створили умови для ефективного діалогу, який, безперечно, буде продовжено в подальших спільних проєктах.

Опублікований: 28-05-2025
Читайте також:
Біотехнологічні студії: бізнес-гра «Ефективна взаємодія в команді» та майстер-клас «Кольорова мікробіологія»

Четвертий день Біотехнологічних студій був сповнений ентузіазмом та азартом. Учасники готувалися до нового виклику – командотворного тренінгу «Ефективна взаємодія в команді» від Корпорації «Артеріум». Вступним словом захід традиційно відкрили деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак і представниця фармацевтичної ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологічні студії: бізнес-гра «Ефективна взаємодія в команді» та майстер-клас «Кольорова мікробіологія» 08 квітня 2024

Проблеми якості питної води в України обговорили учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції

14-15 листопада 2019 року в університеті відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки». Науковий захід за підтримки Асоціації виробників мінеральних та питних вод України організував і провів колектив кафедри технології цукру та підготовки води з нагоди 135-річчя Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проблеми якості питної води в України обговорили учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції 18 листопада 2019

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар за результатами дисертаційного дослідження зі спеціальності 05.18.16 – «Технологія харчової продукції» асистента Віри Зуйко на тему: «Удосконалення технології житньо-пшеничного хліба для закладів ресторанного господарства». Через значну тривалість і склад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар 16 лютого 2017

У освітньому онлайн-просторі кафедри готельно-ресторанної справи – бренд-шеф і засновник Асоціації шеф-кухарів Півдня України

На кафедрі готельно-ресторанної справи у рамках вивчення дисципліни «Конкурентоспроможність та інновації в готельній індустрії» за ініціативи лекторки дисципліни, доцентки Тетяни Нікітіної відбувся гостьовий лекторій «Відкриття нових закладів ресторанного господарства в умовах економічної кризи та воєнного стану». Гостьовий лектор – бренд-шеф мере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У освітньому онлайн-просторі кафедри готельно-ресторанної справи – бренд-шеф і засновник Асоціації шеф-кухарів Півдня України 26 жовтня 2023